Facebook Pixel Τι είναι χειρότερο;
Μπάσκετ
| 2016-01-21 22:30:00

Τι είναι χειρότερο;

Τι είναι χειρότερο;

Ο Γιώργος Κογκαλίδης αναρωτιέται κάτι για τον Παναθηναϊκό μετά από τη νέα ήττα από την Κούμπαν και εξηγεί στο SportDog γιατί η ομάδα του Τζόρτζεβιτς παθαίνει, αλλά δε μαθαίνει!

Τι είναι χειρότερο; Να παίζεις άθλια και να χάνεις στην έδρα σου από ομάδα του επιπέδου του Ερυθρού Αστέρα, ή να παίζεις σαφώς καλύτερα και να χάνεις (για τρίτη φορά σε ισάριθμα παιχνίδια) από τη Λοκομοτίβ; Στην πρώτη περίπτωση αναρωτιέσαι για το αν οι παίκτες έχουν αντιληφθεί τις απαιτήσεις που έχει η παρουσία στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, στη δεύτερη αν… φτάνουν. Αν έχουν επάρκεια, αν είναι ικανοί να πάνε μακρύτερα από το Top16 το "τριφύλλι".

Θα αδικούσαμε -και δεν έχουμε τέτοια διάθεση- τους "πράσινους", που είναι αλήθεια ότι προσπάθησαν. Έπαιξαν πολύ καλή άμυνα πάνω στον Ντιλέινι, πάλεψαν με τις αδυναμίες τους, αλλά στο τέλος όχι μόνο έφυγαν με άδεια χέρια, αλλά -χωρίς ξεκάθαρη άποψη για το αν θέλουν να κυνηγήσουν τη νίκη, ή να χάσουν με τη μικρότερη δυνατή διαφορά- είδαν κι ένα (εν πολλοίς άδικο) -9.

Επειδή δεν έχει νόημα να κρύβεται κανείς πίσω από το δάχτυλό του, εδώ και καιρό έχει χτυπήσει καμπανάκι για κάποιους παίκτες. Στις δύο τελευταίες παρουσίες του (με Άρη και Λοκομοτίβ) ο Γιάνκοβιτς μοιάζει να πήρε το μήνυμα. Κι απόψε ίσως αδικήθηκε από τον χρόνο συμμετοχής του, ακόμα κι αν ήταν λογικό να τον αποσύρει (αρχικά) στον πάγκο ο Τζόρτζεβιτς, από τη στιγμή που χρεώθηκε με τρία και μετά με τέσσερα φάουλ.

Ο Πάβλοβιτς δεν έχει βοηθήσει κατ΄ ελάχιστο την ομάδα του. Τολμώ να γράψω, σεβόμενος την ιστορία του, ότι καταναλώνει άσκοπα χρόνο, που θα μπορούσε να έχει ο Χαραλαμπόπουλος (τι χειρότερο θα πάθαινε ο Παναθηναϊκός), προκειμένου να αποκτήσει περισσότερες εικόνες.

Ο Ραντούλιτσα στην άμυνα είναι μαύρη τρύπα. Ακόμα κι όταν δεν κάνει χαζά φάουλ (σαν τη γροθιά - αντιαθλητικό στον Βορόνοφ)… Από εκεί και πέρα και στα ριμπάουντ άρχισε να παλεύει, και τους πόντους του βάζει. Πρέπει, όμως, να τον "κρύψουν" στην άμυνα κι αυτό, σε υψηλό επίπεδο, δεν γίνεται εύκολα. Ο, δε, Κούζμιτς είναι τίμιος, φιλότιμος, αλλά δεν δείχνει ότι έχει κάτι παραπάνω απ΄ όσα ο Παπαγιάννης.

Όσο για τον Τζόρτζεβιτς, είναι τεράστια προσωπικότητα άλλα άπειρος αγωνιστικά, γεγονός που φάνηκε από τον τρόπο με τον οποίο τέλειωσε η ομάδα του το παιχνίδι, από τον τρόπο που ξεκίνησε (όχι πως είχε ξεκινήσει καλύτερα στην Κωνσταντινούπολη, κόντρα στη Φενέρμπαχτσε) το ματς. Στην Πόλη 14-0, απόψε 12-0 (το λες και πρόοδο). Και τρέχουμε…

Τα λάθη λένε πως είναι διδακτικά. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στην Τουρκία 56-58 της Φενέρμπαχτσε κι έχασε 82-75. Απόψε το σκορ ήταν 58-58 κι έχασε 76-67. Στην πράξη ο Παναθηναϊκός έπαθε, αλλά δεν έμαθε.

Ζητούμενο για τους "πράσινους" είναι ένα: Ότι χρειάζονται ενίσχυση το αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής. Προλαβαίνουν; Γιατί όποιος (ή όποιοι) κι αν έρθει, θα έχει δικαίωμα συμμετοχής μετά το τέλος του πρώτου γύρου. Και είναι ένα θέμα το… σκορ που θα έχει μέχρι τότε, αν και κατά πόσο θα είναι αναστρέψιμο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags