Facebook Pixel Οι νέοι πίνουν μπάφους και "τρυπιούνται" για να κάνουν σεξ!
| 2016-05-31 18:07:00

Οι νέοι πίνουν μπάφους και "τρυπιούνται" για να κάνουν σεξ!

Οι νέοι πίνουν μπάφους και "τρυπιούνται" για να κάνουν σεξ!

Τί αναφέρει η σοβαρή έκθεση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Ναρκωτικά

Η χρήση κάνναβης συνεχώς αυξάνεται μεταξύ των νέων στην Ευρώπη ενώ οι ενέσεις διεγερτικών ουσιών γίνονται μόδα στο σεξ
Η φετινή έκθεση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Ναρκωτικά, που παρουσιάστηκε στη Λισαβόνα, τα έχει όλα και σκιαγραφεί με τον πιο σαφή τρόπο ότι η νεολαία, το μέλλον της Ευρώπης, βρίσκει καταφύγιο στον κόσμο των ψευδαισθήσεων...

Η χρήση διεγερτικών, νέων ψυχοδραστικών ουσιών, φαρμάκων χωρίς ιατρική σύσταση και κάνναβης εμφανίζουν ανοδική τάση, ενώ είναι, πλέον, ξεκάθαρο ότι πολλά συνθετικά κανναβινοειδή είναι πολύ πιο τοξικά και ευθύνονται για μαζικές δηλητηριάσεις και θανάτους. Την ίδια ώρα διεγερτικές ουσίες σε ενέσιμη μορφή γίνονται μόδα στο σεξ και αυξάνουν τον κίνδυνο μολύνσεων. Η αγορά ναρκωτικών έχει γίνει πιο πολύπλοκη, καθώς οι καταναλωτές έχουν στη διάθεσή τους νέες ουσίες, μαζί με τα καθιερωμένα ναρκωτικά. Μάλιστα πολλοί στρέφονται στα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς, χωρίς έγκριση ή συνταγή γιατρού.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η χρήση κάνναβης παραμένει μεγάλη πρόκληση, καθώς δεν δείχνει να μειώνεται, ενώ σε κάποιους πληθυσμούς ίσως και να αυξάνεται. Περίπου 1% των ενηλίκων στην Ευρώπη υπολογίζεται ότι κάνει χρήση κάνναβης καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά. Τα επίπεδα δραστικότητας τόσο της ρητίνης όσο και της φυτικής κάνναβης είναι υψηλά σε σύγκριση με το παρελθόν, γεγονός ανησυχητικό, καθώς αυξάνει τον κίνδυνο του χρήστη για οξέα ή και χρόνια προβλήματα υγείας. Η κάνναβη αντιπροσωπεύει σε αξία το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς παράνομων ουσιών στην Ευρώπη. Η παραγωγή κάνναβης, εντός και εκτός Ευρώπης, αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για το οργανωμένο έγκλημα, ενώ τα αδικήματα που σχετίζονται με την κάνναβη, αντιπροσωπεύουν περίπου τα 3/4 του συνόλου των αδικημάτων που σχετίζονται με ναρκωτικά.

Ανάκαμψη της διεγερτικής ουσίας MDMA γνωστής ως "έκστασι"
Η επάνοδος της μεθιλενοδιοσιμετααμφεταμίνης - γνωστής ως έκστασι - ως δημοφιλές διεγερτικό μεταξύ των νέων χρηστών, φανερώνει κάποιες από τις νέες προκλήσεις που δημιουργεί η σύγχρονη αγορά ναρκωτικών. Διατίθεται σε υψηλή περιεκτικότητα σε μορφή σκόνης, κρυσταλλική μορφή και δισκία με διάφορα λογότυπα, σε διάφορα χρώματα και σχήματα, ενώ υπάρχουν στοιχεία που τεκμηριώνουν ότι παράγεται κατά παραγγελία.

Οι παραγωγοί βελτιώνοντας την εικόνα της ουσίας, έπειτα από μια μακρά περίοδο κακής ποιότητας και νόθευσης, που είχαν οδηγήσει σε μείωση της χρήσης της, την ξαναφέρνουν στη "μόδα" και η χρήση της, πέρα από τους καθιερωμένους χρήστες διεγερτικών, είναι συχνή και σε μια νέα γενιά νεαρών χρηστών.

Η κοκαΐνη, οι αμφεταμίνες και η ενδοφλέβια χρήση τους για καλύτερο σεξ, αύξησε τις HIV μολύνσεις
Σύμφωνα με την έκθεση, η μεγαλύτερη χρήση κοκαΐνης γίνεται στις χώρες της Δυτικής και της Νότιας Ευρώπης, ενώ αυξημένη χρήση αμφεταμινών καταγράφεται στις χώρες της Βόρειας και της Ανατολικής Ευρώπης. Το ανησυχητικό στοιχείο δέν έχει να κάνει τόσο με την καθαρότητα των ουσιών αυτών, αλλά με την αύξηση της ενέσιμης χρήσης αμφεταμινών, η οποία συσχετίστηκε και με πρόσφατες επιδημικές εξάρσεις του ιού HIV σε ομάδες του πληθυσμού.

Η ενέσιμη χρήση διεγερτικών, σε συνδυασμό με σεξουαλική συμπεριφορά υψηλού κινδύνου, δημιουργεί αυξανόμενη ανησυχία στους επικεφαλείς του Παρατηρητήριου για τα ναρκωτικά, μεταδίδει το ΑΠΕ, καθώς το φαινόμενο είναι υπαρκτό σε μικρές ομάδες ομοφυλόφιλων ανδρών, σε αρκετές πόλεις της Ευρώπης.

ΠΗΓΗ: healthmag.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags