sportdog dog

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει «ναι» για το γήπεδο της ΑΕΚ!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει «ναι» για το γήπεδο της ΑΕΚ!
12.05.2016 - 20:03

Μία ανακοίνωση που δείχνει ξεκάθαρα πλέον πως το όνειρο των φιλάθλων της Ένωσης για το νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, είναι πιο κοντά από ποτέ.

Θετική ανακοίνωση για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Νέας Φιλαδέλφειας. Η τοπική Ο.Μ. του κυβερνώντος κόμματος στην περιοχή σημειώνει ότι «με βάση τα νέα δεδομένα, την απόφαση του ΣτΕ και την έγκριση της ΜΠΕ» λέει «ναι» στην «Αγιά Σοφιά», κάνοντας παράλληλα και κάποιες προτάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: Με την έγκριση της ΜΠΕ για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ από το ΥΠΕΝ, κλείνει μία περίοδος διαβουλεύσεων, συζητήσεων και προβληματισμών που διεξήγαγε, εκτός των άλλων, η τοπική Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με συλλογικότητες και πολίτες του Δήμου μας. Μία περίοδος που χαρακτηρίστηκε τόσο από την εισβολή οπαδών της ΑΕΚ στον Δήμο το 2014 όσο και από την προσπάθειά τους να επιβάλουν με κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο, την άποψή τους. Τα όσα επίσης διαδραματίστηκαν σε όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα των δημοτικών εκλογών και το καλοκαίρι του 2014 αφήνουν μια πικρή γεύση στο στόμα των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να δώσουν μάχες σώμα με σώμα με τους δήθεν φιλάθλους, οι οποίοι προσπαθούσαν να παρεμποδίσουν συγκεντρώσεις πολιτών και Δημοτικά Συμβούλια.

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας σήμερα, με βάση τα νέα δεδομένα, την απόφαση του ΣτΕ και την έγκριση της ΜΠΕ δίχως τις παρατηρήσεις του Δήμου και της Περιφέρειας που υποβλήθηκαν στη διαβούλευση, ξεπερνώντας λάθη, παραλείψεις και τετελεσμένα γεγονότα και σεβόμενη το δικαίωμα των φιλάθλων της ΑΕΚ να κατασκευαστεί το γήπεδό της στον χώρο της σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές, λέει ΝΑΙ στο γήπεδο, αρκεί να γίνουν σεβαστοί από τη ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε. οι περιβαλλοντικοί και οικοδομικοί όροι που επιβάλλει η γειτνίασή του με το Άλσος και τον οικιστικό ιστό, και διεκδικεί την αρμονική συνύπαρξή του με το περιβάλλον και την αδιατάρακτη ισορροπία της πόλης.

προτείνουμε και διεκδικούμε

1. Να μείνει κενό το ύψος του γηπέδου μεταξύ 22-27 μ., δηλαδή από την κύρια κατασκευή έως το στέγαστρο. Το παρόν αιτείται προκειμένου να μην επιβαρύνεται περαιτέρω το μικροκλίμα της περιοχής και να μην έχει τέτοιο όγκο η κατασκευή σε σχέση με τον προσφυγικό οικισμό.

2. Να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση εισόδου των Ι.Χ. των επισκεπτών για 4 ή 5 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων, δεδομένου ότι η πόλη στερείται εντελώς ειδικών θέσεων στάθμευσης. Να θεσπιστεί κάρτα ελεύθερης διέλευσης και στάθμευσης του δημότη, του επαγγελματία, του εργαζόμενου και του κατοίκου κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης.

3. Να δημιουργηθεί υπόγειο πάρκινγκ στη Νέα Χαλκηδόνα, στο πρώην Στρατιωτικό Εργοστάσιο. Επιφανειακά, όπως ήδη προβλέπεται, να δημιουργηθεί χώρος πρασίνου.

4. Να ενσωματωθεί στο εισιτήριο του γηπέδου και το εισιτήριο για τα ΜΜΜ ή αντίστοιχα για τον χώρο στάθμευσης.

5. Να γίνει διαπλάτυνση ή επιμήκυνση των σταθμών ΗΣΑΠ, Περισσός- Πευκάκια, να δημιουργηθούν ανισόπεδες διαβάσεις από τους δύο σταθμούς και πεζοδρομήσεις για την ομαλή και ασφαλή πρόσβαση και αποχώρηση των φιλάθλων.

6. Να επεκταθεί η γραμμή 4 του μετρό ως τον Περισσό.

7. Να επικαιροποιηθεί η κυκλοφοριακή μελέτη σε σχέση με την υπογειοποίηση.

Παράλληλα- Ανταποδοτικά

1. Κατάργηση του άρθρου 43 ή εξαίρεση του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας από το 5%.

2. Κατάργηση των διατάξεων του Ρυθμιστικού που μετατρέπουν το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας σε Μητροπολιτικό πάρκο και προβλέπουν τη μεταφορά της διαχείρισής του από τον Δήμο σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

3. Κάλυψη από κρατικό φορέα (Υπουργείο, Περιφέρεια) του κόστους μετεγκατάστασης της υπηρεσίας πρασίνου-καθαριότητας σε κατάλληλο χώρο που θα υποδείξει ο Δήμος.

Η ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε. να αναλάβει τις παρακάτω δεσμεύσεις προς υλοποίηση

1. Πάγια χρηματοδότηση πυρασφάλειας και πυροπροστασίας του Άλσους – επί του παρόντος δεσμεύεται μόνο για τη μελέτη του συγκεκριμένου έργου.

2. Πάγια καταβολή ενός ποσοστού των διαφημιστικών εσόδων στον Δήμο για την κάλυψη των πρόσθετων εξόδων καθαριότητας και συντήρησης των κοινόχρηστων χώρων που θα δημιουργηθούν και θα περιβάλλουν το γήπεδο.

3. Δέσμευση του φορέα για την πρόσληψη και απασχόληση δημοτών-κατοίκων σε αρκούντως ικανοποιητικό ποσοστό για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων του γηπέδου.

4. Εξεύρεση λύσεων για τη στέγαση και χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών τμημάτων της ΑΕΚ.

Τελευταία Σχόλια

Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!

Τελευταία Νέα