Facebook Pixel Ρόστερ για άνοδο και... γούστα
| 2016-09-09 11:47:00

Ρόστερ για άνοδο και... γούστα

Ρόστερ για άνοδο και... γούστα

Ο Αλέξης Σαββόπουλος κάνει τη σούμα των μεταγραφών που οδηγεί σε ένα και μόνο συμπέρασμα

Ποιότητα και πληρότητα σε όλες τις θέσεις, μπάτζετ στα ύψη για την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου που καλείται να το διαχειριστεί και να παρουσιάσει μια ομάδα που θα πάρει εύκολα την άνοδο και θα προσφέρει και θέαμα στον κόσμο.

Το μεταγραφικό φίνις του ΑΡΗ ήταν το ίδιο εντυπωσιακό με την εκκίνηση των μεταγραφών πριν από κανένα δίμηνο. Το κερασάκι με Τζεμπούρ και Μπουγκερά κάνει την… τούρτα της ενίσχυσης κάτι σαν αυτές τις πολυώροφες στους γάμους στις χολιγουντιανές αμερικανιές!. Φανταζόμαστε και τρομερά γευστική! Ο ΑΡΗΣ αισίως απέκτησε στις θερινές μεταγραφές 14 νέους ποδοσφαιριστές. Ήρθαν Διούδης, Μπούρμπος, Τζανακάκης, Καράμπελας, Νέτο, Ανάκογλου, Αντρέου, Μπαργκάν, Μιλούνοβιτς, Ίλιτς, Αναγνωστόπουλος, Χαριτωνίδης, Μπουγκερά και Τζεμπούρ και έμεινε ένας κορμός από πέρσι αποτελούμενος από τους Τσουμάνη, Ρόβα, Τάτο, Παυλίδη, Ιντζίδη, Ραούλ Μπράβο, Βουτσιά, Ντούνη, Καπνίδη και Ντόγο. Το σύνολο μας κάνει 26 ποδοσφαιριστές μαζί με τους δυο μικρούς που έγιναν επαγγελματίες.

Αποκτήθηκε μια ολόκληρη ενδεκάδα δηλαδή συν τρεις αλλαγές. Δεν είναι όμως τόσο η ποσότητα, αλλά κυρίως η ποιότητα αυτών που πέρασαν το κατώφλι του Κλεάνθης Βικελίδης. Όλοι έχουν γράψει προϋπηρεσία στη Σούπερ Λιγκ, έχουν αγωνιστεί σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχουν περάσει από τις άλλες μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, νιώθοντας από πρωταθλητισμό. Παράλληλα υπάρχει στο ρόστερ και η απαιτούμενη προσωπικότητα. Παίκτες δηλαδή που θα βγουν μπροστά εφόσον χρειαστεί στη διάρκεια της χρονιάς και θα υψώσουν την φωνή στα αποδυτήρια.

Με τις κινήσεις αυτές ο Νίκος Αναστόπουλος έχει στα χέρια του ένα ρόστερ υπερπλήρες (μοναδική ίσως ένσταση ένας πιο σκληροτράχηλος αμυντικός χαφ από τον Αντρέου) με υπεραριθμία σχεδόν σε όλες τις θέσεις, επιλογές για όλα τα γούστα και όλα τα συστήματα. Κανένα άγχος αν τυχόν λείψει κάποιος λόγω τραυματισμού ή τιμωρίας αφού υπάρχει το απαιτούμενο βάθος στον πάγκο. Μοναδικός πονοκέφαλος για τον 58χρονο τεχνικό από σήμερα, θα είναι πως θα τους βολέψει όλους αυτούς αφού αναγκαστικά 11 παίζουν βασικοί. Πως θα διαχειριστεί δηλαδή το «γεμάτο» ρόστερ αφού στην ομάδα υπάρχουν ιδιαίτεροι χαρακτήρες εκτός από χαρισματικοί ποδοσφαιριστές. Έχω την εντύπωση ότι στην προπονητική του διαδρομή ο έλληνας τεχνικός δεν είχε ποτέ τέτοιο ποιοτικό ρόστερ. Συνιστά δηλαδή και για αυτόν μια καινούργια πραγματικότητα και συνάμα ένα στοίχημα αφού με τέτοιο πλουραλισμό, ο κόσμος εκτός από την άνοδο, είναι λογικό να απαιτήσει, στην πορεία του πρωταθλήματος και καλό ποδόσφαιρο. Θα πρόκειται για την επιτομή της αυτοκτονίας αν οι κίτρινοι δεν εξασφαλίσουν γρήγορα την επιστροφή τους στην Σούπερ Λιγκ.

Οι κινήσεις αυτές, με αποκορύφωμα των δυο αλγερινών, στέλνουν και ένα ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρη την κοινωνία της Football League. Είναι σαν να τους λες, ότι με τέτοιο ΑΡΗ (εφόσον φυσικά είναι σοβαρός) παλέψτε για τη δεύτερη θέση. Το ότι παράλληλα δημιουργείται και μια… μαγιά για του χρόνου είναι αυτονόητο αλλά αυτό θα μας απασχολήσει όταν θα έρθει η ώρα.

Οι 14 αυτοί ποδοσφαιριστές φυσικά δεν ήρθαν με… φιλιά. Τζάμπα επειδή λέγεσαι ΑΡΗΣ. Για να πειστούν, χρειάστηκε να πάρουν συμβόλαια Σούπερ Λιγκ εκτινάσσοντας το μπάτζετ κοντά στα 2εκ ευρώ! Ο Καρυπίδης θα χρειαστεί να βάλει δηλαδή το χέρι στην τσέπη, γνωρίζοντας ότι δύσκολα θα πάρει το σύνολό τους πίσω φέτος. Εκτός και αν πάρουν από σήμερα ώθηση τα διαρκείας, υπάρχει πληρότητα στους εντός έδρας αγώνες, προχωρήσεις στο Κύπελλο.

Έχω όμως την εντύπωση ότι ο Καρυπίδης συνειδητά προέβη στις παραπάνω κινήσεις για να «κλειδώσει» την άνοδο και να εξαλείψει την πιθανότητα… ατυχήματος αφού γνωρίζει ότι στη Σούπερ αλλάζουν τα δεδομένα και οι οικονομικοί όροι του παιχνιδιού!

Υ.Γ Μετά από καιρό οι προσδοκίες στα δυο μεγάλα τμήματα του ΑΡΗ, ποδόσφαιρο και μπάσκετ είναι για υψηλές πτήσεις. Το χρειαζόταν ο σύλλογος.

Πηγή: AllAboutAris.com 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags