Facebook Pixel Με τέτοιο Λάζαρο και Αλμέιδα μάλιστα...
| 2016-09-04 20:30:00

Με τέτοιο Λάζαρο και Αλμέιδα μάλιστα...

Με τέτοιο Λάζαρο και Αλμέιδα μάλιστα...

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ΑΕΚ στην Κύπρο, το ντεμπούτο των Χριστοδουλόπουλο και Λέσκοτ και τον βασικό στόχο που είναι το πρωτάθλημα.

Αν ισχύει ότι αρχίζει το πρωτάθλημα το διήμερο 10-11 Σεπτεμβρίου τότε η αλήθεια είναι πως έχουμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να σημειώσουμε δυο, τρία πραγματάκια σχετικά με όσα είδαμε στα φιλικά της ΑΕΚ και το κατά πόσο είναι έτοιμη η ομάδα για να προχωρήσει στην επίτευξη των στόχων της που σαφέστατα αφορούν την διεκδίκηση και κατάκτηση των εγχώριων διοργανώσεων (πρωτάθλημα και κύπελλο).

Εννοείται πως θα εστιάσουμε στο ματς με την Ανόρθωση, αλλά θαρρώ πλέον έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για την Ένωση του Τιμούρ Κετσπάγια που απλά θα περιμένει την πλήρη ένταξη στο αγωνιστικό κομμάτι των Λέσκοτ και Χριστοδουλόπουλου, δυο μονάδων ιδιαίτερα σημαντικών για την ομάδα και αυτό που έχει στο μυαλό του να δημιουργήσει ο Γεωργιανός προπονητής και οι συνεργάτες του όλο αυτό το διάστημα.

Αναμφισβήτητα τα μαντάτα από την Κύπρο σχετικά με την εικόνα των «κιτρινόμαυρων» στο δεύτερο 45λεπτο αφήνει πολλές υποσχέσεις. Και δη επειδή στο συγκεκριμένο κομμάτι του αγώνα χρησιμοποιήθηκαν μαζί και τα πήγαν υπέροχα οι Αλμέιδα και Χριστοδουλόπουλος. Οι δυο τους συμμετείχαν και στα δυο από τα τρία γκολ της Ένωσης. Το ένα το σημείωσαν (ένα ο καθένας) και το άλλο το δημιούργησαν (επίσης ένα ο καθένας).

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μπήκε και έκανε τη διαφορά. Τον κοιτούσες και θεωρούσες πως ο συγκεκριμένος παίζει χρόνια στην ΑΕΚ... Πολύ καλά τρεξίματα, ντρίμπλα, συνεργασίες και σε όλα αυτά ήρθε το... κερασάκι στην τούρτα η γκολάρα σε δημιουργία (του Αλμέιδα) και τελείωμα του νέου αποκτήματος της Ένωσης. Είχε κι άλλες καλές στιγμές και μπορεί εύκολα να καταλάβει θαρρώ κανείς πως όσο περνάει ο καιρός και εντάσσεται στην καθημερινότητα της ομάδας ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής θα δίνει όλο και περισσότερα...

Από κει και πέρα για τον Τζονλέον Λέσκοτ που επίσης έκανε ντεμπούτο προφανώς και χρειάζεται ρυθμό και να μάθει τους συμπαίκτες του. Είχε καλές τοποθετήσεις, φαίνεται πως θα ταιριάξει με τον (πολύ καλό στο ματς) Τσιγκρίνσκι και μπορεί να δώσει αυτό που ελπίζει και περιμένει ο Τιμούρ Κετσπάγια από τον πρώην συμπαίκτη του.

Πολύ καλό μαντάτο και η λειτουργία του 4-3-3. Απρόσμενη άριστη ανταπόκριση τακτικά από όλους. Ειδικά όμως από τον Γαλανόπουλο. Αυτό το παιδί με έχει κερδίσει σε απόλυτο βαθμό! Εννοείται πως θα έρθει και η γκέλα, το λάθος, η κακή μέρα (και πρέπει), αλλά είναι πλέον δεδομένο: υπάρχει αποτέλεσμα στην προσπάθεια παραγωγής ποδοσφαιριστή στις ακαδημίες της ομάδας και το πρώτο δείγμα γραφής είναι εντυπωσιακό...

Αυτό που απαιτείται πλέον είναι να δουλευτεί σωστά και να προστατευτεί από άσχετες και άναρχες φωνές που απαιτούν τη χρησιμοποίησή του ο Πατίτο έως ότου να μάθει τακτική και να προσαρμοστεί στον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ που σε ότι αφορά το τακτικό κομμάτι δεν είναι δα και τόσο δύσκολο. Επιπρόσθετα πρέπει να μεγαλώσει – αυξήσει το καλό διάστημα του παιχνιδιού της και να μειώσει το... νεκρό της κομμάτι. Αυτό θαρρώ θα ρθει αυτόματα όταν πλέον θα υπάρχει σεζόν και αγωνιστική δράση!

Παίξε νόμιμα από Κινητό και Τάμπλετ στη Vistabet!

Αν η ΑΕΚ καταφέρει κι έχει τέτοιον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και τελικά βγει (που λέμε ποδοσφαιρικά) ο Ούγκο Αλμέιδα, τότε ναι, τότε μάλιστα μπορεί το πρωτάθλημα, να είστε σίγουροι!

Υγ: Πόσο όμορφο να βλέπεις τον ΑΕΚτσή στην Κύπρο να γεμίζει το πέταλο και να γιορτάζει την παρουσία της αγαπημένης του ομάδας στην πατρίδα του. Ρεσιτάλ όμως όλη τη διάρκεια του αγώνα. Όμορφα, πολύ όμορφα...

Υγ2: Αυτά που έγιναν με τις τηλεοπτικές άδειες είναι πρωτοφανή καραγκιοζιλίκια. Τα έγραψε όλα ο Μιχάλης (σ.σ.: Τσόχος) στο άρθρο του. Επιτρέψτε μου να σημειώσω μόνο τούτο: είναι ότι πιο άσχημο και επικίνδυνο να υπάρχει ο φόβος της ουσιαστικής επιβίωσης και τον γνωρίζω καλά... Εκεί είναι το μυαλό μου, σ' όλους εκείνους που προσπαθούν να καταλάβουν τι έφταιξαν και ετσιθελικά σε μία μέρα τους αλλάζουν τη ζωή... Κουράγιο και δύναμη!

Υγ3: Να ζήσετε Γιάννη και Βασιλική... Ο Θεός να σας έχει γερούς και πάντα αγαπημένους. Δεν μας επέτρεψε η ΑΕΚ να ζήσουμε μέρος της χαράς σας. Άντε και με νίκη με τους... γείτονες Γιαννάρα, ξέρεις εσύ!

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags