Facebook Pixel Η επιστήμη αποφάνθηκε: Διαπιστώστε και μόνοι σας με ένα απλό πείραμα τη διαφορά ηλεκτρονικού τσιγάρου με το συμβατικό
| 2016-04-09 09:30:00

Η επιστήμη αποφάνθηκε: Διαπιστώστε και μόνοι σας με ένα απλό πείραμα τη διαφορά ηλεκτρονικού τσιγάρου με το συμβατικό

Η επιστήμη αποφάνθηκε: Διαπιστώστε και μόνοι σας με ένα απλό πείραμα τη διαφορά ηλεκτρονικού τσιγάρου με το συμβατικό

Η επιστημονική κοινότητα αποφαίνεται για τις επιπτώσεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην υγεία, σε σχέση με το συμβατικό, με την πιο επίσημη, οργανωμένη και συλλογική έρευνα που διεξήχθη το περασμένο καλοκαίρι από τον Δημόσιο Οργανισμό Υγείας της Αγγλίας. Σύμφωνα με αυτή, το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι κατά 95% λιγότερο επιβλαβές από τον καπνό και έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει τους καπνιστές να διακόψουν το κάπνισμα.

Η έρευνα αυτή αξιοποίησε δεκάδες αξιόπιστες μελέτες σχετικά με το ζήτημα από όλο τον κόσμο προκειμένου να φθάσει στο συγκεκριμένο συμπέρασμα και εν συνεχεία το ηλεκτρονικό τσιγάρο έγινε θέμα συζήτησης στο ανώτατο πολιτειακό επίπεδο στη χώρα, με τον πρωθυπουργό David Cameron να δηλώνει, μετά από σχετική ερώτηση βουλευτή, ότι «θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί ένα μονοπάτι για πολλούς ανθρώπους ώστε να βελτιώσουν την υγεία τους και κατ΄επέκταση την υγεία του έθνους».

Σήμερα υπάρχουν ηλεκτρονικά τσιγάρα που συνταγογραφούνται επίσημα από τους γιατρούς του Ηνωμένου Βασιλείου, ως μέσο διακοπής του καπνίσματος, με το παράδειγμα αυτό να αναμένεται να το ακολουθήσουν κι άλλες χώρες.

Παρόλα αυτά όμως είναι πολλές οι παρερμηνείες και η παραπληροφόρηση που διαχέεται σχετικά με το προϊόν αυτό. Όπως επισήμανε σχετικά ο Δρ. Leonie Brose, Λέκτορας στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής, Ψυχολογίας & Νευροεπιστήμης στο King’s College του Λονδίνου: «Πρέπει να επικοινωνούμε με σαφήνεια τη σχετική ασφάλεια των ηλεκτρονικών τσιγάρων στους καπνιστές.  Η αποδεδειγμένη βλάβη του καπνού, αυτή τη στιγμή έχει μικρότερη αρνητική δημοσιότητα, σε σύγκριση με τα αρνητικά σχόλια που έχει η πολύ μικρότερη και λιγότερο βέβαιη ζημιά που προκαλούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Οφείλουμε να παράσχουμε ακριβείς πληροφορίες στους καπνιστές». 

Η alter eGo συμβάλλει με τον πλέον παραστατικό τρόπο στην πληροφόρηση των καπνιστών, συγκρίνοντας το συμβατικό με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, μέσω ενός βίντεο, που αποτυπώνει με παραστατικό τρόπο την διαφορά τους, με την χρήση ενός απλού πειράματος. 

Διαπιστώστε μόνοι σας την τεράστια διαφορά μεταξύ του ηλεκτρονικού τσιγάρου και του συμβατικού:

Η εταιρεία alter eGo συμμετέχει στο πληρέστερο και πλέον εμπεριστατωμένο παγκοσμίως πρόγραμμα ελέγχου και πιστοποίησης των υγρών αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου (e-liquid), από τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Κρήτης. Με τη συμμετοχή της εταιρείας στο πρόγραμμα αυτό εξασφαλίζεται η διαχρονική παροχή ασφαλών προϊόντων ηλεκτρονικού καπνίσματος. 

Για περισσότερες πληροφορίες: Ηλεκτρονικό τσιγάρο – alter eGo 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags