Facebook Pixel Νικολακόπουλος: Το πρώτο ματς και η απουσία του καλού κόφτη
| 2016-07-20 18:05:00

Νικολακόπουλος: Το πρώτο ματς και η απουσία του καλού κόφτη

Νικολακόπουλος: Το πρώτο ματς και η απουσία του καλού κόφτη

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με την πρωταθλήτρια του Ισραήλ

• Από την πρώτη στιγμή που κληρώθηκε ο Ολυμπιακός με τη νικήτρια του ζευγαριού Χάποελ Μπερ Σέβα-Σέριφ Τίρασπολ και με το πρώτο ματς να έχει λήξει 3-2, είχα εκφράσει αφενός μεν την άποψή μου (ότι θα περνούσαν οι Ισραηλινοί), αφετέρου δε την προτίμησή μου (να περνούσαν οι Μολδαβοί).

• Ε, ως συνήθως συμβαίνει στην ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού, δεν του έκατσε αυτό που ήθελε, δηλαδή η Μολδαβία. Οπότε οφείλει να ετοιμαστεί για δύο δυνατές μάχες με την πρωταθλήτρια Ισραήλ. Κι όπως φαίνεται, αν οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν θέλουν να πέσουν θύμα κάποιας μεγάλης έκπληξης, πρέπει να κοιτάξουν από το πρώτο ματς να είναι σοβαροί, συγκεντρωμένοι κι αποτελεσματικοί. Άρα, να πάρουν ένα καλό σκορ. Γιατί αν η πρόκριση κριθεί στα ίσα στο Ισραήλ, λογικά το προβάδισμα θα έχει η έδρα…

• Ας μάθουμε ότι η Χάποελ, που έχει πρόεδρο μία καπάτσα γυναίκα, έφτιαξε καινούργιο, ιδιόκτητο γήπεδο μόλις πριν δύο χρόνια, είναι καθαρά ποδοσφαιρικό, με τις εξέδρες πιο κοντά στον αγωνιστικό χώρο κι από του Καραϊσκάκη (!) και σε κάθε παιχνίδι, ανεξαρτήτως σημασίας, δεν πέφτει καρφίτσα από 16.000 κόσμο.

• Όπως πρέπει ο πρωταθλητής Ελλάδας να αξιοποιήσει υπέρ του αυτό το δέος που νιώθουν οι Ισραηλινοί απέναντί του. Γιατί στο Ισραήλ βλέπουν, εύλογα, τον Ολυμπιακό ως θηρίο. «Τον Όλυμπο πρέπει να ανέβουμε», λένε και γενικά δείχνουν μεγάλο σεβασμό στον Ολυμπιακό, τον οποίο θεωρούν ως την πιο ισχυρή ομάδα των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, παραδεχόμενοι ότι είναι υπέρτερος της Χάποελ σε κάθε επίπεδο.

• Ο Ολυμπιακός πρέπει στο πρώτο ματς, την άλλη Τετάρτη, να εκμεταλλευθεί την απουσία του (τιμωρημένου με μία αγωνιστική) Ρουμάνου Χόμπαν, που μπορεί να είναι μεγάλος σε ηλικία (33 στα 34), αλλά αποτελεί παίκτη κλειδί της Χάποελ. Είναι ο αμυντικός μέσος, που εδώ και δύο χρόνια έχει παίξει σε όλα τα παιχνίδια της (!) και έχει βάλει και 5 γκολ. Μιλάμε για βασικό και στην εθνική Ρουμανίας (συνολικά 23 φορές), ακόμη και στο EURO της Γαλλίας.

• Η Χάποελ, που παίζει με κόκκινες εμφανίσεις, μόλις πριν λίγες ημέρες ενισχύθηκε επιθετικά με ένα Βραζιλιάνο και μην ξεχνάμε ότι σε σχέση με τον Ολυμπιακό θα έχει ήδη και δύο επίσημα παιχνίδια στα πόδια της. Ο δε προπονητής της (Μπαράτ Μπακάρ) μπορεί να είναι νεαρός, αλλά καθόλου… κουτορνίθι! Είναι ο μοναδικός που σε δύο διαφορετικές σεζόν τα τελευταία χρόνια έχει σπάσει το μονοπώλιο της Μακάμπι, παίρνοντας το πρωτάθλημα με δύο διαφορετικές ομάδες, μία φορά με την άσημη Κιριάτ (ως βοηθός προπονητή τότε) και μία τώρα με την Χάποελ.

Πηγή: sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags