Facebook Pixel «Σκέφτομαι για πρόεδρος της ΕΠΟ, αλλά…»
| 2016-04-13 18:23:00

«Σκέφτομαι για πρόεδρος της ΕΠΟ, αλλά…»

«Σκέφτομαι για πρόεδρος της ΕΠΟ, αλλά…»

Ποιος παράγοντας τόνισε πως θέλει να βάλει υποψηφιότητα, αλλά δέχεται πολύ μεγάλο πόλεμο;

Στο Metropolis 95,5 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων, Γιώργος Βούρβαχης και μίλησε για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την αποφυγή του Grexit, αλλά και για το ενδεχόμενο να κατέβει στις εκλογές.
 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Βούρβαχη:

 

Για το τι θα γίνει μετά την αποφυγή του Grexit: «Η ουσία είναι ότι κερδίζει το ποδόσφαιρο. Είχα πει ότι θα βρεθεί λύση για να μην καταστραφεί το ποδόσφαιρο. Είναι θετική εξέλιξη η αποφυγή του Grexit».

 

Για τις απαιτήσεις του Κοντονή: «Δεν είχαν μπει σε σωστή βάση τα όσα ζητούσε ο υπουργός. Ζητούσε την ενεργοποίηση της Επιτροπής Δεοντολογίας. Δεν μπορούσε να ασχοληθεί με υποθέσεις προ του 2015. Αυτό δεν ήταν συνυφασμένο με όσα λέει η FIFA. Και στο χθεσινό συμβούλιο είπα να πάρουμε μια απόφαση που να μπορεί να εφαρμοστεί και να επικυρωθεί από τη Γενική Συνέλευση. Δεν πρέπει να αντιδικήσουμε, αλλά να διεκδικήσουμε αυτά που ανήκουν στην Ομοσπονδία. Μας είπε να πάμε “μαλακά” απέναντι στην Πολιτεία ο κ. Κουτσοκούμνης».

 

Για την επανέναρξη του Κυπέλλου: «Στη συνέχεια έμαθα ότι θα αποσύρει την προσφυγή στο ΣτΕ η ΕΠΟ και από εκεί και πέρα ο υπουργός θα δώσει εντολή να αρχίσει και πάλι το Κύπελλο με κάποιους όρους. Προσδιόρισαν ότι θα έχουμε άμεσα εξελίξεις και ότι μέχρι την Παρασκευή θα γίνει η ανάκληση του ΣτΕ. Δεν είμαστε πλήρως εναρμονισμένοι με τα όσα λέει η FIFA και η UEFA. Ο κάθε σύμβουλος δεν έχει τη δυνατότητα να πάρει το κείμενο της FIFA που είναι στα αγγλικά. Του δίνουν μια μετάφραση, που πιθανώς να μην είναι ακριβής».

 

Για το πότε θα είναι σε θέση να λειτουργήσει η Επιτροπή Δεοντολογίας: «Εμείς ασχολούμαστε ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο. Θα περάσουν τα πρώτα άτομα από την Επιτροπή και αυτό θα γίνει πολύ γρήγορα πιστεύω. Δεν θα φτάσουμε μέχρι τις εκλογές του Οκτωβρίου. Θα γίνουν πολύ πιο γρήγορα. Η Ομοσπονδία θα εναρμονιστεί ως προς αυτό το σκέλος με τη FIFA και την UEFA. Όχι με τον υπουργό. Μόνο αυτό το θέμα είναι ανοιχτό μέχρι στιγμής».

 

Για το αυτοδιοίκητο: «Παραμένει ισχυρό το αυτοδιοίκητο. Παράλληλα η FIFA θα βάλει κάποια θέματα που έχουν περάσει σε προηγούμενους νόμους, που θίγουν το αυτοδιοίκητο. Θα ζητηθεί να αναιρεθούν αυτά από τον υπουργό. Ο εκπρόσωπος της FIFA είπε ότι τα πράγματα δεν έγιναν για να προστατέψουν το αυτοδιοίκητο. Είχε γίνει πρόταση για βελτίωση των γηπέδων στην Πιερία, εκεί όπου θα γινόταν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων. Εγώ δεν ήξερα τίποτα επί του ζητήματος αυτού, ενώ ήμουν αντιπρόεδρος. Εκείνη τη μέρα είπα ότι δεν μπορεί να ψηφίζουμε πράγματα και μετά να είμαστε στα σκαλιά του εισαγγελέα. Αυτό το έργο έγινε με 60.000 ευρώ, ενώ το αρχικό ποσό ήταν πολύ μεγαλύτερο».

 

Για το αν θα κατέβει για πρόεδρος στις εκλογές της ΕΠΟ: «Είναι σαν σκέψη στο μυαλό μου, μετά το Πάσχα θα το κουβεντιάσουμε. Δέχομαι πόλεμο και μόνο που το είπα».

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags