Facebook Pixel Μεγάλο δώρο Σάρας στον Ολυμπιακό!
Μπάσκετ
| 2016-03-04 22:41:00

Μεγάλο δώρο Σάρας στον Ολυμπιακό!

Μεγάλο δώρο Σάρας στον Ολυμπιακό!

Ύστερα από ένα συγκλονιστικό ντέρμπι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, η Ζαλγκίρις επιβλήθηκε της Μπάμπεργκ με 75-73. και ψαλίδισε της ελπίδες της για πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα.

Ο Νίκος Ζήσης πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στην Ευρωλίγκα, όντας ο μοναδικός λόγος που η γερμανική ομάδα κατάφερε να διεκδικήσει τη νίκη μέχρι τέλους, αλλά δεν ήταν αρκετός για να την οδηγήσει και στο “διπλό”.

Το παιχνίδι ήταν ανταγωνιστικό από τα πρώτα λεπτά, όμως η Ζαλγκίρις με όπλο τον πλουραλισμό κατόρθωσε να χτίσει διαφορά 6 πόντων (25-19) μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου. Οι Γερμανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν στο δεύτερο δεκάλεπτο, με μπροστάρη τον Ζήση, πλησιάζοντας στο καλάθι (30-28 στο 15′) αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν με πόντους από Βετσβάργκας, Γιανκούνας και Βουγιούκα, για να πάνε στα αποδυτήρια όντες μπροστά με 41-38.

Με τον Έλληνα γκαρντ να ηγείται και τους Μέλι, Τάις να τον πλαισιώνουν, η Μπάμπεργκ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα (53-53 στο 28′), όχι όμως τίποτα περισσότερα, καθώς οι Ραντλ και Βουγιούκας με συνεχόμενα καλάθια διατήρησαν την πρωτοκαθεδρία στο “στρατόπεδο” της ομάδας του (59-55 στο 30′).

Η τελευταία περίοδος ήταν πραγματικό “ροντέο”. Με τον “διαστημικό” Ζήση να τα έχει βάλει μόνος του με όλη τη Ζαλγκίρις, η Μπάμπεργκ μπόρεσε να ισοσκελίσει, εκ νέου, τους λογαριασμούς (73-73), 1:45 πριν την κόρνα της λήξης αφήνοντας υποσχέσεις για “δραματικό” φινάλε. Ακολούθησε αστοχία και λάθη εκατέρωθεν, με τον Βουγιούκα να κερδίζει το φάουλ από τον Μέλι και να μην λαθεύει από τις βολές, κάνοντας το 75-73, με μισό λεπτό αγώνα να απομένει. Ο Ζήσης δεν κατάφερε να ευστοχήσει αυτή τη φορά, όπως και ο Στρέλνιεκς στην τελευταία επίθεση και η νίκη κατέληξε στο Κάουνας.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 41-38, 59-55, 75-73.


Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags