Facebook Pixel Πέρασαν οι Αμερικανοί, γκέλα η Κολομβία
| 2016-06-12 08:10:00

Πέρασαν οι Αμερικανοί, γκέλα η Κολομβία

Πέρασαν οι Αμερικανοί, γκέλα η Κολομβία

Οι ΗΠΑ νίκησαν δύσκολα 1-0 την Παραγουάη και πέρασαν στους "8" του Κόπα Αμέρικα, ενώ οι Κολομβιανοί έχασαν την πρωτιά μετά την ήττα 2-3 από την Κόστα Ρίκα

Μετά την Κολομβία και οι ΗΠΑ πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Copa America.

Οι διοργανωτές με το γκολ του Ντέμπσι στο 27΄ πήραν τη νίκη απέναντι στην Παραγουάη και περιμένουν τον αντίπαλό τους στους «8» της επετειακής διοργάνωσης. Μάλιστα στο 47΄ ο Γεντλίν είδε την δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας με 10 παίκτες τους Αμερικανούς, αλλά η Παραγουάη δεν μπόρεσε να απαντήσει για να κάνει την ανατροπή.

Με τις ΗΠΑ να έχουν κερδίσει την Παραγουάη, οι Κολομβιανοί ήθελαν ένα βαθμό κόντρα στη βαθμολογικά αδιάφορη Κόστα Ρίκα προκειμένου να πάρουν την 1η θέση στον όμιλο.

Ο Πέκερμαν όμως έκανε πολλές αλλαγές, Χάμες, Μπάκα, Κουαδράδο έμειναν στον πάγκο και έτσι οι Κοσταρικανοί βρήκαν την ευκαιρία και έκαναν τη ζημιά στην Κολομβία.

Ο Βενέγας άνοιξε το σκορ μόλις στο 2΄ για την Κόστα Ρίκα, όμως η Κολομβία απάντησε άμεσα με τον Φάμπρα στο 6΄, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 34΄ έβαλε αυτογκόλ δίνοντας και πάλι προβάδισμα στους Κοσταρικανούς.

Στην επανάληψη ο Μπόρχες έκανε το 3-1 στο 58΄, με τον Μάρλος Μορένο να μειώνει στο 73΄ σε 3-2, όμως η Κολομβία δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει και έτσι έμεινε στη 2η θέση παρά τη νίκη της στην πρεμιέρα επί των ΗΠΑ, καθώς πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας είναι η συνολική διαφορά τερμάτων σε όλα τα ματς του ομίλου.

ΗΠΑ-Παραγουάη 1-0
Κολομβία-Κόστα Ρίκα 2-3

1. ΗΠΑ 6 5-2
2. Κολομβία 6 6-4
3. Κόστα Ρίκα 4 3-6
4. Παραγουάη 1 1-3

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags