Facebook Pixel Κ. Καίσαρης για Ολυμπιακό: Η πρόκριση στο Ισραήλ εξαρτάται μόνο από τον ίδιο
| 2016-08-03 15:10:00

Κ. Καίσαρης για Ολυμπιακό: Η πρόκριση στο Ισραήλ εξαρτάται μόνο από τον ίδιο

Κ. Καίσαρης για Ολυμπιακό: Η πρόκριση στο Ισραήλ εξαρτάται μόνο από τον ίδιο

Βάλτε τώρα που γυρίζει. Σε Μπερ Σεβά και Σαλόνικα. Ξεκινάμε από το ματς στο Ισραήλ, χωρίς πολλά λόγια και περικοκλάδες.

Το τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό δεν χρειάζεται να το πω εγώ. Το ξέρει κι αυτός που ασπρίζει τις γραμμές στο «Καραϊσκάκης». Κι οι πιτσιρικάδες των δέκα ετών ξέρουνε πολύ καλά ότι πρόκειται για παιχνίδι 25 εκατομμυρίων. Αυτό είναι το διακύβευμα. Και το ρεζουμέ, η απάντηση στην ερώτηση των 25 εκατομμυρίων: Η εμφάνιση του Ολυμπιακού στο «Καραϊσκάκης» ήταν επειδή μέχρι εκεί φτάνουν οι δυνατότητες και τα κουράγια του;

Ή επειδή ποδοσφαιριστές και προπονητής πήρανε το ματς στο σορολόπ; Πόσο μπορεί να βελτιωθεί ο Ολυμπιακός σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι; Κάνε με προφήτη, να σε κάνω πλούσιο. Εδώ να πούμε ότι οι μπουκ, που κάτι ξέρουνε παραπάνω, έχουνε τον Ολυμπιακό ξεκάθαρο φαβορί. Με το διπλό στο 2 και τον άσο στο 4.20. Τον Ολυμπιακό δηλαδή να έχει τις διπλάσιες πιθανότητες για να πάρει τη νίκη. Σχετικά με την πρόκριση, οι μπουκ το έχουνε ξεφτιλίσει: Ο Ολυμπιακός στο 1.33 και η Χάποελ στο 3.10. Κι έτσι είναι. Γιατί αυτή ακριβώς είναι η διαφορά του ειδικού βάρους των δυο ομάδων. Προσωπικά όμως σ' αυτό το ματς δεν θα έβαζα στοίχημα ούτε μια λεμονάδα. Κουβέντα για ποδόσφαιρο στις 3 Αυγούστου δεν μπορεί να γίνει. Εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν μόνο.

Πάμε λοιπόν ν' απλώσουμε τον τραχανά: Ο Ολυμπιακός πράγματι έχει προβλήματα και αδυναμίες: Δεν έχει τη σιγουριά του Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια. Δεν έχει βοήθειες από τους πλάγιους μπακ στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, όπως πέρυσι. Οι στόπερ τραβάνε ζόρι στο ανοιχτό γήπεδο, ενώ δεν έχει το εύκολο γκολ στην επίθεση. Μπορούν όλα αυτά να αλλάξουν μέσα σε μια εβδομάδα; Η βαρύτητα όμως και η σημασία όλων αυτών είναι σε άμεση συνάρτηση με τη δυναμικότητα του αντιπάλου. Ούτε με την Μπάγερν παίζει ο Ολυμπιακός ούτε με την Αρσεναλ. Ούτε καν με την Αντερλεχτ. Αυτή η Χάποελ Μπερ Σεβά δεν είναι καν Ατρόμητος. Δεν είναι Αστέρας Τρίπολης. Σέντερ μπακ σαν τον Φυτανίδη και τον Λαζαρίδη δεν έχει. Χαφ να κατεβάζει και να μοιράζει την μπάλα σαν τον Ούμπιντες δεν έχει. Ούτε κάποιον σαν τον Μπαράλες είδες στην επίθεση. Ή κάποιον με ταχύτητα και ικανότητα στο ένας με έναν. Εναν που να σουτάρει όπως ο Μπακασέτας πέρυσι, στον Πανιώνιο. Που στην ΑΕΚ εφέτος δεν ξεκινάει βασικός. Από Χατζηισαΐες (που δεν παίζει στον ΠΑΟΚ) γεμάτη είναι η Χάποελ.

Από ποιότητα, νάδα. Θέλουμε να πούμε, δηλαδή, ότι όση μαχητικότητα και ηρωισμό κι αν δείξουν οι ποδοσφαιριστές της Χάποελ, την ποιότητα για να πάρουν το ματς και την πρόκριση δεν την έχουν. Το αν τα ζάρια για τον Ολυμπιακό θα κάτσουν απόψε στις εξάρες ή στα ντόρτια θα εξαρτηθεί απ' αυτόν και μόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι η δουλειά θα είναι εύκολη. Και να τρέξει πολύ περισσότερο από το «Καραϊσκάκης» θα πρέπει. Και προσεκτικός και σοβαρός να είναι και να παίξει ποδόσφαιρο. Αλλη ομάδα όπως είπαμε μέσα σε μια εβδομάδα δεν μπορεί να γίνει. Ενα 30% όμως την απόδοσή του μπορεί να την ανεβάσει. Αυτό γίνεται. Να μην είναι τόσο κακός δηλαδή όσο στο πρώτο παιχνίδι. Κι αυτό φτάνει. Δεν λέμε να φτάσει στο «δέκα» ο Φορτούνης (φωτό). Λέμε από το «τρία» του «Καραϊσκάκης» να ανέβει στο επτά. Δεν λέμε να γίνει ο Ιντέγε Ιμπραΐμοβιτς. Αυτό δεν γίνεται. Λέμε να ανέβει κι αυτός στο «επτά». Λέμε όλη η ομάδα να βγάλει νεύρο και τσαγανό.

Δεν λέμε για υπέρβαση. Λέμε για πράγματα που γίνονται. Ολόκληρη η ομάδα από το «τρία» του πρώτου ματς να ανεβεί και να περάσει τη βάση. Αυτό είναι εφικτό. Κι αν γίνει, η πρόκριση είναι δεδομένη. Αν, αντίθετα, ο Ολυμπιακός είναι μια από τα ίδια, οι πιθανότητες να μυρίσει τον κρίνο θα είναι πολλές. Οψόμεθα. Από κει και πέρα, έχεις βαρεθεί να ακούς και να διαβάζεις τερατολογίες. Για την κόλαση της ερήμου του Σινά και την υγρασία που λιώνει σίδερα. Τρίχες κατσαρές. Αν ρίξεις μια ματιά, βλέπεις θερμοκρασία της Αθήνας για σήμερα, Τετάρτη, στο 36 η μάξιμουμ και στο 25 η μίνιμουμ το βράδυ. Στην Μπερ Σεβά στο 37 η μεγάλη και στο 22 η μικρή. Ποιο είναι το διάφορο; Για την υγρασία η πρόγνωση για απόψε στις 9μ.μ. στην Αθήνα ήταν στο 31% και στην Μπερ Σεβά στο 42%. Πόθεν προκύπτει η κόλαση; Αυτά.

Κανείς δεν είναι στο ποδόσφαιρο καλός εξ ορισμού
ΑΥΤΟ βέβαια δεν σημαίνει ότι μπορείς να πατήσεις ένα κουμπί και η ομάδα (η οποιαδήποτε ομάδα) να ανεβάσει στροφές. Οι ομάδες δεν είναι αυτοκίνητα. Να έχουν γκάζι να το πατήσεις με το αριστερό πόδι και να φάει ο άλλος τη σκόνη σου. Το τι θα δείξει η κάθε ομάδα μέσα στο γήπεδο είναι θέμα ποιότητας και δουλειάς. Ενας αργός ποδοσφαιριστής ποτέ δεν θα γίνει γρήγορος. Ο Φορτούνης, που λέγαμε πιο πάνω, στο ματς του Καραϊσκάκη, εννιά φορές στις δέκα έκανε αβίαστο λάθος. Λάθος πάσα σε λάθος τάιμινγκ. Δεν του ζητάς να γίνει Ινιέστα. Του ζητάς να πιάσει σε ποσοστό 70-80% τις δυνατότητές του. Δεν έχεις την απαίτηση από τον Πάρντο να γίνει Νεϊμάρ. Περιμένεις να μην είναι τόσο κακός όσο ο Ντουρμάζ στο πρώτο παιχνίδι. Κανείς δεν είναι στο ποδόσφαιρο καλός εξ ορισμού. Οτι δηλαδή, επειδή Καμπιάσο και Τσόρι είναι έμπειροι τους έχουνε τους Ισραηλινούς για πλάκα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι σκάκι. Καμπιάσο και Τσόρι θα είναι καλοί αν έχουνε τα κουράγια να πιάσουνε το 70% των δυνατοτήτων τους. Είναι κάτι που μπορεί να γίνει. Δεν είναι βέβαιο όμως ότι θα γίνει. Απλά οι περιορισμένες δυνατότητες της Χάποελ δίνουνε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να είναι αισιόδοξος. Οτι απέναντι σε μια τόσο μέτρια ομάδα, που πέρα από μαχητικότητα δεν έδειξε τίποτε άλλο, ένας κανονικός Ολυμπιακός, με τα προβλήματα και τις αδυναμίες του, δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Οψόμεθα. Αν είναι ο ίδιος, θα μπλέξει.

Το μυστικό για τον ΠΑΟΚ είναι να μη φοβηθεί το ματς
ΣΤΟ ΠΑΟΚ-Αγιαξ οι μπουκ κόβουν το καρπούζι στη μέση: Στο 2,62 ο άσος, στο 2,62 το διπλό. Με κάποιες εταιρείες μάλιστα να έχουν τον ΠΑΟΚ στο 2,65 και τον Αγιαξ στο 2,75. Δηλαδή πιάσε το αβγό και κούρεφτο. Σχετικά με την πρόκριση τα σπόρια είναι στον ΠΑΟΚ. Με δεδομένο δηλαδή ότι περνάει με το μηδέν-μηδέν είναι στο 1,80, ενώ ο Αγιαξ στο 1,95. Στη Θεσσαλονίκη έχουνε κατεβάσει τον πήχη χαμηλά. Δεν θέλουν να δημιουργήσουν προσδοκίες. Θέλουν να αρπάξουν την ευκαιρία (που η ίδια η ομάδα δημιούργησε, με το ένα-ένα του πρώτου ματς) αλλά δεν λένε μεγάλα λόγια. Να ξαναπώ ότι αυτός ο Αγιαξ δεν σε φοβίζει. Εχει βαριά φανέλα, αλλά ούτε πείρα διαθέτει ούτε ξεχειλίζει από ποιότητα. Κάτι παιδάκια είδα στο πρώτο ματς. Εχει όμως κάποιες επιστροφές και είναι δεδομένο ότι θα κατέβει στο γήπεδο για να πάρει την κατοχή να παίξει μπάλα και να κερδίσει. Συμφέρει τον ΠΑΟΚ να βγαίνει στην κόντρα. Οπου είναι δεδομένο ότι θα βρει χώρους και ευκαιρίες για να σκοράρει. Αυτή ομως είναι η μισή αλήθεια. Καμιά ομάδα δεν συμφέρει να έχει συνέχεια την μπάλα στα πόδια του ο αντίπαλος. Οταν συμβαίνει αυτό, ο άλλος είναι κοντά στο γκολ κι εσύ μακριά. Ρεβάνς με το πρώτο ματς στο ένα-ένα και τις διαφορές στις δυο ομάδες να είναι μικρές είναι παγίδα. Αν μπει γκολ, είτε από τη μια μπάντα είτε από την άλλη, ξέρεις κατά πού θα πάει το έργο. Οσο μένει, όμως, το μηδέν-μηδέν, αυτός που έχει την πρόκριση στα χέρια του τραβιέται πίσω για να την κρατήσει. Κι ας παίζει εντός έδρας. Χωρίς να είναι απαραίτητο να το πει αυτό ο προπονητής. Στην προκειμένη περίπτωση ο Ιβιτς. Είναι το ένστικτο που κάνει τους ποδοσφαιριστές να ξηγιούνται έτσι. Είναι ένα θέμα λοιπόν να μη φοβηθούνε οι παίκτες του ΠΑΟΚ το παιχνίδι και να μη σεβαστούνε τον Αγιαξ παραπάνω απ' ό,τι πρέπει. Αλλο είναι παίζω προσεκτικά κι άλλο με φόβο.

Πριν ακόμα αρχίσει το πρωτάθλημα, άρχισε η μονομαχία γιγάντων στη διαιτησία. Μπεθάνης VS Δημητράκης.

-Οbserver

ΕΡΩΤΗΣΗ: Το ότι ο Τέρενς Κουίκ σαν υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ασχολείται με αυτόν που πέταξε το σκυλί από το μπαλκόνι, πάει να πει ότι όλα τα άλλα θέματα είναι λυμένα;

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags