Facebook Pixel Πρώτα οι καλύτεροι, μετά τα... κερασάκια στον ΠΑΟΚ
| 2016-06-07 21:42:00

Πρώτα οι καλύτεροι, μετά τα... κερασάκια στον ΠΑΟΚ

Πρώτα οι καλύτεροι, μετά τα... κερασάκια στον ΠΑΟΚ

Ξεκάθαρα φαίνεται πως ο Λούμπος Μίχελ θέλει να φέρει στον ΠΑΟΚ καλύτερους παίκτες από αυτούς που υπάρχουν σε κάθε θέση. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Μέχρι την Παρασκευή είναι γεγονός πως περιμένουμε πολλά από τον Λούμπος Μίχελ. Θα μπορέσει να ανακοινώσει κι άλλους ποδοσφαιριστές μέχρι τότε ή θα περιμένουμε; Η αλήθεια είναι πως φαίνεται ότι υπάρχει προεργασία.

 

Σε πρώτη φάση αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι πως ο Λούμπος Μίχελ θέλει να φέρει στον ΠΑΟΚ καλύτερους παίκτες από αυτούς που υπάρχουν σε κάθε θέση. Οι δύο που έκλεισε, ο Λέο Μάτος και ο Σάχοφ, έχουν μεγαλύτερη ποιότητα και παραστάσεις από τους Κίτσιου και Σάμπο. Γιατί ουσιαστικά η απόκτηση του Μάτος βγάζει θεωρητικά τον Κίτσιου από την ενδεκάδα και ο Σάχοφ έρχεται αντί του Σλοβάκου που πάει για δανεικός.

 

Καλός παίκτης με διάρκεια στη καριέρα του, είναι και ο Τζαλμά Κάμπος που έμεινε ελεύθερος από την Τουρκία. Παιδί που κάθε χρόνο έχει από 6 μέχρι 10 γκολ και τόσες ασίστ, που έχει ταχύτητα και ατομική ενέργεια. Μοιάζει με τον Γκάρι Ροντρίγκες, αλλά είναι καλύτερος σε νούμερο κυρίως στις ασίστ. Είναι μία από τις ενδιαφέρουσες περιπτώσεις που απασχολούν τον ΠΑΟΚ, όμως δεν έχει κλείσει ακόμη. Στη Τουρκία τον θέλουν αρκετοί και εκεί είναι αλήθεια πως πληρώνουν καλά.

 

Τελευταίες πληροφορίες που έχω από τον ΠΑΟΚ, δείχνουν την διάθεση της ομάδας να ψάξει καθαρό νούμερο ένα. Όχι όπως ο Μπάρκας που εμφανίζεται να ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ, αλλά ένας τερματοφύλακας καλύτερος του Γλύκου. Και αυτό όχι τόσο γιατί δεν είναι ικανοποιημένοι από τον 29χρονο τερματοφύλακα, αλλά επειδή η καριέρα του έχει πολλούς τραυματισμούς. Σημαντικό κομμάτι και αυτό.

 

Μία χρονιά ουσιαστικά ο Γλύκος έχει πάνω από είκοσι συμμετοχές. Αυτή που έπαιξε και στο Μουντιάλ. Είναι κρίμα αυτό που του συμβαίνει, θα μπορούσε να είναι σε υψηλότερο επίπεδο, όμως έμεινε στο ελληνικό πρωτάθλημα.

 

Ουσιαστικά όλοι γνωρίζουμε το τι ακριβώς ψάχνει ο ΠΑΟΚ. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να κλείσουν οι καλύτεροι από αυτούς που έχουμε. Όμως αν θέλουμε να παίξουμε τις πιθανότητές μας να μπούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, θα πρέπει να έρθουν και παίκτες ελίτ.

 

Το πώς θα έρθουν παίκτες ελίτ στην Ελλάδα χωρίς να είναι βετεράνοι, είναι ένα θέμα. Σίγουρα πρέπει να πληρώσεις πολλά, σίγουρα πρέπει να είσαι τυχερός, σίγουρα πρέπει να περιμένεις.

 

Νομίζω πως τα κερασάκια στη τούρτα δεν μπορούν να έρθουν πριν τον τρίτο προκριματικό. Τουλάχιστον μέχρι τότε, ας έχουν έρθει οι κανονικοί και πιο έμπειροι παίκτες που μπορούν να κλείσουν σημαντικά κενά και μπορούν να βοηθήσουν να κοντράρουμε ομάδες τύπου Άντερλεχτ ή Σπάρτα Πράγας ή Άγιαξ που είναι οι … εύκολοι της πεντάδας.

Πηγή: Metrosport

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags