Facebook Pixel "Kαρφιά" Γιαννάκη για Παναθηναϊκό και αποθέωση για Διαμαντίδη
Μπάσκετ
| 2016-04-20 10:42:00

"Kαρφιά" Γιαννάκη για Παναθηναϊκό και αποθέωση για Διαμαντίδη

"Kαρφιά" Γιαννάκη για Παναθηναϊκό και αποθέωση για Διαμαντίδη

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης σε δηλώσεις του στη NOVA τόνισε πως ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να παίξει καλύτερα στη σειρά κόντρα στη Λαμποράλ ενώ ανέφερε πως ο Διαμαντίδης δεν πρέπει να σταματήσει γιατί έχει να προσφέρει πολλά ακόμα.

Αναλυτικά μίλησε:

Για τον Μπουρούση: «Απόψε είχε ηρεμία, το έδειξε, δείχνει ότι μπορεί κάτι το διαφορετικό και πως έχει ακόμα να δώσει πολλά. Παίζει σαν πλεϊμέικερ. Ο Γιάννης έχει δείξει ένα άλλο πρόσωπο και δεν είναι μόνο στο σημερινό παιχνίδι».

Για τα ζευγάρια του Φάιναλ Φορ: «Είναι ενδιαφέροντα αν και υπάρχουν φαβορί. Αποδείχθηκε πως όποιος δουλεύει σκληρά ανταμείβεται. Τόσο η Φενέρ όσο και η ΤΣΣΚΑ ήλεγξαν το επιθετικό παιχνίδι των αντιπάλων τους και ήξεραν τι θέλουν να κάνουν μέσα στο γήπεδο».

Για τις αλλαγές του Παναθηναϊκού μεσούσης της σεζόν: «Πρέπει να περάσει από διάφορες καταστάσεις. Αυτές τώρα συμβαίνουν. Ο Παναθηναϊκός σήμερα ήθελε να το τελειώνει το ματς. Δεν είχε υπομονή. Ήθελε να το τελειώσει από την αρχή. Οι παίκτες έπρεπε να ετοιμαστούν. Δεν είναι εύκολο. Πρέπει να το φτιάξεις αυτό. Δεν υπάρχει λόγος για άγχος. Ακόμα και μια νίκη ή μια ήττα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για το βήμα παραπάνω. Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν έτοιμος. Μπήκαν οι καινούργιοι, δημιούργησαν μία ευεξία αλλά δεν μπήκαν στην ομαδική λειτουργία της ομάδας. Ο Γουίλιαμς πόσα παιχνίδια έχει παίξει σε τόση πίεση; ελάχιστα. Στο κολλέγιο τα παιδιά δεν σκέφτονται. Σκέφτονται με το ταλέντο και την ενέργεια που βγάζουν. Πρέπει να φας την πίεση του «πρέπει». Να διαβάσεις το παιχνίδι. Εδώ μια κατοχή μπορεί να αλλάξει όλο το ματς».

«Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να παίζει καλύτερα. Δεν βρέθηκε κάποιο θηρίο μπροστά του. Δεν είχε αβαντάζ ο αντίπαλος. Θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο. Η Λαμποράλ έπαιξε πολύ καλύτερα. Θα μπορούσε να κερδίσει ένα ματς και να ελέγξει λίγο το ρυθμό».

«Ο Παναθηναϊκός δεν είχε υπομονή. Με παίκτες που κουβαλάνε την μπάλα πρέπει από το πρώτο λεπτό αυτό να το κάνουν συνέχεια έτσι ώστε στο τέλος να έχουν λιγότερες δυνάμεις. Κάθε φορά πρέπει να είναι κάποιος δίπλα για να τον οδηγήσει στο λάθος και να του πάρει ενέργεια. Αυτό ενώ φαινόταν ότι πρέσαρε ο Παναθηναϊκός δεν γινόταν. Οι δύο αυτοί αθλητές, ο Άνταμς και ο Τζέιμς έχουν καλό σουτ, τους μπήκαν και πήραν ψυχολογία. Αυτό έγινε αρκετά. Δεν έχει βάλει σε πολλά ματς εκτός έδρας 85 πόντους. Στο ΤΟΡ 16 στα εκτός έδρας ματς όχι με ισπανικές ομάδες, πήρε νίκες στο Κάουνας, στη Βαρκελώνη και έφτασε σε αυτό το επίπεδο. Εδώ, αν και είχε λίγους παίκτες στο ροτέισον, έδειχναν γρήγοροι και φρέσκοι σε όλη τη σειρά».

«Ο Γιάννης διάβασε τις φάσεις, έκανε όλη τη δουλειά, αυτή που δεν είναι τόσο θεαματική για τον κόσμο».

«Το μπάσκετ είναι πολύ ωραίο ματς και αναδεικνύει πολύ ωραία πράγματα. Έχεις πάντα μια παραγωγική διαδικασία που δημιουργεί πρόοδο. Απλά χρειάζεται υπομονή και οργάνωση».

Για την επόμενη μέρα και την αποχώρηση Διαμαντίδη: «Ο Δημήτρης και σήμερα ήταν καταπληκτικός. Δίνει πράγματα που δεν φαίνονται στην ομάδα, βάζει σε ηρεμία και σε σειρά συμπαίκτες του που μπορεί να παρασυρθούν. Με απλό τρόπο είναι εκπληκτικός και το έχει διδάξει αυτό. Στα αποδυτήρια δημιουργεί μια ιεραρχία. Εγώ πιστεύω πως πρέπει να τον κρατήσουν μέχρι να χτίσουν τον κορμό που θέλουν. Είναι ένα παιδί όμως που δεν αλλάζει γνώμη. Εγώ του είπα να προσπαθήσει να το ζήσει. Είναι κάτι που τώρα μπορεί να το κάνει. Έχει την κουλτούρα και την ποιότητα για να μπορεί να κάνει διαφορά με δέκα 15 λεπτά. Δεν έχει ανάγκη να κάνει παππάδες. Κάνει άλλα πράγματα».

Για το αν υπάρχουν ομοιότητες του τότε με το τώρα: «Ο Δημήτρης είναι ένα ξεχωριστό παιδί που έχει βάλει τη σφραγίδα του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, βοηθά τον προπονητή και το άθλημα για να γίνει καλύτερο».

Για τον Γιάνκοβιτς: «Έπαιξε πολύ καλά σήμερα. Βοήθησε σε πολλούς τομείς, στην επίθεση ήταν λογικός, δεν έκανε υπερβολές. Εγώ πιστεύω πως ένα παιδί σαν τον Χέινς δεν θα έπρεπε να τον ξοδέψει η ομάδα αμυντικά; Πρέπει η ομάδα να έχει έναν τρόπο για να βάλει στο ροτέισον τα παιδιά και να μοιράσει ρόλους». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags