Facebook Pixel Πήρε το ντέρμπι, κράτησε το αήττητο!
Άλλα Σπορ
| 2016-02-27 21:43:00

Πήρε το ντέρμπι, κράτησε το αήττητο!

Πήρε το ντέρμπι, κράτησε το αήττητο!

Ο Ολυμπιακός ήταν μο μεγάλος νικητής στο "αιώνιο" ντέρμπι στις Γυναίκες, με τις ερυθρόλευκες να επικρατούν με 3-2 σετ, ενώ έχαναν με 1-2!

Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και με την Μόλναρ να τον οδηγεί επιθετικά προηγήθηκε με 1-3 στο ξεκίνημα και 4-6. Ο Ολυμπιακός κατάφερε με το καλό σερβίς της Χριστοδούλου να ισοφαρίσει σε 6-6 αλλά δύο διαδοχικά λάθη της Τσβετάνοβα οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ για το 8-6.

Με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει τα λάθη στην επίθεση ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε ακόμη και με τέσσερις πόντους (8-12) με τους γηπεδούχες με καλό μπλοκ της Γιώτα και το σερβίς της Χριστοδούλου, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 15-15 με τις φιλοξενούμενες να φτάνουν και πάλι στο δεύτερο τεχνικό τάιμ με 15-16.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διατηρήσει με νύχια και με δόντια προβάδισμα, και άρχισε και πάλι να ανοίγει τη διαφορά φτάνοντας μέχρι το 20-23 με την Τσίμα. Ο Ολυμπιακός με την Μαλασάι στη γραμμή του σερβίς ισοφάρισε και πάλι σε 23-23 αλλά η ψυχραιμία που έδειξαν οι «πράσινες» του έδωσε το πρώτο σετ με 23-25 μετά από μπλοκ της Καββαδία.

Με το πόδι στο γκάζι μπήκε στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός. Οι γηπεδούχες με τη Λαμπρούση στη γραμμή του σερβίς ανάγκασαν τον Παναθηναϊκό να κάνει πολλά αβίαστα λάθη και κάπως έτσι έφτασαν στο 6-1 με το Γιώργο Ρούση να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ. Ο Ολυμπιακός με άσο της Χριστοδούλου έφτασε στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με 8-2.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε τη διαφορά των έξι πόντων μέχρι το 10-4 όταν οι φιλοξενούμενες με δικό τους σερί 4-0 μείωσαν σε 10-8. Ο Παναθηναϊκός με το σερβίς του να δημιουργεί πρόβλημα στην «ερυθρόλευκη» υποδοχή και με την Μερτέκη να τον οδηγεί επιθετικά κατάφερε να ισοφαρίσει σε 14-14. Δύο λάθη όμως της Καββαδία έφεραν τον Ολυμπιακό στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ και το 16-14.

Η Μαλασάι στη γραμμή του σερβίς δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα σην υποδοχή του Παναθηναϊκού. Οι φιλοξενούμενες δεν κατάφεραν να βρουν αντίδοτο και ο Ολυμπιακός με σερί 9-0 έφτασε με σχετική άνεση στην κατάκτηση του δεύτερου σετ για την ισοφάριση σε 1-1 σετ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε να καλύτερα στο τρίτο σετ και προηγήθηκε με 5-3 με την Τσβετάνοβα. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5 με τις δύο ομάδες να είναι μαζί στο σκορ μέχρι το 7-7 με τις φιλοξενούμενες να φτάνουν πρώτες στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 7-9, με την Μαλασάι να το παίρνει προσωπικά και να δίνει ξανά το προβάδισμα στον Ολυμπιακό για το 11-9. Οι δύο ομάδες ήταν μαζί μέχρι το 13-13 αλλά σε εκείνο το σημείο τα λάθη του Ολυμπιακού επέτρεψαν τον Παναθηναϊκό να κάνει σερί 3-0 και να οδηγήσει τον αγώνα στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ και το 13-16.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι συγκεντρωμένος και διατήρησε τη διαφορά αυτή μέχρι το τέλος φτάνοντας στο 20-24 και το 2-1 στα σετ, υποχρεώνοντας τον Ολυμπιακό στην πρώτη του απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα!

Όπως ξεκίνησε το δεύτερο σετ, ξεκίνησε το τέταρτο ο Ολυμπιακός. Οι γηπεδούχες με τη Λαμπρούση και πάλι στη γραμμή κατάφεραν να πάρουν τη διαφορά κει με πλασέ της Χριστοδούλου έφτασαν στο 6-1 με το Γιώργο Ρούση να καλεί τάιμ άουτ. Τα καλά σερβίς της Λαμπρούση συνεχίστηκαν με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με το εντυπωσιακό 8-1.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε τη διαφορά των δέκα πόντων μέχρι το 14-4, όταν και η Μόλναρ ξεκίνησε να σερβίρει με τον Παναθηναϊκό να κάνει σερί 5-0 και να μειώνει σε 14-9. Ο Ολυμπιακός κατάφερε όμως να διατηρήσει αυτή τη διαφορά και να φτάσει στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με 16-9.

Ο Παναθηναϊκός όσο κι αν προσπάθησε στάθηκε αδύνατο να αντιδράσει με τον Ολυμπιακό να κατακτά το τέταρτο σετ με 25-17 και να οδηγεί την αναμέτρηση στο τάι μπρέικ.

Στο τάι μπρέικ δύο πόντοι της Τσβετάνοβα και της Λαζάρεβιτς έδωσαν αέρα δύο πόντων στον Ολυμπιακό που προηγήθηκε με 6-4, ενώ έφτασε στο 7-4 με τη Γιώτα. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να αντιδράσει με τον Ολυμπιακό να φτάνει ακόμη και στο 12-6 με άσο της Τσβετάνοβα και να κατακτά τελικά το σετ αλλά και τον αγώνα με 3-2 σετ.

Τα σετ: 23-25, 25-15, 20-25, 25-17, 15-8

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags