Facebook Pixel Ζητούμενο: Ρόστερ κομπλέ σε όλες τις θέσεις και όλους τους ρόλους
| 2016-07-13 22:22:00

Ζητούμενο: Ρόστερ κομπλέ σε όλες τις θέσεις και όλους τους ρόλους

 Ζητούμενο: Ρόστερ κομπλέ σε όλες τις θέσεις και όλους τους ρόλους

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης αρθρογραφεί για τα πρώτα δείγματα γραφής του ΠΑΟΚ τα οποία θα πρέπει να επιβεβαιωθούν στα φιλικά που απομένουν στην Ολλανδια.

Κόντρα στην πεπατημένη λογική της αποφυγής ευθυνών που ακολουθούν πολλοί προπονητές, λέγοντας ότι τάχα τα αποτελέσματα στα φιλικά ματς δεν έχουν καμία σημασία, ο Βλάνταν Ιβιτς βγήκε αντρίκεια και δήλωσε ότι η ομάδα του θέλει να κερδίζει ακόμη και στις προπονήσεις. Διότι η νίκη, έστω και σε φιλικούς αγώνες, βελτιώνει μια ομάδα πολύ περισσότερο από την ήττα, εκτός του ότι αποδεικνύει ότι αυτή η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο.

 

Το ευχάριστο για τον ΠΑΟΚ είναι ότι πέρσι αποκτήθηκαν ορισμένοι Ελληνες ταλαντούχοι παίκτες (Χαρίσης, Κοροβέσης, Χατζηισαίας, Βελλίδης, ενώ επανεντάχθηκε ο Πέλκας) οι οποίοι παραμένουν στον κορμό της ομάδας και δίπλα σ’ αυτούς προστέθηκαν φέτος έμπειροι ξένοι για να «δέσουν» όλοι μαζί σε ένα ομοιογενές σύνολο.

 

Η φετινή ομάδα μού φαίνεται ότι αποτελεί το αποτέλεσμα των διορθωτικών κινήσεων που αποφάσισαν ο Μίχελ και ο Ιβιτς, για να συμμαζέψουν τις «μουτζούρες» που έκαναν πέρσι Αρνεσεν και Τούντορ, αποτυγχάνοντας στις περισσότερες από τις μεταγραφικές επιλογές τους. Αυτό το ρόστερ που συγκροτείται φέτος φαίνεται να είναι πλήρες σε όλες τις θέσεις και όλους τους ρόλους.

 

Βέβαια, το βασικό ζητούμενο είναι η ποιότητα. Αλλά, αν το καλομελετήσει κανείς το θέμα, διαπιστώνει ότι δεν λείπει η ποιότητα από τους παίκτες που αποκτήθηκαν μέχρι στιγμής. Από τους περισσότερους τουλάχιστον. Για παράδειγμα: Αν μπείτε στο youtube και δείτε βιντεάκια από τη θητεία του Τζάλμα Κάμπος στην Τουρκία θα εντυπωσιαστείτε. Μιλάμε για παίκτη επιπέδου. Με εξαιρετικές μεταβιβάσεις, με ωραία ντρίπλα, με ξεπετάγματα, με άνεση στο σκοράρισμα. Είναι ένας μεσοεπιθετικός που δεν του λείπε τίποτε. Το μόνο που με παραξένεψε είναι ότι στα βίντεο τον βλέπω… αρκετά κιλά πιο ελαφρύ. Αν χάσει αυτά τα κιλά στη διάρκεια της προετοιμασίας, πιστεύω ότι θα «πετάει».

 

Εξαιρετικός είναι και ο Κάνιας. Παίκτης - εργαλείο, με όλη τη σημασία της λέξης. Παίζει 6άρι, παίζει 8άρι, παίζει 10άρι, τα κάνει όλα και τα κάνει καλά. Τρέχει, μαρκάρει και πασάρει, με στόφα γεννημένου μαχητή και νικητή.

 

Ο Μάτος δείχνει ήδη ότι είναι επίσης ποιοτικός. Ξεχώρισε κατ’ ευθείαν με τα πρώτα φιλικά. Ο Μπίσεσβαρ (τον βλέπετε στη φωτογραφία) έκανε σπουδαία πράγματα, με πολλά γκολ και πολλές ασίστ και στην Ολλανδία και στην Τουρκία. Με άλλα λόγια, σίγουρο είναι ότι στο ρόστερ του ΠΑΟΚ προστέθηκαν παίκτες καλύτεροι από αυτούς των οποίων τις θέσεις πήραν. Για την ώρα, έχω προσωπικά δύο επιφυλάξεις. Η μία είναι αν ο Κρέσπο είναι καλύτερος του Βίτορ και η άλλη αν ο Μπρκιτς είναι ο γκολκίπερ κλάσης που χρειαζόταν η ομάδα.

 

Αλλά ας περιμένουμε λίγο ακόμη. Οι μεταγραφές δεν έχουν ακόμη τελειώσει. Δεν αποκλείεται καθόλου να αποκτηθούν ένας επιθετικός και ένας κεντρικός αμυντικός. Αν, μάλιστα, πουληθεί τελικά ο Μακ, τότε είναι υπερβέβαιο ότι θα γίνει η μεταγραφή ενός όσο το δυνατόν πιο ποιοτικού επιθετικού. Κι αν το ρόστερ έχει «κλείσει» πριν αρχίσουν οι προκριματικοί αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ, μέσα στις επόμενες 10 μέρες δηλαδή, θα είναι ό,τι καλύτερο.

Πηγή: metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags