Facebook Pixel Λογική η αντίδραση Ιβάν Σαββίδη στις χυδαιότητες, αλλά…
| 2016-03-12 21:22:00

Λογική η αντίδραση Ιβάν Σαββίδη στις χυδαιότητες, αλλά…

Λογική η αντίδραση Ιβάν Σαββίδη στις χυδαιότητες, αλλά…

Αναρωτιέμαι τι μπορεί να επιτύχει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την αποστολή μιας απλής εξώδικης διαμαρτυρίας στον Ολυμπιακό. Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης

Οι χαρακτηρισμοί “κλόουν”, “Ρωσοπόντιος” και “φιλοξενούμενος στη χώρα”, που εκπορεύτηκαν από την ερυθρόλευκη χαβούζα του Πειραιά σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη δεν θα έπρεπε να μείνουν αναπάντητοι.

Καλώς μπήκε στη διαδικασία ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ να ασχοληθεί. Αναρωτιέμαι, ωστόσο, τι μπορεί να επιτύχει με την αποστολή μιας απλής εξώδικης διαμαρτυρίας και ποιος μπορεί να φοβηθεί, ή να συνετιστεί από αυτή τη λάιτ αντίδραση.

Θα περίμενα να τυλίξει άπαντες στην ΠΑΕ Ολυμπιακός σε μια κόλα χαρτί με την υποβολή μήνυσης και αγωγής, για να τους υποχρεώσει να τρέχουν στα δικαστήρια να δικαστούν και ενδεχομένως κάποτε να καταδικαστούν.

Όχι ότι θα άλλαζαν πολλά, αλλά ο ίδιος θα έκανε το καλύτερο που μπορεί να γίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις δια της δικαστικής οδού. Τώρα, ίσα – ίσα που δίνει στους υβριστές του το δικαίωμα να σκεφτούν ότι δεν τολμά να το τραβήξει στα άκρα.

Όπως δεν τόλμησε ποτέ να στείλει στα δικαστήρια τον Μαρινάκη, ο οποίος, αν θυμάστε, τον είχε «στολίσει» πέρσι και ο ίδιος και ως ΠΑΕ Ολυμπιακός με έναν σωρό υπαινιγμούς για τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του και την προέλευση των χρημάτων που διακινεί στην Ελλάδα.

Πιο πολύ για… απολογία μου φαίνεται η εξώδικη επιστολή του Σαββίδη. Διότι δεν έχει κανέναν λόγο να κάθεται να εξηγεί στον Μαρινάκη… «είμαι Ελληνας ομογενής εκ γεννήσεως και η ελληνική υπηκοότητα μού απονεμήθηκε με Προεδρικό Διάταγμα της 31ης Δεκεμβρίου του 2012, με την τιμητική αιτιολογία ότι προσέφερα εξαιρετικές υπηρεσίες στην Ελλάδα ”. Ούτε είχε κανένα λόγο να μιλήσει για τα αυτονόητα σχετικά με τις επενδύσεις του στην Ελλάδα και την εκπλήρωση τω φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεών του.

Από εκεί και πέρα, το να καλεί τον Μαρινάκη και τους συν αυτώ να ανακαλέσουν δημοσίως μοιάζει με το να ρίχνει κανείς μια πετρούλα σε έναν ελέφαντα για να τον πονέσει. Και, προσωπικά, δεν με πείθει ότι θα προχωρήσει δικαστικώς αν δεν γίνει ανάκληση των χαρακτηρισμών, από τη στιγμή που δεν αντέδρασε και πέρσι όταν υπέστη βάναυση προσβολή από τον αξιότιμο Βαγγέλη.

Ακόμη, δεν βρίσκω κανένα νόημα στη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της εξώδικης διαμαρτυρίας. Κανείς στην Ελλάδα δεν περίμενε αυτή την επιστολή για να μάθει ότι ο Σαββίδης είναι Ελληνας και ότι με την επένδυσή του στην Ελλάδα ωφελεί την οικονομία της. Κανείς δεν έγινε σοφότερος και κανείς δεν περίμενε αυτή την επιστολή για να κατανοήσει ότι έχει δίκιο ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ να εξοργίζεται με τις ερυθρόλευκες χυδαιότητες.

Αν πάλι η δημοσιοποίηση της επιστολής είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει ειδικά και συγκεκριμένα τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, πάλι περιττή είναι. Όχι μόνο γιατί ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει σαφώς τη δύναμη να αντιληφθεί τα αυτονόητα, αλλά και γιατί καθόλου δεν ενθουσιάζεται με τον απλό χαρτοπόλεμο. Άλλες, πολύ πιο δυναμικές, αντιδράσεις τον συγκινούν και τον ικανοποιούν.

Metrosport

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags