Facebook Pixel «Εγώ βρήκα τον Λούκας, δυσκολεύτηκα να πείσω τον Σαββίδη…»
| 2016-09-07 19:16:00

«Εγώ βρήκα τον Λούκας, δυσκολεύτηκα να πείσω τον Σαββίδη…»

«Εγώ βρήκα τον Λούκας, δυσκολεύτηκα να πείσω τον Σαββίδη…»

Ο άνθρωπος που έφερε στην Τούμπα τον Ισπανό παικταρά μιλάει για το παρασκήνιο της μεταγραφής, αλλά και για τις δυσκολίες που συνάντησε στην προσπάθεια του να πείσει τον Ιβάν Σαββίδη να πληρώσει για να κλείσει το deal.

Ο νέος τεχνικός των Τρικάλων, Γιώργος Γεωργιάδης μίλησε στο Metropolis 95,5 για τη νέα προσπάθεια που ξεκινά με τη θεσσαλική ομάδα στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.

Μεγάλο ενδιαφέρον όμως παρουσίασαν όσα είπε για το πώς έπεισε τον Ιβάν Σαββίδη να φέρει στον ΠΑΟΚ τον Λούκας Πέρεθ, μια μεταγραφή που τελικά αποδείχθηκε «χρυσοφόρα» για τον Δικέφαλο του Βορρά.  

 

Διαβάστε όσα είπε:

 

Αρχικά, για τη συνεργασία του με τα Τρίκαλα:

 

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ενας κοινός γνωστός από τα Τρίκαλα που είναι και φίλος του προέδρου με πήρε τηλέφωνο, την επόμενη μέρα βρεθήκαμε με τον μεγαλομέτοχο και αποφασίσαμε να ξεκινήσει η συνεργασία. Η ομάδα έχει δυναμική, φιλοδοξίες, κόσμο, οικονομική υγεία και είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ».

 

Για τις ιδιαιτερότητες της Φούτμπολ Λιγκ:

 

«Όλοι όσοι ασχολούμαστε αυτό βλέπουμε, είναι ιδιαίτερο πρωτάθλημα και σκληρό. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο, θα κοιτάξουμε να δουλέψουμε να κάνουμε καλή και σκληρή ομάδα που θα παίζει ποδόσφαιρο, για να πετύχει τους στόχους της. Ο σχεδιασμός έγινε βέβαια από τον προηγούμενο προπονητή, ίσως κάνουμε ακόμη μια μεταγραφή. Αυτούς τους παίκτες έχουμε, τους περισσότερους τους γνωρίζω, είναι καλοί και θα τους δείξω εμπιστοσύνη. Όλοι ενωμένοι με τον κόσμο και τη διοίκηση θα κάνουμε μια ισχυρή ομάδα».

 

Για τον στόχο των Τρικάλων:

 

«Εχουμε καλούς παίκτες και καλό υλικό σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Θα είμαστε εμείς, ο Αρης, η Λαμία, ο ΟΦΗ, ο Απόλλων Αθηνών. Και βάσει δυναμικής ρόστερ και ιστορίας το μεγάλο φαβορί είναι ο Αρης. Θέλουμε να παλέψουμε για αυτό το στόχο, το πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει και όλα είναι θεωρίες τα περί ρόστερ. Όλα κρίνονται στην πράξη. Ούτε τα μπάτζετ ούτε η ιστορία σου δίνουν την επιτυχία».

 

Για το φετινό ρόστερ του ΠΑΟΚ: 

 

«Και ποσοτικά και ποιοτικά είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών, το καλύτερο ρόστερ με διαφορά. Ίσως το καλύτερο από την εποχή Γκαρσία, Κοντρέρας, Βιεϊρίνια. Τα πράγματα βαδίζουν σε καλό δρόμο».

 

Τέλος, για τη μεταγραφή Λούκας και πώς τον είχε επιλέξει για τον ΠΑΟΚ:

 

«Τον Λούκας τον είδα για πρώτη φορά σαν φίλαθλος στο παιχνίδι με την Καρπάτι στην Τούμπα. Με εντυπωσίασε. Όταν εκείνο το καλοκαίρι ανέλαβα τεχνικός διευθυντής, φυσικά πριν έρθει ο κ. Σαββίδης, δεν είχαμε τις δυνατότητες να τον φέρουμε. Από τη στιγμή που είχε ο κ. Σαββίδης στη συνέχεια επί έναν χρόνο ήμουν σε επαφή με συνεχόμενα ταξίδια και με τον ατζέντη του και με τον ίδιο τον παίκτη με συναντήσεις στη Γερμανία, την Ουκρανία, τη Ισπανία ώστε να πείσουμε και αυτόν και τον κ. Σαββίδη για να επενδύσει χρήματα και να τον φέρουμε στον ΠΑΟΚ. Τον Δεκέμβριο δεν μπόρεσα να πείσω τον κ. Σαββίδη -και πρώτα τον κ. Τσιστιακόφ- να πληρώσει αυτά τα χρήματα.

 

Ο παίκτης πήγε στην Ντιναμό Κιέβου, δεν έπαιξε καθόλου ένα εξάμηνο ξαναπροσπάθησα το επόμενο καλοκαίρι, τον βρήκα και πάλι αλλά μέχρι εκείνο το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ δεν είχε επενδύσει σε μεταγραφές και ό,τι παίρναμε μέχρι τότε ήταν ελεύθεροι. Κάποια στιγμή έγινε συζήτηση με τους ανθρώπους της Καρπάτι και ένα πρωί μου είπε ο κ. Τσιστιακόφ ότι ο κ. Σαββίδης έχει βρεθεί στην Αθήνα με τον ιδιοκτήτη της Καρπάτι. Μου ζήτησε ένα report για τον παίκτη και του είχα πει ότι μέχρι 1,5 εκατομμύριο θα ήταν ένα σωστό νούμερο για να τον πάρουμε. Το βράδυ έμαθα ότι η μεταγραφή έκλεισε και ο κ. Σαββίδης έκανε τη διαπραγμάτευση έπεισε τον πρόεδρο να έρθει ο παίκτης με 800.000 ευρώ. Είναι γεγονότα που τα ξέρουν όλοι. Είμαι χαρούμενος που έγινε αυτή η μεταγραφή, γιατί ο παίκτης έφερε 7,5 εκατομμύρια στον ΠΑΟΚ και αυτό είναι σημαντικό».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags