Facebook Pixel "Τιμή και καμάρι μου που με είπαν Ρωσοπόντιο"!
| 2016-05-20 14:38:00

"Τιμή και καμάρι μου που με είπαν Ρωσοπόντιο"!

"Τιμή και καμάρι μου που με είπαν Ρωσοπόντιο"!

Εξερχόμενος από το κτίριο του ΑΠΘ ο Ιβάν Σαββίδης, όπου υπογράφηκε Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, ρωτήθηκε και σχολίασε τα περί "φιλοξενούμενου" και "Ρωσοπόντιου"...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Για εμάς δεν είναι μία καινούργια δραστηριότητα, χρηματοδοτούμε διάφορες παρόμοιες δράσεις και εκδηλώσεις. Έχουμε υπογράψει ένα αντίστοιχο μνημόνιο συνεργασίας, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, για την ίδρυση και τη χρηματοδότηση της έδρας με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η βάση είναι η ρωσική γλώσσα και η σλαβική φιλοσοφία. Είναι μία πάρα πολύ επιτυχημένη δραστηριότητα. Αυτοί τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 400 που φοιτούν εκεί και αν δεν κάνω λάθος πάνω από 15 καθηγητές ή άλλου επιπέδου διδάσκοντες σε αυτή την έδρα. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να κάνουμε κάτι αντίστοιχο, σε μία καλύτερη επιστημονική βάση με μεγαλύτερη εμβάθυνση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο", ανέφερε αρχικά ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, ενώ για το λόγο που επέλεξε να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, απάντησε:

"Ήταν κάτι που το ζήτησαν πολλά παιδιά και εγγόνια από Έλληνες πρόσφυγες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Δεύτερο κριτήριο, ήταν το γεγονός ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα. Σε αυτό το χώρο είναι μεγαλύτερη η ανάγκη της ρωσικής παρουσίας και γλώσσας. Κατά κάποιον τρόπο η συνεργασία με το Καποδιστριακό είχε να κάνει με δικά μου, πολύ προσωπικά θέματα. Στο γραφείο μου είχα πάντοτε το πορτρέτο του Καποδίστρια, γιατί θεωρώ ότι είναι πραγματικά ένα σύμβολο της νέας ελληνικής ιστορίας".

Όσο για τους χαρακτηρισμούς "Ρωσοπόντιος" και "φιλοξενούμενους", σημείωσε: "Δε με ενόχλησαν καθόλου. Είναι τιμή και καμάρι μου! Απλά μου θύμισαν ότι είμαι Ρωσοπόντιος και είναι τιμή μου καμάρι μου"."

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags