Facebook Pixel Η ΕΟΚ αφήνει ακάλυπτη την ΑΕΚ!
| 2016-04-20 16:02:00

Η ΕΟΚ αφήνει ακάλυπτη την ΑΕΚ!

Η ΕΟΚ αφήνει ακάλυπτη την ΑΕΚ!

Η ΕΟΚ απάντησε στη FIBA πως τάσσεται σαφέστατα υπέρ της στη διαμάχη της με την Ευρωλίγκα κι αφήνει να εννοηθεί οτι εφόσον δεν υπάρχει άλλη επιλογή θα αναγκαστεί να αποβάλει την ΑΕΚ από τις εγχώριες διοργανώσεις!

Η ομοσπονδία αναφέρει πως τάσσεται σαφέστατα υπέρ της FIBA στη διαμάχη της με την Ευρωλίγκα, την οποία κατηγορεί για παράνομες δεσμευτικές πρακτικές και διαβεβαιώνει πως θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί μπασκετικό… Grexit. Αυτό μπορεί να μεταφραστεί στο ότι εφόσον προκειμένου να αποφευχθεί αποκλεισμός των εθνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις, εφόσον δεν υπάρχει άλλη επιλογή θα αναγκαστεί να αποβάλει την ΑΕΚ από τις εγχώριες διοργανώσεις, απόφαση που πάντως-στην ΕΟΚ επιμένουν-πως ανήκει ΚΑΙ στον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Εξελίξεις αναμένονται την Πέμπτη, όταν και θα συνεδριάσει εκτάκτως το ΔΣ της ΕΟΚ.

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΟΚ αναφέρει:

«Αγαπητέ Κύριε Νόβακ,

Σε απάντηση της επιστολής σας με ημερομηνία 15 Απριλίου 2016, είμαι σε θέση να σας ενημερώσω ότι η Ομοσπονδία μας ΔΕΝ υποστηρίζει με κανέναν τρόπο τις παράνομες δεσμευτικές πρακτικές της ECA ή επιτρέπει σε κάποιο Σωματείο να συνάψει οποιασδήποτε μορφής συμφωνία με την ECA, που να συνδέεται με τέτοιες πρακτικές .

Σεβόμαστε πάντα το Καταστατικό, κανόνες, κανονισμούς και σχετικές αποφάσεις της FIBA και είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια σε όλα τα επίπεδα για να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις αυτές. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε σθεναρά το δικαίωμα να συμμετέχουμε σε όλες τις διοργανώσεις εθνικών ομάδων που οργανώνει η FIBA Europe και η ίδια η FIBA.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου μας για να γίνει επίσημη επικύρωση αυτής μας της θέσης, η οποία θα σας διαβιβαστεί αμέσως».  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags