sportdog dog

Δεν άντεξε ο Καπίνο και ...κατέρρευσε!

Δεν άντεξε ο Καπίνο και ...κατέρρευσε!
08.04.2016 - 13:30

Ήταν πολύ βαρύ το φορτίο της διαδοχής του Ρομπέρτο για τον νεαρό πορτιέρο, όπως λέει ο Γιώργος Μύρτσος. Ποιος άλλος Έλληνας γκολκίπερ μπορεί να γίνει πρώτος στον Ολυμπιακό;

Θεωρώ πως αν κάποιος ουδέτερος άνθρωπος του ποδοσφαίρου έβλεπε το ματς του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό, θα κατέληγε στο συμπέρασμα που πρέπει να καταλήξει ο καθένας μας, για να οδηγηθούμε στις αποφάσεις που πρέπει να οδηγηθούμε. Γιατί αγωνιστικά υπήρχε ένας τριτο-τεταρτοκλασάτος Ηρακλής, μία κακή ποιοτικά ομάδα δηλαδή, κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό με τις βεντέτες και τις φίρμες.

Ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε την μπάλα, αλλά ουσιαστικά δεν είδαμε καμιά αγωνιστική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Έπνιξε το γκολ ο Περνίς, αλλά μου έκανε εντύπωση πως σε ένα παντελώς αδιάφορο παιχνίδι, αυτομάτως έδρασαν οι τρομαγμένοι διαιτητές. Αν είδα καλά ο Αρετόπουλος επέστρεψε από τα ερασιτεχνικά, οπότε λογικά τώρα θα είναι απόλυτα υπάκουος. Πιστεύω ότι οι διαιτητές, ακόμα και σε αδιάφορα ματς, θεώρησαν ότι δε θέλουν να στεναχωρηθεί ο μεγάλος και έκαναν αίσχη.

Βλέποντας τη συμπεριφορά των διαιτητών σε ένα παντελώς αδιάφορο ματς, καταλαβαίνει κάποιος πόσο σάπιο είναι το ποδόσφαιρο μας. Και είναι τόσο σάπιο, που θέλει ξήλωμα και ράψιμο από την αρχή. Γιατί η αυτοκάθαρση δεν μπορεί να γίνει με ανθρώπους που έχουν δημιουργήσει αυτή τη φθορά στο άθλημα. Πώς μπορεί ο βόθρος να καθαριστεί αν δεν πάει ο Αχόρταγος; Οπότε, πώς γίνεται να γίνει αυτοκάθαρση στο ποδόσφαιρο όταν συνεχίζουν οι παράγοντες που δεν είναι καθαροί;

Δύο λόγια, τώρα, με αφορμή το ρεπορτάζ που θέλει τον Διούδη να πηγαίνει στον Ολυμπιακό το προσεχές καλοκαίρι: Το παιδί δεν το γνωρίζω προσωπικά, κι αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο ίδιος. Αλλά από όταν άρχισε να παίζει στον Άρη, είχα πει ξανά, εδώ στον SportDog, πως ανατέλλει ένα μεγάλο ταλέντο. Από τότε όμως είχα παρατηρήσει δύο θεματάκια που είχε, αν και το ένα βλέπω πως έχει διορθωθεί. Ποιο είναι αυτό το θέμα που έχει διορθώσει; Η καλή σχέση που πρέπει να έχει με την μπάλα κάτω. Αυτό το βελτίωσε και σίγουρα τον βοήθησε ότι πήγε στο Βέλγιο για έναν χρόνο. Είναι τσάκαλος, κάνει ωραίες αποκρούσεις, είναι καταπληκτικός κάτω από το τέρμα. Το άλλο θεματάκι που έχει και πρέπει να βελτιώσει, είναι να δυναμώσει στο στήθος και να κάνει περισσότερες εξόδους.

Έχει όλες τις προϋποθέσεις για να κάνει καριέρα, αλλά ο Ολυμπιακός είναι δύσκολη ομάδα. Πρέπει να είσαι τρελός για να παίξεις στον Ολυμπιακό τερματοφύλακας και να μη μασάς με τίποτα. Γιατί οι μικρές ομάδες, θα κάνουν 1,5 φάση σε όλο το ματς στον Ολυμπιακό και πρέπει να είναι έτοιμος ο τερματοφύλακας για να μην εκτεθεί. Στη μικρότερη ομάδα θα του κάνουν 15 φάσεις, μπορεί να φάει 2 - 3 γκολ, αλλά πιάνει 10 - 12 από αυτές και φαίνεται.

Είναι πολύ βαρύ το φορτίο, για όποιον βρεθεί κάτω από τα δοκάρια μετά τον Ρομπέρτο. Ο Καπίνο ήδη κατέρρευσε όταν κλήθηκε να παίξει, δεν άντεξε το φορτίο της διαδοχής του Ρομπέρτο. Ο Καπίνο είναι αργός τερματοφύλακας, βαρύς, δεν βγάζει νεύρο στο γήπεδο αλλά έχει ατομικά προσόντα (ύψος κ.λπ.). Αν φύγει ο Ρομπέρτο και ο Ολυμπιακός αποκτήσει τον Διούδη, θα προτιμούσα τον Διούδη για βασικό, γιατί είναι ταλεντάρα. Αλλά θα πρέπει να τον προστατέψουν όλοι, ακόμα και οι οπαδοί, γιατί Ρομπέρτο δεν θα είναι.

Η σύγκριση μπορεί να τελειώσει οποιονδήποτε τερματοφύλακα. Ο Διούδης (ή ο Καπίνο) είναι άλλος τερματοφύλακας, δεν είναι Ρομπέρτο. Ο Ισπανός ήρθε και μας έδειξε στην Ελλάδα τι σημαίνει τερματοφύλακας τοπ κλάσης. Με την ευκαιρία, πολύ καλός τερματοφύλακας είναι και ο Γιώργος Αθανασιάδης, του Πανθρακικού, και μπράβο στους ανθρώπους της Τρίπολης που τον έκλεισαν. Έχει το κορμί και τα φυσικά προσόντα, αλλά θέλει δουλειά. 

 
 
 

Τελευταία Σχόλια

Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!

Τελευταία Νέα