Facebook Pixel Tρόμαξε το Facebook - «Ανέβασε» φωτογραφία μετά από κρίση πανικού!
| 2016-04-13 13:11:00

Tρόμαξε το Facebook - «Ανέβασε» φωτογραφία μετά από κρίση πανικού!

Tρόμαξε το Facebook - «Ανέβασε» φωτογραφία μετά από κρίση πανικού!

Αν και σίγουρα υπάρχει πρόοδος τα τελευταία χρόνια σχετικά με την κατανόηση και κοινωνική αποδοχή των προβλημάτων που σχετίζονται με την ψυχική υγεία ενός ατόμου, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε, για να αποβάλουμε ως κοινωνία όλα τα σχετικά στερεότυπα.

Μια κρίση πανικού, για παράδειγμα, αντιμετωπίζεται από πολλούς με λάθος τρόπο. Πιστεύουν ότι το άτομο που παθαίνει κρίσεις πανικού είναι άρρωστο ψυχικά, έχει πολλά ψυχολογικά προβλήματα και πιθανώς είναι και επικίνδυνο. Αυτό είναι πέρα για πέρα μια ΛΑΘΟΣ αντίληψη.
 
Οι κρίσεις πανικού είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Και προκειμένου να συμβάλλει με τον δικό της τρόπο στην ευρύτερη κατανόηση και αποβολή του κοινωνικού στίγματος που δυστυχώς υπάρχει ακόμα για τις κρίσεις πανικού, μια κοπέλα, η Amber Smith από την Μ. Βρετανία, σόκαρε πρόσφατα το Facebook, ανεβάζοντας δικές της φωτογραφίες για το πώς μπορεί να είναι η ίδια πριν και μετά από ένα τέτοιο επεισόδιο κρίσης. Ήθελε να δείξει στους αμφισβητίες, πόσο πραγματικό είναι αυτό που βιώνει.
 
Όπως γράφει η ίδια στην ανάρτησή της:
 
"Στην επάνω φωτογραφία βλέπετε τι δείχνω στον κόσμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όμορφα ντυμένη, βαμμένη, με φίλτρα στην φωτογραφία. Αυτή θεωρείται η “νορμάλ” πλευρά μου στο Facebook.
 
Στην κάτω φωτογραφία με βλέπετε όπως ήμουν απόψε (σ.σ. όταν έγινε η ανάρτηση) λίγο μετά από μια κρίση πανικού εξαιτίας του αυξημένου μου άγχους. Είναι και αυτή μια “νορμάλ” πλευρά του εαυτού μου, την οποία, όμως, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν βλέπουν”.
 
Παρακάτω η Amber βγάζει από μέσα της όλη την οργή και αγανάκτηση ενός ατόμου που αισθάνεται περιθωριοποιημένο εξαιτίας μιας κατάστασης που, ενώ είναι τόσο κοινή, εξακολουθεί να αποτελεί ταμπού και στίγμα στην κοινωνία.
 
Και προσφέρει συμπαράσταση σε όλους και όλες που ζουν με το ίδιο πρόβλημα, που έχουν δηλαδή περιστασιακά κρίσεις πανικού και αισθάνονται και εκείνοι ότι κανείς δεν τους καταλαβαίνει.
 
Μέχρι και προχθές, το συγκεκριμένο ποστ στο Facebook είχε γίνει share πάνω από 11.000 φορές και είχε δεκάδες χιλιάδες like.

Πηγή: defencenet.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags