Facebook Pixel Ο Μπακασέτας στην ΑΕΚ της καρδιάς του
| 2016-06-29 09:50:00

Ο Μπακασέτας στην ΑΕΚ της καρδιάς του

Ο Μπακασέτας στην ΑΕΚ της καρδιάς του

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την μετακόμιση του Τάσου Μπακασέτα στην αγαπημένη του ομάδα και γράφει γιατί αυτή η περίπτωση έχει μια ξεχωριστή σημασία, ειδικά στην εποχή που βιώνει το ποδόσφαιρο μας. 

Ο Μπακασέτας έκανε το δικό του και ήρθε στην ΑΕΚ. Έδειξε την στιγμή που ο περισσότερος κόσμος τον μάθαινε από τα κατορθώματα του με τον Πανιώνιο, στο δεύτερο μισό της σεζόν, αυτό που κάποιοι που τον γνώριζαν, το είχαν αντιληφθεί. Πόσο ΑΕΚ είναι αυτό το παλικάρι. Το αντιλήφθηκε γρήγορα προφανώς και ο Δημήτρης Μελισσανίδης που στάθηκε δίπλα στον παίκτη για να κάνει πράξη την επιθυμία του και να έρθει να παίξει στην Ενωση. Είναι πλέον στο χέρι του και πολύ περισσότερο στα πόδια του, ν’ αποδείξει πώς μπορεί να σηκώσει το βάρος της αγαπημένης του ομάδας.

Ασφαλώς το να προχωρήσει στην κίνηση ν’ αρνηθεί στον Ολυμπιακό έχει μια ξεχωριστή σημασία. Όχι γιατί αρνήθηκε να πάει σε άλλη ομάδα, αλλά γιατί ακριβώς γνώριζε πώς εκεί δεν θα είχε την ευκαιρία του. Είναι από τους πρώτους α ποδοσφαιριστές της νεότερης γενιάς που αντιλαμβάνεται καθαρά αγωνιστικά το συμφέρον του. Και το πού θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερη πρόοδο σαν ποδοσφαιριστής. Παρά τις πιέσεις, δεν υπέκυψε και καταλήγει τελικά στην ΑΕΚ. Το καλύτερο δώρο έκανε στον ίδιο του τον εαυτό ο Μπακασέτας. Όπως και όλα τα παιδιά που έχουν έρθει στην ΑΕΚ τα δύο τελευταία χρόνια.

Παρότι είναι από τους αγαπημένους μου ποδοσφαιριστές στην Σούπερ Λίγκα, θεωρώ πως για να βρει θέση στην ΑΕΚ θα πρέπει να δουλέψει σκληρά. Θα πρέπει να δουλέψει όπως έκανε όλα τα χρόνια και ειδικά την φετινή χρονιά με τον Μπλένταρ Κόλα, στον οποίο οφείλει πολλά για την βελτίωση του. Το τάιμινγκ πάντως για να φορέσει τα κιτρινόμαυρα ήταν το ιδανικό. Η ΑΕΚ έκανε το όνειρο του πραγματικότητα, την ημέρα των γενεθλίων του. To χαμόγελο του μπαίνοντας στα γραφεία, αλλά και στις φωτό της παρουσίασης, αναδεικνύει την ψυχική ευφορία αυτού του παιδιού.

Μακάρι η μεταγραφή του Μπακασέτα να είναι η απαρχή για ένα ντεμαράζ που χρειάζεται μιας και ο προπονητής στην προετοιμασία θα χρειαστεί για να δουλέψει την ομάδα τουλάχιστον δύο ακόμα μεταγραφές. Υπάρχει δυσαρέσκεια σε μερίδα του κόσμου και είναι δικαιολογημένη, οπότε για να κινηθούν και τα διαρκείας που για επίπεδα ΑΕΚ είναι χαμηλά τέτοια εποχή, αλλά και για να ενισχυθεί πάνω απ’ όλα η ομάδα και να δουλευτεί σωστά και έγκαιρα, θεωρώ πως οι εξελίξεις επιβάλλεται να τρέξουν αυτή την εβδομάδα. Όλα με ηρεμία, σύμπνοια και ψυχραιμία και όσο γίνεται λιγότερη γκρίνια πάντως. Όλοι θέλουμε το καλύτερο, ας μην δίνουμε άλλη χαρά στους αντιπάλους με διχόνοιες.

Η βασίλισσα πάντως προχωρά ακάθεκτη. Ο Λαρεντζάκης και ο Βασιλειάδης είναι και Έλληνες παίκτες και σπουδαίες προσθήκες που θα προσφέρουν από την περιφέρεια. Ο ένας με τα φαρμακερά τρίποντα και ο άλλος με τις εξαιρετικές διεισδύσεις του.

Πηγή: sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags