Facebook Pixel Το μεταλλαγμένο «πράσινο» DNA και ο «σοφός» Πανόπουλος
| 2016-04-01 14:52:00

Το μεταλλαγμένο «πράσινο» DNA και ο «σοφός» Πανόπουλος

Το μεταλλαγμένο «πράσινο» DNA και ο «σοφός» Πανόπουλος

Ο Ευάγγελος Μίχος σχολιάζει τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

Μετρώντας αντίστροφα πλέον και περιμένοντας το διαφαινόμενο Grexit, δηλαδή την αποβολή του ελληνικού ποδοσφαίρου από τη FIFA, επισήμως όχι εξαιτίας... διαφθοράς, βίας και σία (όπως εσφαλμένα ή σκοπίμως νομίζουν - παπαγαλίζουν αρκετοί) αλλά λόγω παραβίασης του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ από τον... Νο 2 Βαρουφάκη του ΣΥΡΙΖΑ, τον Σταύρο Κοντονή, είναι να... πέφτεις σε κατάθλιψη όταν διαπιστώνεις ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν σε αυτήν τη χώρα τόσοι πολλοί άνθρωποι που υποστηρίζουν το «πονάει χέρι, κόβεις χέρι»! Θεωρώ αυτήν τη νοοτροπία ακόμη πιο επικίνδυνη κι από τον ever πιο επικίνδυνο υφυπουργό Αθλητισμού που έχει περάσει από τη συγκεκριμένη θέση...

Ειλικρινά με ξεπερνάει το γεγονός πως ακούω από οπαδούς (για παράδειγμα) του Παναθηναϊκού να λένε ότι προτιμούν να μην ξαναπαίξει ελληνική ομάδα στην Ευρώπη και να ανατιναχτεί - περιοριστεί εντός συνόρων το ελληνικό ποδόσφαιρο έτσι όπως το κατάντησαν! Μου καταδεικνύει πόσο τον μίκρυναν ως μέγεθος και πώς μεταλλάχθηκε το DNA των οπαδών της άλλοτε πιο ευρωπαϊκής ελληνικής ομάδας, οι οποίοι είχαν ως σλόγκαν τους το «Ελλάς-Ευρώπη-Παναθηναϊκός»!

Αντί για υπερηφάνεια βγάζουν πλέον μικροπρέπεια και την κλασική κακή ελληνική νοοτροπία: «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα από τη στιγμή που δεν μπορώ να έχω και εγώ μια...». Τους έφτασαν στην 3ετία Αλαφούζου στο σημείο -όχι όλους βέβαια- να πιστεύουν πως δεν μπορούν να ξαναζήσουν τα μεγαλεία του παρελθόντος αποκλειστικά και μόνο λόγω... Μαρινάκη, επενδύοντας στο άκρως φανατικό «αντι-Ολυμπιακό μένος» σαν απόδειξη «Παναθηναϊκοφροσύνης», με αποτέλεσμα (ποιοι, οι «πράσινοι»!!!) να επιθυμούν το ποδοσφαιρικό Grexit!

Με στεναχωρεί επίσης όταν ακούω ή διαβάζω γνώμες... ανώνυμων και «επώνυμων» ΑΕΚτζήδων που τάσσονται επίσης υπέρ ενός Grexit, επειδή θεωρούν (επίσης λανθασμένα) πως έτσι θα τιμωρηθεί - εξουδετερωθεί ο... Ολυμπιακός του Μαρινάκη. Γιατί, ας μην κοροϊδευόμαστε, αυτός είναι ο ΣΤΟΧΟΣ και όχι η διεφθαρμένη ΕΠΟ και η καταπολέμηση της βίας. Την ίδια ώρα, όμως, πανηγυρίζουν που ο Σκουρλέτης υπέγραψε και έτσι θα ξεκινήσει το κτίσιμο της «Αγια-Σοφιάς». Τους διαφεύγει βέβαια μια σημαντική λεπτομέρεια: σε μια ήδη πτωχευμένη χώρα, όταν και ποδοσφαιρικά θα είναι διεθνώς αποκλεισμένη, πώς θα βρεθούν τα εκατομμύρια ευρώ και οι χορηγοί για την ολοκλήρωσή του; Και ακόμη κάτι: οι ΑΕΚτζήδες που θέλουν τώρα το Grexit είναι οι ίδιοι με εκείνους που γκρίνιαζαν μέχρι πριν από λίγο καιρό γιατί ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν ήταν τόσο... λαρτζ όσο ήθελαν στις μεταγραφές; Προφανώς και... «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια» φίλοι μου...

Στο διά ταύτα: είμαι της άποψης πως έναν ασθενή βαριά άρρωστο (όπως το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο) που περιφέρεται μεταξύ θαλάμου και ΜΕΘ στο νοσοκομείο, δεν αποφασίζεις... ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ (α λα Κοντονής ένα πράγμα, λέμε) να τον στείλεις στο... εκτελεστικό απόσπασμα (Grexit). Ή όταν κάτι το αγαπάς, αλλά πλέον δεν σου αρέσει ή σε ενοχλεί, δεν το καταστρέφεις ούτε το ανατινάζεις. Προσπαθείς να το αλλάξεις, να το βελτιώσεις. Το τεράστιο πρόβλημα δημιουργείται από τη στιγμή που: 1ον) αυτή η αγάπη για το ποδόσφαιρο έχει μετατραπεί για μεγάλη μερίδα του κόσμου σε μίσος (μόνο έτσι εξηγώ εκείνους που πανηγυρίζουν στον ερχομό ενός Grexit) και 2ον) όταν είτε δεν ξέρεις είτε δεν θέλεις είτε δεν μπορείς να το βελτιώσεις (κι αναφέρομαι σε Κοντονήδες, Γκιρτζίκηδες και λοιπούς)!

Τα βασικά ζητούμενα για να γίνει η μετάβαση αρχικά σε μια γκρίζα και μετά σε άσπρη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι η διαιτησία, η βία και να μπει ένα ΤΕΛΟΣ στην προσωπική αντιπαράθεση (που ξεπερνάει την παραδοσιακή αντιπαλότητα των ομάδων τους) μεταξύ των ιδιοκτητών της Big-4 του ποδοσφαίρου μας. Κυρίως βέβαια να βρεθεί ένας... γεφυροποιός που θα μπορέσει έστω στο... ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ του Grexit να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες που θα φέρουν «ειρήνευση» και «ένωση». Ενας τέτοιος σοφός, μια προσωπικότητα με τέτοιες δυνατότητες, με πείρα και γνώση ασφαλώς δεν θα μπορούσε να είναι ο Σταύρος Κοντονής αλλά μπορεί να είναι ο Χρήστος Πανόπουλος (το ξανάκανε το 2006 άλλωστε).

Η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο ιδιοκτήτης της Skoda Ξάνθης, συσπειρώνοντας τις 11 μικρομεσαίες ΠΑΕ και εξασφαλίζοντας τη συμφωνία και των 4 μεγάλων στη πρότασή του για ανακατανομή των εσόδων και επαγγελματική διαιτησία που βασικά θα ελέγχει η Super League, αποτελεί αυτήν τη στιγμή τον... ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ της λύσης. Οσον αφορά την αντιμετώπιση της βίας, η λύση είναι απλή: εφαρμογή των αυστηρότερων ποινών για τα φυσικά πρόσωπα που θα εμπλέκονται. Στη φυλακή δηλαδή...

Καλύτερος επίλογος από τα σοφά λόγια του Χρήστου Πανόπουλου δεν υπάρχει: «Το να φύγει μέσα από το ποδόσφαιρο η Ελλάδα από την Ευρώπη θα είναι η πιο μαύρη σελίδα για τη μικρή χώρα μας. Ολοι οι Ελληνες τη θέλουμε στην Ευρώπη. Για να γίνει αυτό πρέπει να έχει την υπογραφή όλων μας. Της πολιτείας, της ΕΠΟ αλλά και εμάς των παραγόντων της Super League. Ας γίνουμε λογικοί. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα πέσει η ΕΠΟ, αν θα κάνει υποχωρήσεις ο υπουργός. Ας κάνουν το αυτονόητο όλοι για να μείνει εκεί που ανήκει το ποδόσφαιρό μας. Στην Ευρώπη...»!

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags