Facebook Pixel Ποια αποχή; Το 50-50 φταίει!
| 2016-05-18 19:46:00

Ποια αποχή; Το 50-50 φταίει!

Ποια αποχή; Το 50-50 φταίει!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει την άποψή του για τον χθεσινό τελικό κυπέλλου Ελλάδας και το 50-50 που δεν το αντέχει με τίποτα ο Ολυμπιακός, ενώ αναφέρεται και στα μηνύματα του τελικού

H νίκη της ΑΕΚ στον χθεσινό τελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό ήταν απόλυτα δίκαιη, πεντακάθαρη και εύκολη. Το 2-1 δεν δείχνει την πραγματική διαφορά των δύο ομάδων στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Σαν ουδέτερος αυτά, που είδα εγώ είναι τα εξής:

*Η ΑΕΚ το ήθελε πιο πολύ το παιχνίδι και φάνηκε από το πρώτο λεπτό, από την πρώτη μονομαχία. Οι παίκτες της ΑΕΚ το είδαν σαν «ζωή, η θάνατο», οι παίκτες του Ολυμπιακού το είδαν  σαν μία υποχρέωση «πάμε να το παίξουμε να φύγουμε για διακοπές»

*Η ΑΕΚ ήξερε τι ήθελε από την πρώτη στιγμή. Να αμυνθεί καλά και να χτυπήσει στον χώρο. Το έκανε δύο φορές και σκόραρε και είχε τις στιγμές της και για άλλα γκολ.

*Ο Ολυμπιακός φάνηκε μπερδεμένος εκτός του ότι έδειξε ανόρεκτος. Οι δύο μοναδικοί παίκτες του  με τεράστια προσωπικότητά του όπως ο Τσόρι και ο Καμπιάσο έμειναν εκτός 11αδας και αυτό βαρύνει τον προπονητή του Σίλβα.

*Η διαιτησία ήταν τόσο άψογη, που κανένας δεν ασχολήθηκε μετά το τέλος του αγώνα. Εκτός από τον Ολυμπιακό και τον γραφικό του παράγοντα, που έχουν απαίτηση να τους παίζουν 90-10 και δεν αντέχουν το 50-50, όπως έχω ξαναγράψει.

*Φυσικά το ότι είχε να δώσει  ένα μήνα επίσημο  παιχνίδι ο Ολυμπιακός μπορεί να έπαιξε έναν ρόλο, αλλά για μένα μεγαλύτερο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα έπαιξε ότι αυτό είχε μπει στο μυαλό των παικτών του Ολυμπιακού (που είχαν ξεκινήσει τα μπάνια ) ως το καλύτερο άλλοθι σε περίπτωση ήττας. Πράγμα που αποδεικνύεται από τις δηλώσεις τους  μετά το ματς, ότι για άλλο έφταιγε η αποχή.

*Επίσης σοβαρό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα έχει παίξει και το γεγονός, ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν συνηθίσει χρόνια τώρα όταν τα βρίσκουν σκούρα να παίρνουν τα σφυρίγματα από τον διαιτητή και τους βοηθούς και να κερδίζουν παιχνίδια και τίτλους , που δεν δικαιούνται(π.χ το πέναλτι του Μανιάτη στον τελικό με τον Αστέρα που έβγαζε μάτια και δεν δόθηκε). Όταν, λοιπόν, συνηθίζεις στο 90-10 το 50-50 σε χαλάει και θέλεις πολύ χρόνο για να προσαρμοστείς!

Σαν ένα γενικό συμπέρασμα τώρα. Αλλάζει εποχή το ελληνικό ποδόσφαιρο και περνάμε στην εποχή, που θα υπάρχει ισονομία και αξιοκρατία, ώστε να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα και να έχουν το δικαίωμα όλες οι ομάδες να διεκδικήσουν τίτλους; Δύσκολο να απαντήσω ναι με σιγουριά. Αυτό, που μου φάνηκε , όμως, είναι ότι κάτι πάει να γίνει. Το αν θα γίνει θα το δούμε του χρόνου. Αυτό, που θέλω εγώ και φαντάζομαι οι περισσότεροι φίλοι του ποδοσφαίρου και των ομάδων είναι ο καλύτερος να κερδίζει στο γήπεδο και να παίρνει το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Το να έχει το σύστημα άλλο αφεντικό και άλλη ομάδα μόνιμα ευνοημένη φυσικά δεν αλλάζει τίποτα. Το να φύγουν τα λαμόγια από το ποδόσφαιρο και τα αρμόδια όργανα και να υπάρχει αξιοκρατία εντός και εκτός γηπέδου είναι αυτό, που θέλουμε και το ιδανικό!

*Η φωτογραφία που δείχνει την φάτσα του Γκιρτζίκη λίγο πριν την απονομή είναι όλα τα λεφτά. Φαίνεται στο πρόσωπο του προέδρου της ΕΠΟ η  θλίψη του, που το κύπελλο δεν το πήρε ο …αγαπημένος του ιδιοκτήτης ομάδας, αλλά αυτός, που μαζί με κάποιους άλλους παράγοντες θέλουν να βάλουν τέρμα στα όργια που έχει κάνει ο Γκιρτζίκης με ευνοούμενη μία ομάδα. Και απότι φαίνεται το τέλος του είναι κοντά!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags