Facebook Pixel Άρθρο για τον ΠΑΟ: Μια χρονιά λάθη
| 2016-06-01 21:23:00

Άρθρο για τον ΠΑΟ: Μια χρονιά λάθη

Άρθρο για τον ΠΑΟ: Μια χρονιά λάθη

Μια κακή χρονιά ολοκληρώθηκε για τον Παναθηναϊκό με τους βασικούς στόχους της ομάδας να μένουν ανεκπλήρωτοι. Μάλιστα το πρωτάθλημα χάθηκε μέσα στο ΟΑΚΑ με τον Βασίλη Σπανούλη να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, ο άνθρωπος που… υπέγραψε τον τίτλο. Γράφει ο Ανδρέας Χανιάς

Φυσικά η σεζόν “σημαδεύτηκε” και από την αποχώρηση του Δημήτρη Διαμαντίδη ενός από τους μεγαλύτερους παίκτες που πέρασαν από τα ευρωπαϊκά γήπεδα, αλλά πάνω από όλα ενός σεμνού αθλητή, υπόδειγμα για την αφοσίωσή του, την ταπεινοφροσύνη του και το πάθος του για δουλειά. Το μπάσκετ θα είναι σίγουρα φτωχότερο χωρίς αυτόν. Τουλάχιστον ας καταφέρει να τον κρατήσει μαζί του έστω ως παράγοντα.

Για τον Παναθηναϊκό το πηλίκον… αγγίζει το μηδέν. Λάθη πολλά από την αρχή της σεζόν με τον Τζόρτζεβιτς να προσλαμβάνεται, να κάνει τις επιλογές του με τις οποίες η διοίκηση δεν συμφωνούσε και η κρίση εμπιστοσύνης στις δυο πλευρές είχε αρχίσει από νωρίς να φθείρει τις σχέσεις τους. Η ομάδα δεν έπαιζε πολύ καλά, δεν φαινόταν να έχει προοπτική και η βαριά ήττα στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα έκανε ακόμα πιο βαρύ το κλίμα.

Η απόκτηση του Πάβλοβιτς και η επιμονή του “Σάλε” να τον κρατά στην ομάδα, όταν μάλιστα ούτε ο Μαυροβούνιος τον βοηθούσε, έκανε το μέλλον τους στην ομάδα αβέβαιο. Ο απογοητευτικός αποκλεισμός από τη Λαμποράλ με 3-0 προκάλεσε τις εξελίξεις και ο Σέρβος αποτέλεσε παρελθόν.

Επελέγη ο Αργύρης Πεδουλάκης που ωστόσο πρέσβευε τελείως διαφορετική φιλοσοφία και το ρόστερ που υπήρχε δεν μπορούσε να υπηρετήσει το δικό του τρόπο παιχνιδιού, ενώ ο χρόνος μέχρι τους τελικούς ήταν ελάχιστος.

Οι αλλαγές που έγιναν στην τακτική ήταν ελάχιστες, καθώς δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά και ο Πεδουλάκης αναγκάστηκε να μικρύνει το ροτεϊσον. Το έκανε όμως δραστικά και έφτασε να παίζει τελικούς με μόλις επτά παίκτες. Η νίκη στο πρώτο παιχνίδι των τελικών έδωσε την ψευδαίσθηση πως με αυτό τον τρόπο ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κάνει και πάλι το… θαύμα παίρνοντας τον τίτλο. Όμως η ομάδα παιχνίδι με παιχνίδι έχανε σε ενέργεια και λύσεις…

Από εδώ και πέρα στη μετά- Διαμαντίδη εποχή ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πάρει σοβαρές αποφάσεις. Θα πρέπει να επιλέξει στόχους, φιλοσοφία, πλάνο και τους ανθρώπους που θα υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Βασικός πυλώνας σε αυτή είναι ο προπονητής. Η επιλογή της διοίκησης θα πρέπει να προέλθει από σοβαρή εξέταση όλων των περιπτώσεων και με γνώμονα το αν μπορεί να υπηρετήσει το νέο “αφήγημα”.

Μόλις γίνει η επιλογή, θα πρέπει να στηριχθεί. Είναι… παγκόσμιο ρεκόρ εδώ και τέσσερα χρόνια μια ομάδα να αλλάζει κάθε χρόνο τον Μάρτιο- Απρίλιο μήνα τον προπονητή της. Κάθε χρόνο.

Είναι σαφές πως θα χρειαστεί πολλή υπομονή, σταθερό τιμόνι στους κλυδωνισμούς από πιθανές ήττες. Οι “πράσινοι” μπαίνουν σε μια κρίσιμη φάση και απαιτείται ψυχραιμία μετά από κρίσεις, αλλά και ακόμα περισσότερη δουλειά μετά από νίκες.

Κανείς δεν προεξοφλεί ποτέ την επιτυχία. Το διαπιστώνει κανείς μόνο αφότου έχει προσπαθήσει μέχρι να φτάσει στα όριά του.

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags