Facebook Pixel Κ. Νικολακόπουλος: Ο Γάλλος να παίξει όπως ο Πορτογάλος!
| 2016-07-31 21:10:00

Κ. Νικολακόπουλος: Ο Γάλλος να παίξει όπως ο Πορτογάλος!

Κ. Νικολακόπουλος: Ο Γάλλος να παίξει όπως ο Πορτογάλος!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του περί της διαιτησίας και των αγώνων του Ολυμπιακού με τη Χάποελ.

Η απογοητευτική εμφάνιση του Ολυμπιακού με τη Χάποελ μηδένισε και μία άλλη παράμετρο, αυτή της διαιτησίας, που έπαιξε το ρόλο της.

Λογικά από τον Ολυμπιακό δεν επικοινώνησαν τίποτα για τον Πορτογάλο Μανουέλ Σόουσα, αφού όταν παίζει έτσι η ομάδα σου, δεν μπορείς και δεν πρέπει να ψάχνεις δικαιολογίες στη διαιτησία.

Όμως, αντικειμενικά ο Ολυμπιακός είχε μία πραγματικά κακή διαιτησία για γηπεδούχος σε τέτοιο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Να παίζεις στο γήπεδό σου, να είσαι 20 χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ και να σε παίζει έτσι ένας Πορτογάλος ρέφερι με αντίπαλο μία ομάδα πρωτόπειρη στη διοργάνωση, είναι κακή διαιτησία.

Δεν είναι ότι ο Πορτογάλος επηρέασε το αποτέλεσμα, με κάποια άδικη απόφαση σε φάση-κλειδί. Όμως, όταν στα πρώτα 10 λεπτά δεν σου δίνει τρία φάουλ τόσο καθαρά (δύο εξόφθαλμα χέρια και ένα πάτημα στον αστράγαλο του Μανιάτη), είναι σα να σου περνάει το μήνυμα ότι, «απόψε θα φτύσεις αίμα». Και όντως μόνο όταν…μάτωναν έπαιρναν φάουλ οι παίκτες του Ολυμπιακού, όταν ήταν τόσο κραχτές οι περιπτώσεις, που κι ο προπονητής της Χάποελ θα τα έδινε! Έως το τέλος του ματς τουλάχιστον άλλες τέσσερις περιπτώσεις φάουλ αγνόησε ο Σόουσα-κι αν μία του Μανιάτη (πάλι) ήταν προς τη σέντρα, οι άλλες τρεις (δύο υπέρ του Ιντέγε και μία υπέρ του Σεμπά) ήταν πολύ κοντά στην περιοχή της Χάποελ…

Με αυτά και με αυτά, τέλειωσε το ματς κι ο «περίεργος», για εμένα, Πορτογάλος είχε σφυρίξει περισσότερα φάουλ εις βάρος του Ολυμπιακού (!!!), που μπορεί να μην έπαιζε καλά, αλλά ήταν αυτός στην επίθεση κι οι Ισραηλινοί σε θέση άμυνας.

Ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος κι οι επόπτες του Σόουσα. Στις μόνες δύο περιπτώσεις που υπήρξαν στο παιχνίδι οριακά οφσάϊντ, αυτά που λέμε «είναι δεν είναι», οι υποδείξεις τους ήταν υπέρ της Χάποελ. Την πρώτη φορά μάλιστα επρόκειτο για την φάση από την οποία προέκυψε η θλάση του Σιόβα κι η δεύτερη φορά θα μπορούσε να προκύψει η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, αλλά ο φορ της Χάποελ δεν πρόλαβε στο τσακ την πονηρή φάση στην πλάτη των σέντερ μπακ.

Τέλος πάντων, εάν η UEFA θέλει να έχει ένα μίνιμουμ δικαιοσύνης στη διαδικασία των προκριματικών αγώνων, θα πρέπει πολύ απλά κι ο Γάλλος Μπαστιέν να σφυρίξει την Τετάρτη, όπως σφύριξε κι ο Πορτογάλος στο Καραϊσκάκη. Να μην επηρεαστεί δηλαδή ούτε στο ελάχιστο, ούτε κατά διάνοια από τον παράγοντα έδρα.

Είναι…δύσκολο;…


Πηγή: gazzetta.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags