Facebook Pixel Σαν να οδηγείς σπορ αμάξι με δεμένο χειρόφρενο!
| 2016-06-03 14:54:00

Σαν να οδηγείς σπορ αμάξι με δεμένο χειρόφρενο!

Σαν να οδηγείς σπορ αμάξι με δεμένο χειρόφρενο!

Ένα φοβερό άρθρο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου, για το φιλικό της Αγγλίας με την Πορτογαλία...

Το εγκληματικό μαρκάρισμα σε στυλ "καράτε κιντ" του Αλβες πάνω στον Κειν χάλασε το φιλικό της Αγγλίας με την Πορτογαλία εμποδίζοντας την εξαγωγή συμπερασμάτων και για τον Χότζον και για τον Σαντος. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Μένοντας με 10 παίκτες οι Πορτογάλοι προτίμησαν να κάνουν συντήρηση στο παιχνίδι από το να δοκιμάσουν οτιδήποτε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι με τους περισσότερους διαδρόμους μπλοκαρισμένος δεν μπόρεσε να δει αυτό που ήθελε ούτε ο Άγγλος τεχνικός από τον αγώνα! Εκτός της δεδομένης πια παραδοχής πως το 4-3-3 με ρόμβο δεν ταιριάζει στους παίκτες που διαθέτει!
Καταρχήν να πούμε ένα μπράβο στον Χάρι Κειν ο οποίος μετά από ένα τέτοιο μαρκάρισμα, στάθηκε όρθιος και προσπάθησε να συνεχίσει την επίθεση.

Ούτε θέλω να σκέφτομαι τι θα είχε συμβεί αν κάποιος έκανε ένα αντίστοιχο χτύπημα,για παράδειγμα, στον Πέπε! Θα κυλούσε ακόμη στο έδαφος πιάνοντας κεφάλι, μάτια, στήθος, πόδια και ότι άλλο! Αυτό παραμένει το μεγαλύτερο αθλητικό ατού που έχουν οι Βρετανοί παίκτες οι οποίοι προσπαθούν να συνεχίσουν μια φάση και δεν θέλουν να "εκβιάσουν" αποφάσεις από τον διαιτητή. Κάποιοι τους λένε αφελείς επειδή δεν πέφτουν εύκολα αλλά η αλήθεια είναι πως οι πιο πολλοί, απλά διαθέτουν μια διαφορετική κουλτούρα από τους λατίνους!

Η νεα νίκη της ομάδας του Χότζον (τριτη σερι στα φιλικά) με τη σέντρα του Στέρλινγκ και τη κεφαλιά του Σμολινγκ δεν ενθουσίασε κοινό και Τύπο αλλά προσωπικά θεωρώ υπερβολική την ατελείωτη ανάλυση για ένα παιχνίδι που μετατράπηκε σε ειδικού σκοπού αναγκαστικά μετά την αποβολή!

Η πικρή αλήθεια είναι πως αυτό το 4-3-3 με τον Βαρντι και τον Κειν να πηγαίνουν στα άκρα και τον Ρούνει (σκιά του εαυτού του) να μπαίνει ως εννιάρι στην περιοχή, δεν "περπατά"! Ή πρέπει να παίξει με 4-4-2 δίνοντας πλάτος στα χαφ και τον Κειν στην κορυφή με τον Βαρντι δίπλα του να πατά περιοχή, ή η μόνη άλλη λύση είναι το 4-2-3-1 ώστε να παίξει ο Ρούνει πίσω από τον Κέιν με Μιλνερ και Λαλάνα ή Στέρλινγκ στα άκρα και τον Βαρντι για πρώτη αλλαγή! Ο ρόμβος δεν ταιριάζει και με τον Ρούνει να παίρνει φανέλα βασικού ουσιαστικά "ευνουχίζει" την αγωνιστική συμμετοχή του Ντέλε Αλι! Ο χαφ της Τοτεναμ θελει χώρο για να τρέξει με την μπάλα και σε ένα πιθανό 4-2-3-1 εχοντας δίπλα του τον εξαιρετικό Ντάιερ θα μπορούσε να έχει την ίδια επιρροή στον αγώνα όπως για χρόνια συνέβαινε με τον Στιβεν Τζέραρντ!

Μια άλλη διαπίστωση είναι πως ο Βαρντι, σε αντίθεση με τη Λέστερ όπου τις κούρσες τις ξεκινούσε σε κάθε φάση μόλις η ομάδα του έπαιρνε κατοχή μπάλας, εδώ φαινόταν να σκέφτεται διαρκώς την επόμενη κίνηση του και να προσπαθεί να προσαρμόσει το παιχνίδι του σε ένα πιο "κοντρόλ" ρυθμό! Αυτό δεν τον βοηθάει ούτε την ίδια την ομάδα!
Ένα άλλο ακαταλαβίστικο γεγονός είναι η επιβολή από πλευράς Χότζον του να χτυπά τα φάουλ ή τα κόρνερ ο Κέιν! Οταν υπάρχει ο Μίλνερ που μπορεί να το κάνει μια χαρά για ποιο λόγο ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος χαραμίζεται; Σαν να έχεις ένα σπορ αμάξι και να το οδηγείς με χειρόφρενο!

Τέλος είδαμε και κάτι πολύ θετικό με την εμφάνιση του Γουόκερ που ήταν ο καλύτερος στο παιχνίδι, στα δεξιά, δείγμα πως μάλλον αυτός και όχι ο Κλάιν θα προτιμηθεί στη πρεμιέρα με τη Ρωσία! Στα αριστερά ο Ροουζ είναι σταθερή άξια μετά το καταπληκτικό πρωτάθλημα που έκανε! Ο Σμολινγκ με τον Κειχιλ θα μπορούσαν να έχουν πολύ πιο δύσκολο τεστ αν έπαιζε ο Ροναλντο και γενικά δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα σε αυτό το κομμάτι από ένα ματς απέναντι σε δέκα παίκτες!

Ωστόσο στα θετικά ήταν πως όλα τα βασικά ατού τελείωσαν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα τραυματισμού την προετοιμασία. Από εδώ και ύστερα όλα θα φανούν πάνω στη σκηνή. Ναι, αυτή η Αγγλία ίσως δεν μπορεί να κατακτήσει το Euro αλλά κάλλιστα μια πορεία μέχρι τα ημιτελικά έχει τις δυνατότητες να κάνει! Και όταν αυτές τις μέρες πανηγυρίζουν και θυμούνται στην Αγγλία το προ 20ετιας Euro όπου έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σημαντικό θα είναι αν γίνει κάτι ανάλογο μετά από τόσο πολύ καιρό! Από την άλλη αν συνειδητοποιήσουν στο νησί
πως στο ίδιο διάστημα η Γερμανία πήρε ένα Μουντιάλ και ένα Euro και έφτασε τουλάχιστον στα ημιτελικά σε άλλες πέντε διοργανώσεις δεδομένα πρέπει να αισθάνονται θλίψη!

Πηγή: England365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags