Facebook Pixel Καλά έκαναν Πεδουλάκης και διοίκηση!
| 2016-05-11 22:00:00

Καλά έκαναν Πεδουλάκης και διοίκηση!

Καλά έκαναν Πεδουλάκης και διοίκηση!

O Γιώργος Κογκαλίδης αποθεώνει πρώτα τον Άρη και μετά στέκεται στη δύσκολη αλλά σωστή απόφαση που πήραν οι «πράσινοι» για τους τρεις παίκτες που το ξενύχτησαν... 

Από τη μία εκ των δύο σειρών ημιτελικών προέκυψε… "τελικός" πριν τους τελικούς. Παναθηναϊκός και Άρης θα διεκδικήσουν σε 40 λεπτά τη θέση στην… πολυθρόνα για δύο κι εδώ έχουμε δύο ζητήματα, που -κατά την ταπεινή μου άποψη- πρέπει να μας απασχολήσουν: Τη βελτίωση του Άρη και την απόφαση των "πράσινων" να παίξουν χωρίς τους τρεις Αμερικανούς.

Όσον αφορά στο πρώτο κομμάτι, μοιάζει να αποδίδεται δικαιοσύνη, καθώς ο Άρης άξιζε κάτι καλύτερο, από το να "σκουπιστεί" από τον Παναθηναϊκό, βάσει της συνολικής του εικόνας. Η προσπάθεια είναι εξαιρετική, δικαιωματικά βρίσκεται στο σημείο… μηδέν και πλέον έχει την άνεση να διεκδικήσει το υπερκέρδος, χωρίς άγχος, χωρίς "πρέπει" να συνοδεύει την αποστολή του.

Οι "πράσινοι" πήραν δύσκολη απόφαση. Χωρίς τους τρεις Αμερικανούς, με ρόστερ εννέα παικτών, εκ των οποίων κάποιοι που δεν έχουν την παραμικρή επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας (Μποχωρίδης / Χάντερ, ο οποίος πάντως ήταν πολύ καλός αμυντικά), ήταν βέβαιο ότι όσο περνούσε η ώρα θα έπεφταν τα στάνταρ της απόδοσης.

Δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν φάουλ για να σταματήσουν τον αντίπαλο, δεν είχαν ανάσες, η καταπόνηση ήταν δεδομένη. Όπως δεδομένο ήταν το λάθος των τριών Αμερικανών, μια και μιλάμε για το μπάσκετ στην Ελλάδα. Αλλού ίσως να ήταν αδιάφορο το πώς περνάνε τα βράδια τους, αλλά στην Ελλάδα ζούμε.

Η απόφαση ήταν δύσκολη και σε μεγάλο βαθμό γενναία. Δεν περίμεναν διοίκηση και τεχνική ηγεσία να νικήσουν τον Άρη, να παίξουν στους τελικούς και μετά να τους τιμωρήσει (εκ του ασφαλούς και χωρίς κόστος). Προτίμησαν να βάλουν σε αμφισβήτηση ακόμα και την πρόκριση στον τελικό, για να δείξουν σε όλους (εντός κι εκτός ομάδας) ότι όποιος βρίσκεται στην ομάδα, οφείλει να σέβεται πράγματα και να λειτουργεί βάσει κανόνων.

Μπορεί σήμερα αυτό να κόστισε στον Παναθηναϊκό, άμεσα όμως (αρχής γενομένης από το Σάββατο) θα έχει πολύ θετικά οφέλη. Αφενός γιατί οι τρεις Αμερικανοί έχουν αντιληφθεί ότι έφεραν σε δύσκολη θέση την ομάδα τους και πλέον θα τρώνε σίδερα. Αφετέρου γιατί όλοι πήραν το μήνυμα, πως δεν μπορεί κανείς να ενδιαφέρεται για τον εαυτό του, όταν αγωνίζεται σε αυτό το επίπεδο.

Αν κάποιος σκεφτεί λίγο… κυνικά, η εξέλιξη είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για το άθλημα, καθώς θα έχουμε έναν επιπλέον αγώνα, με δεδομένο ότι το ΟΑΚΑ θα είναι πιο γεμάτο από τους προηγούμενους ημιτελικούς, άρα θα έχουμε περισσότερα εισιτήρια, μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα πλέι οφ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags