Facebook Pixel Οι... ταλιμπάν του Ερντογάν
Life
| 2016-08-02 19:43:00

Οι... ταλιμπάν του Ερντογάν

Οι... ταλιμπάν του Ερντογάν

Ο Ερντογάν είναι ο κύριος υπεύθυνος της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα του. Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης

Στις εκλογές της 7ης Ιουνίου 2015 το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), που εκπροσωπούσε τους Κούρδους αλλά και άλλες εθνικές και θρησκευτικές ομάδες της Τουρκίας, βγήκε τρίτο κόμμα λαμβάνοντας 13,2% και εκλέγοντας 80 βουλευτές.

Αυτό ήταν ένα μήνυμα δημοκρατίας και ελπίδας, το οποίο μάλιστα εκπέμφθηκε από το εκλογικό σώμα κάτω από συνθήκες που ο ίδιος ο Ερντογάν δημιούργησε. Ευνοϊκές συνθήκες…

Ο Ερντογάν, αντί να εκλάβει το εκλογικό αποτέλεσμα ως μήνυμα ελπίδας, αντί να δει ότι στην ευρύτερη περιοχή είναι σε εξέλιξη διαδικασίες που οδηγούν σε αλλαγή ισορροπιών αλλά και συνόρων μια σειρά από χώρες, μεταξύ των οποίων και τη δική του, και να επιλέξει να είναι ο ίδιος μέρος της λύσης, με τις επιλογές του έγινε μέρος του προβλήματος.

Αντί να δει το αποτέλεσμα ως μήνυμα ελπίδας, να απλώσει χέρι συνεργασίας στους Κούρδους και σε όλους εκείνους που τους ακολούθησαν στην κάλπη με το HDP, παρασυρόμενος από τους ταλιμπάν που τον περιβάλλουν, κήρυξε τον πόλεμο στους Κούρδους της ίδιας του της πατρίδας. Και έτσι, από τον Ιούλιο του 2015 είναι σε εξέλιξη ένας κανονικός πόλεμος μέσα στην Τουρκία, με κουρδικές πόλεις βομβαρδισμένες από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία, από τους ίδιους πιλότους που βομβάρδισαν το προεδρικό μέγαρο.

Γιατί; Γιατί εκτός του ότι έχασε τους Κούρδους, έδωσε δύναμη στους στρατιωτικούς. Γιατί όταν αναλαμβάνει τέτοιο ρόλο ο στρατός αναβαθμίζεται, ισχυροποιείται, και μετά κάνει πραξικόπημα…

Το θέμα είναι ότι οι ίδιοι αυτοί ταλιμπάν ωθούν τον Ερντογάν και την Τουρκία στην καταστροφή, προτείνοντάς του να συνεχίσει τον πόλεμο εναντίον πάντων, στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το άρθρο της 1ης Αυγούστου του Ιμπραχίμ Καραγκιούλ (φωτ. αριστερά), γενικού διευθυντή της εφημερίδας Yeni Şafak, της ναυαρχίδας των μέσων που στηρίζουν τον Ερντογάν, με τίτλο «Το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου δεν είναι η τελευταία επίθεση εναντίον της Τουρκίας! Η Ανατολία κινδυνεύει να υποδουλωθεί!».

Με το άρθρο του αυτό, για το οποίο θα κάνουμε ειδική αναφορά αύριο, ο Καραγκιούλ καλεί τον Ερντογάν να αρχίσει γενικευμένο πόλεμο κατά πάντων, γιατί κινδυνεύει να χαθεί η ανεξαρτησία της Τουρκίας, κυρίως λόγω των εξελίξεων στη Συρία.

ΠΗΓΗ: pontos-news.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags