Facebook Pixel Ο Καλογερόπουλος έπρεπε να οριστεί στο «clasico»
| 2016-03-11 15:22:00

Ο Καλογερόπουλος έπρεπε να οριστεί στο «clasico»

Ο Καλογερόπουλος έπρεπε να οριστεί στο «clasico»

Κάτι τα γεγονότα της Τούμπας και κάτι η... Κοντονιάδα για το Κύπελλο Ελλάδας που ακολούθησε. Γράφει ο Ευάγγελος Μίχος.

Κάτι το «Δελφινάριο» της Super League στην οδό Μεσογείων και κάτι το «φάντασμα» του Θωμά Μητρόπουλου που... επέστρεψε -εδώ και περίπου δύο μήνες, όπως λένε οι πολύ ψαγμένοι της ποδοσφαιρικής πιάτσας- και δεν αποτελεί... ποντιακό ανέκδοτο.

Με αυτά και με αυτά, λοιπόν, ακόμη και ένα ελληνικό «clasico», όπως το κυριακάτικο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στο «Καραϊσκάκης», λίγα μόλις 24ωρα πριν από τη σέντρα του έχει περάσει σχεδόν σε... δευτερο-τρίτη μοίρα. Τουλάχιστον το αγωνιστικό κομμάτι του, γιατί όσο να 'ναι μετά τον ορισμό του Κύζα θα... ακούσουμε την γνωστή κασέτα για τη διαιτησία.

Ηδη από χθες παίζει διαρκώς ότι με τον 36χρονο Δραμινό διαιτητή οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το απόλυτο, δηλαδή 7 νίκες σε ισάριθμα ματς που τους σφύριξε. Αντίστοιχος θόρυβος βέβαια είχε δημιουργηθεί και με τον Καλογερόπουλο στο ντέρμπι ΑΕΚ- Ολυμπιακός, με τους νταμπλούχους τελικά να χάνουν για πρώτη φορά με τον Αθηναίο διαιτητή.

Και επειδή από εκείνο το βράδυ ο Καλογερόπουλος αναβαθμίστηκε -με δημόσια σχόλια- στη συνείδηση του «αντι-Ολυμπιακού» μπλοκ, νομίζω πως η ΚΕΔ έχασε μοναδική ευκαιρία να... βουλώσει στόματα, ορίζοντάς τον -αντί δηλαδή του Κύζα- στο ντέρμπι των «αιωνίων». Με Καλογερόπουλο στο «Καραϊσκάκης» θα... ψαχνόντουσαν όλοι. Θα μου πείτε βέβαια πού να βρεθούν τόσο... προχώ μυαλά στην ΕΠΟ.

Με όλα αυτά τα δεδομένα πάντως έχουν ξεχαστεί και κάποιες μεταγραφικές υποθέσεις που μέχρι πριν από λίγο καιρό εμφανιζόντουσαν σαν σχεδόν κλεισμένες. Βασικά αναφέρομαι σε αυτήν του Αναστάσιου Μπακασέτα με τον ΠΑΟΚ, που σύμφωνα με την πιάτσα των agents όχι μόνο κόλλησε, αλλά δεν αποκλείεται πλέον ακόμη και η... ολική ανατροπή. Και δεν αναφέρομαι στην περίπτωση της ΑΕΚ ή του Παναθηναϊκού, αφού η πρώτη δεν καλύπτει καν την 500άρα που έδινε ο ΠΑΟΚ στον Πανιώνιο, ενώ ο δεύτερος, που όντως ενδιαφέρθηκε σοβαρά τον περασμένο Δεκέμβριο για τον Μπακασέτα, έχει πια «γεμίσει» το ρόστερ στις θέσεις του.

Οι πληροφορίες της στήλης θέλουν τον Μπακασέτα να έχει αίφνης δελεαστεί από... Σειρήνες «ερυθρόλευκες»! Εφόσον μάλιστα οι πηγές μας επιβεβαιωθούν, πιο πιθανό πλέον είναι ο 23χρονος επιθετικός να πηγαίνει το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό και όχι στον ΠΑΟΚ. Με τους νταμπλούχους να μπαίνουν σφήνα στην υπόθεση όχι για να μην καταλήξει ο άσος στον Δικέφαλο, αλλά γιατί έχουν πειστεί πως είναι από τις καλύτερες και πιο ταλαντούχες... ελληνικές περιπτώσεις της φετινής Super League.

Κοινώς ο Μπακασέτας όχι μόνο αρέσει στο λιμάνι, αλλά αποφασίστηκε να κάνουν κίνηση για την αγορά του. Ενδεχομένως στον Ολυμπιακό να... θυμήθηκαν και την περίπτωση Φορτούνη, ο οποίος «έπαιζε» μεταγραφικά μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού για να τον αρπάξουν και από τους δυο, ντύνοντάς τον τελικά στα ερυθρόλευκα.

Και κάτι τελευταίο για τον Μπακασέτα: στη μανατζερική πιάτσα κυκλοφορεί πως ο παίκτης βασικά ήταν εκείνος -και όχι ο Πανιώνιος- που έκανε... δεύτερες και τρίτες σκέψεις για τον ΠΑΟΚ. «Παγώνοντας» ουσιαστικά τη (μέχρι πριν από 15 ημέρες) σίγουρη μετακίνησή του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Η συγκεκριμένη εξέλιξη μάλιστα φέρεται να μην άρεσε σε κάποιους «αξιωματούχους» του συλλόγου της Νέας Σμύρνης, που είχαν... δεσμευτεί με τον Δικέφαλο. Σίγουρα είναι μια μεταγραφικη ιστορία που έχει ψωμί και απομένει να δούμε αν εξελιχθεί σε ένα ακόμη «πεδίο» αντιπαράθεσης Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ...

... Μανατζερική πληροφορία από Ισπανία μεριά για το μέλλον του Λούκας Πέρεθ: η Κορούνια είναι πολύ κοντά σε συμφωνία για την παραχώρησή του το καλοκαίρι στην Ατλέτικο Μαδρίτης! Θυμίζουμε πως ο ΠΑΟΚ σε μια τέτοια περίπτωση θα εισπράξει το 30% από το ποσό της πώλησης...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags