Facebook Pixel “Αυτούς θέλω όσο κι αν κάνουν” by Γιώργος Μπαρτζώκας
| 2016-07-23 19:28:00

“Αυτούς θέλω όσο κι αν κάνουν” by Γιώργος Μπαρτζώκας

“Αυτούς θέλω όσο κι αν κάνουν” by Γιώργος Μπαρτζώκας

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας άφησε την Λοκομοτίβ Κούμπαν και τη Ρωσία, όπου λατρεύτηκε σαν θεός, για να επιστρέψει σε τοπ επίπεδο μετά τη φυγή του από τον Ολυμπιακό. Η Μπαρτσελόνα πρόσφερε γη και ύδωρ για την υπογραφή του και τώρα του κάνει ό,τι χατίρι ζητήσει!

Ο πρώτος και μοναδικός, μέχρι να τα καταφέρει φέτος ο Δημήτρης Ιτούδης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Έλληνας προπονητής που έχει κατακτήσει την Ευρωλίγκα είναι αποφασισμένος να επαναφέρει τους Μπλαουγκράνα στην κορυφή τόσο του ισπανικού, όσο και του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Έχει πάρει εν λευκώ την έγκριση να κινηθεί ελεύθερα για να γίνει σωστή αναδόμηση της ομάδας, που έχασε τα δύο μεγαλύτερα ταλέντα της, Σατοράνσκι και Αμπρίνες λόγω της μετακίνησής τους στο ΝΒΑ.

Η αρχή έγινε με μια μεγάλη μεταγραφική νίκη στην περίπτωση του Βίκτορ Κλαβέρ. Ο παίκτης ήταν κλεισμένος από τον Παναθηναϊκό ως ελεύθερος από τη Λοκομοτίβ Κούμπαν, όμως η Μπαρτσα προτίμησε να πληρώσει δύο εκατομμύρια ευρώ στη Βαλένθια για να μπορέσει να τον φέρει στην Ισπανία (υπήρχε ειδική ρήτρα για να μπορέσει να παίξει με άλλη ομάδα στην ACB).

Κι αυτή ήταν μόνο η αρχή. Μπάι-άουτ θα πληρωθεί και στη Χίμκι για να επισημοποιηθεί με δεδομένη μεταγραφή του Ταϊρίς Ράις και ακολούθως θα πάρει σειρά ο Γκιγιέρμε Βίβες, με τη Βαλένθια να βάζει άλλο ένα εκατομμύριο ευρώ στα ταμεία της. Το ίδιο ποσό θα χρειαστεί να πληρώσουν οι Καταλανοί για να κλείσει ο Ντάριους Άνταμς από τη Λαμποράλ Κούτσα.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ξεκάθαρος. Θέλει αυτούς που πιστεύει ότι θα του κάνουν σωστά τη δουλειά του. Και ρισκάρει να σπαταλήσει μεγάλο μέρος του μπάτζετ του για να τους φέρει, πληρώνοντας τις ρήτρες στα συμβόλαιά τους. Όμως, το δίκιο είναι με το μέρος του, καθώς έτσι χτίζονται οι μεγάλες ομάδες. Όχι, κλείνοντας τις βεντέτες με τα τεράστια συμβόλαια, αλλά τους παίκτες εκείνους που πληρούν τις προδιαγραφές του προπονητή.

Η μετά-Πασκουάλ εποχή θα είναι αρκετά διαφορετική. Ο κόουτς Μπαρτζώκας είναι πιο ώριμος από ποτέ. Η ονειρεμένη πορεία του με τη Λοκομοτίβ Κούμπαν μέχρι το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα ήταν ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Ό,τι έχει πετύχει στην καριέρα του δεν είναι τυχαίο. Θέλει να συνεχίσει να γράφει ιστορία, έχοντας πρώτα απ’ όλα αρχές και καλή ομαδική λειτουργία.

Ένας άνθρωπος που έχει πετύχει σε όποια ομάδες έχει περάσει απ΄ την Ολύμπια Λάρισας, το Μαρούσι και τον Πανιώνιο, μέχρι τον Ολυμπιακό και τη Λοκομοτίβ Κούμπαν, μόνος τυχαίος δεν είναι και θα συνεχίσει να μας απασχολεί έντονα, αλλά και να μας κάνει περήφανους καθ’ όλη τη διάρκειας της καριέρας του. Μπορεί να έφυγε άδοξα από τον Πειραιά, όμως είναι πραγματικά σπουδαίος προπονητής και θα κληθεί να το αποδείξει και στην τόσο απαιτητική Μπαρτσελόνα.

Πηγή: superbasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags