Facebook Pixel Κετσετζόγλου: «Επικοινωνιακή ήττα για την ΑΕΚ»
| 2016-01-26 23:44:00

Κετσετζόγλου: «Επικοινωνιακή ήττα για την ΑΕΚ»

Κετσετζόγλου: «Επικοινωνιακή ήττα για την ΑΕΚ»

Ο Κώστας Κετσετζόγλου γράφει για το ναυάγιο του Σα.

Για την περίπτωση του Σα η γνώμη μου παραμένει ίδια με αυτή που έγραψα στις 15 του Ιανουαρίου. Δυστυχώς η επιβεβαίωση ήρθε10 μέρες μετά. Το αναδημοσιεύω: “Παρόλα αυτά στο τιμ που τρέχει τις μεταγραφές φαίνεται σαν να έχει χαθεί η μπάλα. Για παράδειγμα η περίπτωση του… Μόμπι Ντικ του Μιλοβάνοβιτς, δηλαδή του Ορλάντο Σα. Πράγματι είναι πολύ καλός παίκτης αλλά και πέρυσι τον Γενάρη και το καλοκαίρι η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να τον πάρει.Εχει γίνει κάπως κουραστικό όποτε υπάρχει συζήτηση για φορ να εμφανίζεται ο Σα. Δεν μπορεί να τελειώνει στον Πορτογάλο η λίστα των φορ της ΑΕΚ. Το να δώσει το οκ ο Πογιέτ όταν τον ρωτάνε αν θέλει τον Σα μέχρι το τέλος της σεζόν είναι απόλυτα φυσιολογικό. Πάντα ένας φιλόδοξος άνθρωπος θέλει το καλύτερο κι από αυτό που θεωρεί ότι χρειάζεται ενώ έχει και την προσωπικότητα να μην φοβάται την συνύπαρξη Τζιμπούρ - Ορλάντο Σα για μία θέση σκεπτόμενος μόνο το καλύτερο για την ομάδα. Ομως επειδή ο Σα παραμένει δύσκολη περίπτωση έχοντας πουληθεί μόλις το προηγούμενο καλοκαίρι στη Ρέντινγκ με 1,55 εκατ. ευρώ είναι πολύ πιθανό πάλι παρά την αισιοδοξία να μην βρεθεί ο τρόπος. Αλλωστε δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει υπέρβαση για μια θέση που ο προπονητής έχει ζητήσει μια τρίτη λύση μετά τον Τζιμπούρ και Αραβίδη μιλώντας δημόσια. Εχει ζητήσει το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο αφού ο αντί - Κρισάντους με την άποψη που έχει η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου για τον Νιγηριανό είναι πανεύκολο να βρεθεί, να έρθει και να αρέσει περισσότερο από τον προκάτοχο του. Ο Κόστα για παράδειγμα που γράφεται σήμερα είναι μια περίπτωση βασισμένη σε αυτό που ζήτησε ο Πογιέτ.”

Το μόνο που δεν περίμενα είναι ότι η ΑΕΚ θα έκανε πρόταση και μάλιστα τόσο καλή, σύμφωνα πάντα με την τοπική εφημερίδα του Ρέντινγκ που οι πηγές της σίγουρα δεν είναι στα… Σπάτα, για την αγορά του Σα. Πιστεύω πως έπαιξε ρόλο η εμπιστοσύνη που έχει αρχίσει να έχει ο Μελισσανίδης στον Πογιέτ και βέβαια η προοπτική να συνεχίσει ο Γκουστάβο να είναι προπονητής της ΑΕΚ και μετά το καλοκαίρι. Ενα φορ σίγουρα θα ήθελε για την ΑΕΚ που θα χτίσει αυτός, όχι από την αρχή, και θα μπορούσε να έρθει έξι μήνες νωρίτερα αφού ο προπονητής της ΑΕΚ έκρινε ότι κάνει για την ομάδα. Ο Σα βέβαια δεν ήρθε και η ΑΕΚ επέστρεψε στον αρχικό της σχεδιασμό με λύσεις που υπάρχουν ήδη έτοιμες και κάποια από αυτές θα προχωρήσει. Το κακό είναι πως μετά το νέο ναυάγιο με Σα η μεταγραφή σέντερ φορ όποια κι αν είναι υπονομεύεται κυρίως επικοινωνιακά και για αυτό υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες. Γιατί αν δεν είχε παρουσιαστεί σαν εφικτή περίπτωση η ΑΕΚ δεν θα έμπαινε σε αυτή την περιπέτεια και δεν θα είχε υποστεί επικοινωνιακή ήττα χωρίς λόγο. Δεν έφτασε την “καταστροφή - Ιμπίσεβιτς” αλλά… πλησίασε. Και σίγουρα για μια ομάδα που έχει 6 νίκες σε 6 ματς μέσα στο 2016 η ατμόσφαιρα που επικρατεί είναι αν μη τι άλλο όχι η αναμενόμενη. Και αδικεί τους πρωταγωνιστές αλλά και την ομάδα συνολικά χωρίς όμως η πλειοψηφία του κόσμου να έχει άδικο. Υπάρχουν αυτοί που θα ήταν ευχαριστημένοι και με τον… Ασκάρατε βασικό αρκεί να μην ήταν στην ΑΕΚ ο Μελισσανίδης και τώρα τους χαλάει ο Αρθο αλλά υπάρχει και η μεγάλη πλειοψηφία που θέλει κάτι καλύτερο για την ομάδα του επειδή γνωρίζει ότι μπορεί να γίνει.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η ΑΕΚ πρέπει μέχρι τις 31 του μήνα να έχει κάνει αυτά που θέλει ο προπονητής της. Αν ο Πογιέτ δηλώσει ευχαριστημένος θα είμαι κι εγώ γιατί πιστεύω πως το μεγάλο κεφάλαιο στο αθλητικό κομμάτι της ΑΕΚ αυτή την στιγμή είναι ο προπονητής της. Και φυσικά έχω εμπιστοσύνη στον καλύτερο προπονητή που δουλεύει αυτή την στιγμή στα Ελληνικά γήπεδα.

ΠΗΓΗ: aek365.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags