Facebook Pixel Κοίτα να δεις που θα τη γλιτώσει ο Τούντορ!
| 2016-01-10 17:52:00

Κοίτα να δεις που θα τη γλιτώσει ο Τούντορ!

Κοίτα να δεις που θα τη γλιτώσει ο Τούντορ!

Η άνετη νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΠΑΣ στην Τούμπα (3-1), αλλά κυρίως το καλό ποδόσφαιρο, μπορούν να αντιστρέψουν το κλίμα για τον φευγάτο Κροάτη! Αν, βέβαια, υπάρξει και ανάλογη συνέχεια...

Με αλλαγή συστήματος παρέταξε τον ΠΑΟΚ στο ματς με τον ΠΑΣ ο Ιγκόρ Τούντορ, αφού ξέφυγε από το κλασικό του 3-5-2 και επέλεξε το 4-3-3. Σε αυτό, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Όλσεν, οι Τζαβέλλας-Βίτορ κεντρικοί αμυντικοί, ο Κίτσιου δεξιά και ο Λέοβατς αριστερά.

Οι Τσίμιροτ και Χαρίσης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Πέλκα μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο, ενώ στην επίθεση ήταν ο Αθανασιάσης στην κορυφή και οι Μακ, Ζάιρο στα δύο άκρα. 'Αξιο σχολιασμού ο παραγκωνισμός για άλλη μια φορά του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, αφού ο Βούλγαρος έμεινε στον πάγκο, ενώ και ο Κάτσε έμεινε εκτός αποστολής.

Όσο για τον ΠΑΣ, ο Γιάννης Πετράκης ξεκίνησε με τους Βελλίδη, Γαρουφαλιά, Στρούνα, Μιχαήλ, Μπέριο, Σκόνδρα, Ηλιάδη, Τσουκαλά, Λίλα, Γιάκο και Ίλιτς.

Ο Κλάους τον... ξεάγχωσε!

Οι παίκτες του Τούντορ εμφανίστηκαν ιδιαίτερα κινητικοί από τα πρώτα λεπτά του αγώνα στην Τούμπα και μόλις στο 4' έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, αλλά η κεφαλιά του Πέλκα από πολύ κοντά, πέρασε άουτ. Ο ΠΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο από το ξεκίνημα και προσπαθούσε να επιτεθεί κυρίως από την αριστερή πλευρά με τους Μακ και Λέοβατς.

Ο ΠΑΣ είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο δυσκολεύοντας τον ΠΑΟΚ να βρει διαδρόμους προς την εστία του Βελλίδη. Ωστόσο, ο Δικέφαλος δεν το έβαλε κάτω και με αρκετά καλή κυκλοφορία της μπάλας, απείλησε στο 24' και στο 31' με σουτ των Μακ και Χαρίση, αντίστοιχα, κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα πάμε με 0-0 στο ημίχρονο ήρθε ο... λυτρωτής Κλάους και έδιωξε το άγχος από τον ΠΑΟΚ.

Ο Ζάιρο, λοιπόν, έκανε όμορφη προσπάθεια από δεξιά στο 43' και σέντραρε στον Κλάους που με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Βελλίδη και έβαλε μπροστά τους Θεσσαλονικείς λίγα λεπτά πριν σφυρίξει ο διαιτητής Κύζας την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Έκανε πλάκα ο ΠΑΟΚ με απίστευτο Ζάιρο!

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο ημίχρονο. Στο 49' προειδοποίησε με σουτ στην κίνηση του Κίτσιου και στο 52' διπλασίασε τα τέρματά του με γκολάρα του πρώην παίκτη του ΠΑΣ, Χάρη Χαρίση. Ο Τσίμιροτ σούταρε, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Έλληνα μέσο που με φοβερό σουτ έκανε το 2-0.

Ο Δικέφαλος συνέχιζε να πιέζει και κυριολεκτικά έκανε ό,τι ήθελε τον ανήμπορο ΠΑΣ που δεν μπορούσε να δημιουργήσει ούτε υποψία επίθεσης. Οι παίκτες του Τούντορ έπαιζαν σαν... δαιμονισμένοι και αφού έχασαν ακόμα δύο ευκαιρίες στο 55' και στο 61', πέτυχαν το 3-0 με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση του -τρομερού σήμερα- Ζάιρο στο 64', ύστερα από σέντρα του Λέοβατς από αριστερά.

Ο απίστευτος ρυθμός που είχε δώσει στο ματς ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί μέχρι το τέλος κι ενώ το σκορ είχε φτάσει στο 3-0, με αποτέλεσμα να φτάσουμε πολύ χαλαρά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα στην Τούμπα και τον ΠΑΣ απλά να σημειώνει το γκολ της τιμής με τον Κοζορώνη στο 90'.

Αυτή η νίκη και μάλιστα με αλλαγή συστήματος (4-3-3) που συνοδεύτηκε και με πολύ καλό ποδόσφαιρο μπορεί να ανατρέψει το κλίμα που υπάρχει αυτή την περίοδο στην ομάδα και να αλλάξει άρδην τα δεδομένα για τον μέχρι πρότινος... φευγάτο, Ιγκόρ Τούντορ, αρκεί, φυσικά, να υπάρξει ανάλογη συνέχεια.

Οι συνθέσεις του δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Ολσεν, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Χαρίσης (Γκολάσα 69'), Τσίμιροτ, Πέλκας, Ζάιρο (77' Ζάιρο), Μακ (73' Μπερμπάτοφ) και Αθανασιάδης

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Γαρουφαλιάς, Στρούνα (46' Ακόστα), Μιχαήλ, Μπέριος, Σκόνδρας, Ηλιάδης, Τσουκαλάς, Λίλα, Ιλιτς (60' Μανιάς) και Γιάκος

***Ντροπή για τους ΠΑΟΚτσήδες...
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags