Facebook Pixel "Μπορεί να υπάρξει και άλλος επενδυτής για τον Άρη"...
| 2016-06-09 19:54:00

"Μπορεί να υπάρξει και άλλος επενδυτής για τον Άρη"...

"Μπορεί να υπάρξει και άλλος επενδυτής για τον Άρη"...

Το μέλος της 5μελούς επιτροπής των "κίτρινων" Παναγιώτης Μαστροθύμιος μίλησε στο Metropolis 95,5 και αναφέρθηκε στα θέματα που τρέχουν για τον Άρη σχετικά με τη σύσταση της νέας ΠΑΕ

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παναγιώτη Μαστροθύμιου:

Για την εξασφάλιση του ΑΦΜ:
«Δεν μας έκανε κανένας χάρη για να μας δώσει ΑΦΜ. Για να μαζέψουμε τα δικαιολογητικά είχαμε τρεις μέρες και η τράπεζα είπε ότι μπορεί να ανοίξει λογαριασμός. Το δύσκολο ήταν να γίνει όλη η διαδικασία σε μία μέρα. Το χρονικό περιθώριο που έθετε ο νόμος ήταν δύσκολο κομμάτι, γιατί δεν είχε γίνει καμία προεργασία. Όλοι λειτουργούν εθελοντικά και χάσαμε 2-3 μέρες. Εξ αρχής ο στόχος ήταν να είμαστε μέσα στις προθεσμίες που προβλέπει ο νόμος, για να έχουμε τον λογαριασμό και το ΑΦΜ. Είναι υπό σύσταση η εταιρεία. Η εφορία είπε ότι απαιτεί άνοιγμα λογαριασμού ο νόμος, οπότε μας έδωσε ΑΦΜ».

Για το τι θα με την πενταμελή επιτροπή: «Δεν χρειάζεται μόνο η απόφαση μιας Γενικής Συνέλευση ή μια πενταμελής επιτροπή. Χρειάζονται μια σειρά από διαδικασίες. Ο νόμος προβλέπει ότι η πενταμελής επιτροπή θα είναι και η πρώτη διοικούσα της συσταθείσας εταιρείες. Αργότερα οι μέτοχοι, που θα έχουν προκύψει από την ΑΜΚ, θα εκλέξουν το διοικητικό συμβούλιο και θα απαλλάξουν από τα καθήκοντα την διοικούσα».

Για το ηθικό πλεονέκτημα που έχει ο έφορος: «Ο νόμος τα προβλέπει όλα. Έχουμε ετοιμαστεί για όλα τα σενάρια. Όλο το άγχος και το τρέξιμο αποσκοπούσε ώστε σε αυτό το 15νθήμερο να προέκυπτε μεγαλομέτοχος. Το 1,2 το όρισε ο κ. Καρυπίδης και το ότι ψηφίστηκε από τον κόσμο είναι η ηθική υποστήριξη προς τον έφορο. Δεν το θεωρώ δεδομένο ότι θα αναλάβει την ΠΑΕ, οφείλω να προετοιμαστώ. Σαν Αρειανός θεωρώ αυτονόητο ότι δεν μπορεί να έβαζε λεφτά επί ένα χρόνο και να κάνει πίσω τώρα. Δεν υπάρχει λογική σε αυτό. Μιλήσαμε με την επιτροπή κεφαλαιαγοράς για να ανοίξει και το Μετοχικό Κεφάλαιο προς τρίτους, για να είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο. Αλλά δεν θέλουμε να το σκεφτόμαστε αυτό το πράγμα».

Για το πότε θα πρέπει να απεμπλακεί από τη Βέροια ο Καρυπίδης: «Ο νόμος το λέει ξεκάθαρα ότι κανένας εφόσον έχει μετοχές, δεν μπορεί να αποκτήσει άλλη ομάδα. Θα πρέπει να συμμετάσχει στην ΑΜΚ και να τον γράψουμε στο μετοχολόγιο της εταιρείας. Αλλά για να μπορέσει να το ολοκληρώσει θα πρέπει να προηγηθεί άδεια της ΕΕΑ. Εκεί θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν έχει μετοχές σε οποιαδήποτε άλλη Ποδοσφαιρική Εταιρεία. Για να μην υπάρξει παρανόηση, αναφέρουμε τους όρους που υπάρχουν. Το πότε θα αποφασίσει να απεμπλακεί από τη Βέροια θα πρέπει να το αποφασίσει ο ίδιος με τους νομικούς του συμβούλους. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα πούμε το πότε θα γίνει αυτό. Εμείς αναφέραμε το νομικό πλαίσιο και ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του».

Για το ενδεχόμενο να βάλει μικρότερο ποσό ο έφορος: «Εμείς είμαστε ένα όργανο που λειτουργεί στα όρια της εξουσιοδότησης από τη Γενική Συνέλευση. Δεν μπορούμε να δεχτούμε μικρότερο ποσό, εκτός αν υπάρξει νέα Γενική Συνέλευση με άλλη εντολή».

Αν υπάρχει άλλος ενδιαφερόμενος: «Εμείς απευθυνόμαστε σε 492 φυσικά πρόσωπα και έχουμε 492 πιθανούς μεγαλομετόχους. Δεν απευθυνόμαστε σε οποιονδήποτε θέλει να επενδύσει στον Άρη. Ασχέτως αν έχει το ηθικό πλεονέκτημα ο κ. Καρυπίδης, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να απευθυνθούμε και σε όλους τους υπόλοιπους. Τρέχουν διάφορα σενάρια και πρέπει να ξέρουμε πως θα αντιδράσουμε σε κάθε περίπτωση. Το κρίσιμο σημείο είναι αυτό που θα κρίνει το ποιος θα είναι ο μεγαλομέτοχος. Μέσα στο 15νθήμερο πιστεύω ότι θα προκύψει ο νέος μεγαλομέτοχος».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags