Facebook Pixel Θέλει δουλειά πολλή...
| 2016-03-29 22:23:00

Θέλει δουλειά πολλή...

Θέλει δουλειά πολλή...

Σε ένα φιλικό... όσα πάνε κι όσα `ρθουνε, με πέντε γκολ και τέσσερα δοκάρια, η Εθνική (προηγήθηκε 2-0) ηττήθηκε δίκαια με 2-3 από τους Ισλανδούς στο "Γ.Καραϊσκάκης". Δυο γκολ ο Φορτούνης, αλλά πίσω... μπάζαμε απελπιστικά!

Μετά τη νίκη με το Μαυροβούνιο, η Εθνική μας δεν κατάφερε να ντουμπλάρει τις νίκες, γνωρίζοντας δίκαια την ήττα με 2-3 από την Ισλανδία, παρότι η "γαλανόλευκη" προηγήθηκε με 2-0 χάρη στα δύο πρώτα γκολ του Φορτούνη στη θητεία του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Γενικά, ήταν ένα... ροκ ματς με πέντε γκολ και τέσσερα δοκάρια (δυο για κάθε ομάδα), μόνο που η Εθνική κατά διαστήματα μπόρεσε να απειλήσει τους πιο έτοιμους αντιπάλους της. Ανασταλτικά είχαμε πολλά κενά που ξεκινούσαν από το κέντρο, παίζοντας βέβαια με μια "πειραματική" τριάδα (Μόρας, Οικονόμου, Σιόβας), ενώ στα συν η εμφάνιση του Χολέμπας και βέβαια τα δύο γκολ του Φορτούνη. Συμπέρασμα: Θέλουμε πολλή δουλειά ακόμα...

Δείτε το LIVE του αγώνα ΕΔΩ

Τρία γκολ και τρία δοκάρια!

Οι Ισλανδοί μπήκαν καλύτερα στο ματς και μάλιστα στο 4` θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί, αλλά η εκτέλεση φάουλ του Χάλφρεντσον από δεξιά τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Οι Έλληνες διεθνείς δυσκολεύονταν να κρατήσουν μπάλα με τους φιλοξενούμενους να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Όμως στο 18` η Εθνική κέρδισε πέναλτι (ο Χάλφρεντσον ανέτρεψε τον Τοροσίδη) και ο Φορτούνης έκανε σεφτέ με την Εθνική κάνοντας από την άσπρη βούλα το 1-0!

Η Ελλάδα εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ μετά το γκολ και κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της στο 31` πάλι με τον Φορτούνη. Ο μέσος του Ολυμπιακού δέχτηκε τη λανθασμένη απομάκρυνση της ισλανδικής άμυνας και με δυνατό σουτ έγραψε το 2-0! Ο Τράουστασον στο 32` σχεδόν σε κενή εστία δεν μπόρεσε να μειώσει, όμως στο 34` είπε.. ευχαριστώ στο "δώρο" του Οικονόμου που απομάκρυνε με γυριστή κεφαλιά και με σουτ από την περιοχή μείωσε σε 2-1. Ο Καρέλης στο 43` με ωραίο πλασέ από τη φοβερή μπαλιά του Φορτούνη σημάδεψε τη ρίζα του δοκαριού και δυο λεπτά μετά ο Κιάρτανσον είχε το δεύτερο δοκάρι για τους Ισλανδούς με δυνατό σουτ! Πολλά τα κενά για την Ελλάδα στα μετόπισθεν, με τους Ισλανδούς να αδικούνται από το σκορ.

Δίκαιο το 2-3

Οι Διαμαντάκος και Βέλλιος (ντεμπούτο στην Εθνική) πήραν την θέση των Καρέλη και Παπάζογλου στο β` μέρος, με την Ελλάδα να μπαίνει πιο δυνατά και στο 48` η κεφαλιά του Τζιόλη βρήκε το οριζόντιο δοκάρι! Οι διεθνείς μας ήταν καλύτεροι στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, με το ρυθμό όμως να πέφτει αισθητά σε σχέση με το πρώτο μέρος. Πάντως οι Ισλανδοί, που είχαν πάρει την κατοχή, βρήκαν το δρόμο για τα δίχτυα στο 70`. Ο Σίγκουρτσον εκτέλεσε το φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και ο Ίνγκασον με κεφαλιά έκανε το 2-2, ενώ ένα λεπτό μετά ο Σίγκουρτσον έβγαλε τη σέντρα στον Μπόντβαρσον, αλλά ο τελευταίος που ήταν εντελώς μόνος του από το ύψος του πέναλτι βρήκε... αέρα!

Οι Ισλανδοί πίεσαν για την ανατροπή και στο 79` είχαν άλλη μια ευκαιρία με τον Μπόντβαρσον, ενώ ο Σκίμπε αναγκάστηκε στο 81` να αλλάξει τον τραυματία Σιόβα με τον Τζαβέλλα. Μια, δυο τρεις, στο 82` πάλι από στημένο (κόρνερ), ο Σίγκθορσον με κεφαλιά έκανε το 2-3, ενώ στο 85` ο Καπίνο είπε δις "όχι" σε προσπάθειες των Γκούντμουνσον και Φινμπόγκασον. Ο Βέλλιος στο 90` έχασε μια καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει με το ματς να λήγει 2-3.

ΕΛΛΑΔΑ (Σκίμπε): Καπίνο, Μόρας, Οικονόμου, Σιόβας (81' Τζαβέλλας), Τζιόλης, Σταφυλίδης, Φορτούνης (77' Ταχτσίδης), Τοροσίδης (77' Πέτσος), Χολέμπας, Καρέλης (46' Διαμαντάκος), Παπάζογλου (46' Βέλλιος).

ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Λάγκερμπακ, Χάλγκριμσον): Κρίστινσον (46' Χάλντορσον), Σέβαρσον, Χέρμανσον, Ίνγκασον, Γκούντμουντσον, Μπόντβαρσον (83' Φινμπόγκασον), Γκούναρσον (46' Μπ. Μπιάρνασον), Χάλφρεντσον (46' Σίγκουρντσον), Κιάρτανσον (61' Σίγκτορσον), Τράουστασον (46' Ε. Μπιάρνασον), Σκούλασον.

Γκολ: 19' (πεν), 31' Φορτούνης / 34΄Τράουστασον, 70' Ίνγκασον, 82' Σίγκτορσον

Κάρτες: 18' Χάλφρεντσον, 56' Μπ. Μπιάρνασον, 76' Σταφυλίδης
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags