Facebook Pixel Έπαιξε όσο... τόσο για να "καθαρίσει"
| 2016-01-06 20:23:00

Έπαιξε όσο... τόσο για να "καθαρίσει"

Έπαιξε όσο... τόσο για να "καθαρίσει"

Με γκολ του Τάσου Καραμάνου ο Πανιώνιος νίκησε 0-1 τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο κι έκανε βήμα πρόκρισης στους "8" του Κυπέλλου

Ο Πανιώνιος ήταν φανερά ανώτερος σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε τον έλεγχο του αγώνα, έκανε φάσεις, σκόραρε και γενικότερα έμοιαζε να έχει το πάνω χέρι χωρίς πρόβλημα. Θα έλεγε κανείς πως το 0-1 ήταν μάλλον φτωχό με βάση την εικόνα της αναμέτρησης.

Η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 9΄ όταν ο Μπακασέτας βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, σούταρε από πλάγια αριστερά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 14' ο Καραμάνος έκανε το κοντρόλ μέσα στην περιοχή και σούταρε με το δεξί για να αποκρούσει ο Αθανασίου ενώ μετά από τις δύο αυτές προειδοποιητικές φάσεις ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ.

Τρία λεπτά μετά την ευκαιρία του, ο Καραμάνος έπιασε την κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της κρητικής ομάδας για το 0-1.

Στο 22' Χαλκιαδάκης έκανε την ατομική ενέργεια και σούταρε για να αποκρούσει ο Αθανασίου ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 42' όταν ο Βιγιάλμπα βρήκε τον Μπακασέτα στα όρια της περιοχής, αυτός σούταρε με το δεξί και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.

Παρά το γεγονός ότι ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος σε όλο το παιχνίδι, το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με ευκαιρία για τον Εργοτέλη. Στο 45' ο Μάνος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Παπαδόπουλο αλλά ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου απέκρουσε.

Στον Εργοτέλη άνηκε και η πρώτη καλή ευκαιρία της επανάληψης όταν στο 53΄ ο Μάνος έπιασε την κεφαλιά από καλή θέση αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε.

Γενικότερα, ο Εργοτέλης παρουσιάστηκε βελτιωμένος σε σχέση με την κακή εμφάνιση που έκανε στο πρώτο ημίχρονο αλλά παρ' όλα αυτά ο Πανιώνιος δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα να κρατήσει το υπέρ του προβάδισμα.

Σοβαρές φάσεις δεν είχε το δεύτερο ημίχρονο και όσο περνούσε η ώρα έμοιαζε όλο και πιο σίγουρο πως ο Πανιώνιος θα έφευγε με τη νίκη από το Παγκρήτιο. To 0-1 έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα και πλέον, ο Πανιώνιος βρίσκεται με το... ενάμιση πόδι στους «8» του κυπέλλου Ελλάδας.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags