Facebook Pixel Ο «3D» και ο κύκλος των χαμένων συμπαικτών
| 2016-04-17 15:23:00

Ο «3D» και ο κύκλος των χαμένων συμπαικτών

Ο «3D» και ο κύκλος των χαμένων συμπαικτών

Ο Στέφανος Σύριγγας αναλύει τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για την πρόκριση.

Του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΥΡΙΓΓΑ

Ο Πασχάλης Τερζής, στον δικό του τον δρόμο που τραγούδησε το 1998, έλεγε πως «Στην οδό γράφει μόνος, επικίνδυνη λέξη. Ο δικός μου ο δρόμος δεν μου δείχνει αστέρι, για αγάπη μου δίνει μια βαλίτσα στο χέρι». Δεν ξέρουμε αν ο δρόμος του Δημήτρη Διαμαντίδη, προχθές το βράδυ στη Βιτόρια, δεν θα του δείξει το έβδομο ευρωπαϊκό αστέρι του Παναθηναϊκού.

Κι αν ο «3D» και η ομάδα θα κάνουν την απόλυτη ανατροπή (δεν έχει γίνει ως τώρα στην ιστορία των πλέι οφ) και θα φτιάξουν τις βαλίτσες για να πάνε στο Βερολίνο για το φάιναλ φορ, αλλά ξέρουμε ότι αν ο Παναθηναϊκός θέλει να σηκωθεί από το καναβάτσο, όπου τον έχουν σωριάσει μετά το 2-0 οι Βάσκοι της Λαμποράλ Κούτσα, θα πρέπει ο δρόμος του Διαμαντίδη να μην είναι πια μοναχικός.

Και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν σχεδόν απελπιστικά μόνος προχθές, στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα». Εβαλε 17π. (4/4βολ., 2/2δίπ., 3/6τρίπ.), πήρε 4ριμπ., έδωσε 6ασ., έκανε 1κλέψ., είχε μόνο 1 λάθος και έβαλε το τρίποντο στο τέλος που έστειλε το ματς στην παράταση. Αλλά αυτή η μοναξιά δεν μπόρεσε να οδηγήσει το «τριφύλλι» στη νίκη, διότι ένας Διαμαντίδης δεν μπορεί να φέρει μόνος του την άνοιξη. Θα πρέπει να σταθούν δίπλα του και οι άλλοι ηγέτες της ομάδας, οι οποίοι αγνοούνται σε αυτήν τη σειρά των πλέι οφ.

Η καθίζηση

Πρώτος στον κύκλο των χαμένων συμπαικτών είναι ο Καλάθης, ο οποίος έχει πάθει καθίζηση τελευταία στην επίθεση. Στα 2 ματς με τη Λαμποράλ έχει μ.ό. 4,5π., με 4/8δίπ., 0.7τρίπ. Στην κανονική περίοδο είχε μ.ό. 10,7π. (με 43,8% στα τρίπ.) και στο ΤΟΡ 16 είχε 8,6π., με 31,6% στα τρίποντα. Στα ματς με τους Βάσκους ήταν κακός, ενώ στο πρώτο είχε τεράστια θέματα και στην άμυνα.

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags