Facebook Pixel Τρίβουν τα χέρια τους με την απομάκρυνση Πογιέτ
| 2016-04-20 17:41:00

Τρίβουν τα χέρια τους με την απομάκρυνση Πογιέτ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τρίβουν τα χέρια τους με την απομάκρυνση Πογιέτ

Ποιοί βλέπουν την αποχώρηση του Ουρουγουανού σαν ευκαιρία στην ΑΕΚ;

Η απομάκρυνση του Γκουστάβο Πογιέτ από την ΑΕΚ δεν ήρθε αναίμακτα. Ο τρόπος, που διαχειρίστηκε ο Ουρουγουανός τεχνικός το θέμα της φυγής το καλοκαίρι παραμονές ημιτελικού με τον Ατρόμητο και πριν από ένα πρόγραμμα φωτιά, ήταν πραγματικά... κουφός και προκάλεσε την οργή της διοίκησης. Γι'αυτό και τον καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες.

Οι αποφάσεις πάρθηκαν, ο αγγλοαναθρεμένος κόουτς έφυγε και πίσω έμειναν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ υπό τις οδηγίες του Στέλιου Μανωλά. Οι παίκτες είναι επαγγελματίες και οφείλουν να ανταποκριθούν στις συνθήκες. Το έχουν κάνει άλλωστε όταν έφυγε ο Δέλλας. Τότε βέβαια δεν έπαιξαν 10 ματς με υπηρεσιακό τεχνικό.

Κάποιοι από τους “κιτρινόμαυρους” στενοχωρήθηκαν με το αντίο του Γκας, μερικοί όμως μπορεί να είδαν ως μεγάλη ευκαιρία την απομάκρυνσή του. Αν νομίζετε, ότι μόνο οι Έλληνες παίκτες τρίβουν τα χέρια τους, θα πέσετε έξω... Ποιοι είναι αυτοί;

Ας ξεκινήσουμε από το νούμερο “1”. Ο Γιάννης Ανέστης ήταν από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές της ΑΕΚ σε εκείνο το σερί που έκανε η ομάδα με τον Πογιέτ στον πάγκο, στις αρχές του 2016. Ο Πογιέτ όμως έκανε κάτι για το οποίο έχει δεχτεί κριτική. Έβγαλε έναν φορμαρισμένο τερματοφύλακα για να επαναφέρει τον Μπαρόχα, ο οποίος δεν είναι και ο Σμάιχελ, κάτι που αποδείχτηκε και στα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Δύο ακραία μπακ σίγουρα θα είδαν με καλό μάτι την απομάκρυνση Πογιέτ. Μπακάκης και Σοϊλέδης είχαν πολύ λίγο χρόνο συμμετοχής φέτος. Ακόμα και όταν ο Γκάλο ήθελε ανάσες και ο Ντίντακ δεν μπορούσε να μαρκάρει ή να βγάλει σέντρα, ο Ουρουγουανός προτιμούσε να τους διατηρεί στο αρχικό σχήμα παρά να χρησιμοποιήσει τις... ελληνικές ρεζέρβες.

Αυτή η εξέλιξη στην ΑΕΚ μπορεί να ευνοήσει και τον Άνταμ Τζανετόπουλο που η διοίκηση τον παραγκώνισε μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Ο Πογιέτ όμως δεν έλαβε το μήνυμα της ανανέωσης του συμβολαίου του 21χρονου μεσοαμυντικού και δεν τον υπολόγιζε, μέχρι το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, όπου τον ξεκίνησε βασικό επειδή έλειπαν Σιμόες και Κορδέρο.

Ποιός άλλος μπορεί να ανακουφίστηκε με το "bye bye senior Poyet;" Ο Γιάκομπ Γιόχανσον, τον οποίο ο Πογιέτ βάφτισε εσωτερικό χαφ. Ο Σουηδός είναι κόφτης, αλλά ο Ουρουγουανός επέμενε να μην τον τοποθετεί στη φυσική του θέση. Η επιλογή του βγήκε σε κάποια ματς, μετά όμως φάνηκε, ότι ο ξανθός γίγαντας δεν τραβούσε. Φαινόταν λες και ήταν έξω από τα νερά του.

Τελευταίο αφήνουμε τον παίκτη, που μέχρι πέρσι στην ΑΕΚ τον έβλεπαν ως νέο ηγέτη της ομάδας. Και λέμε μέχρι πέρσι, γιατί αν θυμάστε μεσολάβησε ο τραυματισμός του και η εγχείρησή του. Η ΑΕΚ παρουσίασε πρόβλημα στη δημιουργία μέχρι να επανέλθει στους αγωνιστικούς χώρους. Μετά την έλευση του Πογιέτ μετατοπίστηκε στις πτέρυγες. Ο Μάνταλος την πάλεψε, προσπάθησε να βοηθήσει, αλλά ίσως θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα αν έπαιζε ως κρυφός επιθετικός. Η ξενέρα του είναι εμφανής, αλλά τώρα δεν αποκλείεται να βρει κίνητρα και να επανακτήσει τη φόρμα του...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags