Facebook Pixel Mήνας για θεμέλια σε γήπεδο, Europa και τίτλο
| 2016-08-01 08:35:00

Mήνας για θεμέλια σε γήπεδο, Europa και τίτλο

Mήνας για θεμέλια σε γήπεδο, Europa και τίτλο

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τον σημαντικό μήνα που μπαίνει για την ΑΕΚ, την αισιοδοξία του Μελισσανίδη για το γήπεδο και για τις βάσεις για παραγωγική χρονιά. 

Από την ώρα που φάνηκε πώς έχουμε μπει στην τελική ευθεία για το γηπεδικό (για την ακρίβεια όταν έβαλε τις υπογραφές ο Σκουρλέτης) ήμουν βέβαιος πώς σε αυτό το χρονικό διάστημα που βρισκόμαστε τώρα, θα ερχόταν η ώρα της άδειας. Μέσα στον Ιούλιο είχα επαναλάβει πως η πληροφόρηση μου είναι πως το θέμα θα λήξει προς το τέλος του Αυγούστου και απ’ όσο φαίνεται από τα λεγόμενα του Δημήτρη Μελισσανίδη, γι’ αυτή την υπόθεση βρισκόμαστε κοντά στο τέλος του δρόμου. Για την ακρίβεια στην αρχή της μεγάλης στιγμής που είναι ν’ αρχίσουν οι εργασίες για το γήπεδο, αφού πρώτα εξασφαλιστεί η οικοδομική άδεια.

Η διοίκηση της ΑΕΚ φάνηκε ψύχραιμη και πολύ συνεπής με όσα της ζητήθηκαν σε όλη την διάρκεια αυτής της ιστορίας που τράβηξε πολύ σε εύρος χρόνου και βέβαια μπήκαν πάρα πολλά εμπόδια. Ο Μελισσανίδης δε νομίζω πως θα μιλούσε με βεβαιότητα και μάλιστα με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα για το συγκεκριμένο θέμα. Προφανώς έχει λάβει τα θετικά μηνύματα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και προφανώς βρισκόμαστε στο τέλος του δρόμου σε αυτή την υπόθεση.

Ο μήνας είναι σπουδαίος και για τα αγωνιστικά. Η ΑΕΚ έχει ραντεβού με την ιστορία την Πέμπτη και μπορεί να καταφέρει μια σπουδαία πρόκριση με τον κόσμο στο πλευρό της. Απ’ αυτό το παιχνίδι η ΑΕΚ έχει μόνο να κερδίσει και όχι να χάσει κάτι. Διότι όταν έγινε η κλήρωση ήταν το αουτσάιντερ και το έργο της έτσι κι αλλιώς ήταν δύσκολο. Θα ήταν όμως ένα τεράστιο όφελος από πολλές απόψεις μια ενδεχόμενη πρόκριση στα play-off του Europa League.

H Ενωση μπήκε σαν αουτσάιντερ στη διοργάνωση και αν καταφέρει να πετάξει έξω μια ομάδα από ισχυρό πρωτάθλημα, η ψυχολογία θα εκτοξευθεί νωρίς και βέβαια έχοντας πάρει ήδη μία μεγάλη πρόκριση, όποιος και αν ο αντίπαλος μετά, τίποτε δεν θα φαίνεται ακατόρθωτο.

Ο Ούγκο Αλμέιδα και ο Πατίτο Ροντρίγκες δίνουν τη μάχη τους για να συμπεριληφθούν στην αποστολή. Κι επειδή ο μόνος που ξέρει σε τι κατάσταση βρίσκονται είναι ο Κετσπάγια ας κρατάμε μικρό καλάθι. Πάντως έχω μια αίσθηση πώς ένας από τους δύο ποδοσφαιριστές θα βρεθεί στην αποστολή με πιθανότερο τον Πορτογάλο. Οφείλω όμως σε αυτό το σημείο να επισημάνω κάτι. Μπορεί όλοι να θέλουμε να παίξουν τα νέα αποκτήματα, όμως αυτό δεν θα συμβεί αν δεν είναι σε κάποιον ικανοποιητικό βαθμό έτοιμοι. Σημασία έχει όποιοι και αν αγωνιστούν να είναι ετοιμοπόλεμοι και να βγάλουν πάλι στο γήπεδο τη συγκέντρωση που είχαν στο «Ζοφρουά Γκισάρ».

Αυτή θα είναι μία διαφορετική χρονιά από την προηγούμενη. Πιστεύω πως αν η ΑΕΚ μπορέσει να πατήσει καλά στα πόδια της, ολοκληρώσει την πρόκριση με την Σεντ Ετιέν και όταν θα τεθούν και οι δύο εξαιρετικά σημαντικοί παίκτες στη διάθεση του Κετσπάγια η ομάδα θα είναι πανέτοιμη για τη νέα σεζόν.

Πηγή: sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags