Κάθε «τρεις και λίγο», οι…αποκαλύψεις! Άλλοτε από το εξωτερικό, άλλοτε από την ημεδαπή…"Εκτός Ευρώπης ο Ολυμπιακός. Η ΟΥΕΦΑ τιμωρεί τον Ολυμπιακό. Εκτός Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός…"!

Δεν έχετε βαρεθεί να διαψεύδεστε; Δύο χρόνια τώρα η ίδια ιστορία. Κι ο Ολυμπιακός συνεχίζει να παίζει στην Ευρώπη. Κανονικά και με το νόμο, που λένε. Και όταν μένει εκτός Ευρώπης, μένει από δικές του χαζομάρες-ενίοτε κι αδυναμίες (βλέπε τα παιχνίδια με Άντερλεχτ και Χάποελ)...

Κανονικά θα παίξει ο Ολυμπιακός και φέτος στο Γιουρόπα Λιγκ. Γιατί; Πολύ απλά, γιατί η ΟΥΕΦΑ παίρνει τις αποφάσεις της βάσει των κανονισμών της. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μελέτησε από την αρχή την υπόθεση και αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποκλειστεί ο Ολυμπιακός από τις διοργανώσεις της. Και το ίδιο αποφάσισε και το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο παγκοσμίως, το CAS, όταν προσέφυγε εκεί ο Παναθηναϊκός πέρσι κατά της σχετικής απόφασης της ΟΥΕΦΑ.

Από δε την αρχή αυτής της γελοίας ιστορίας έως και σήμερα, δεν έχει προκύψει κανένα νέο στοιχείο. Πώς λοιπόν η ΟΥΕΦΑ να τιμωρήσει τώρα τον Ολυμπιακό; Με ποια κατηγορία; Ότι έστηνε παιχνίδια, χωρίς να υπάρχουν στημένα παιχνίδια; Επειδή το είπαν ο Φύσσας κι ο Γεωργέας;

Εγώ φίλοι μου δεν έκρυψα ποτέ την άποψή μου. Κι έγραψα και είπα ότι με αυτά τα στοιχεία που ξέρουμε, δεν μπορεί ελληνικό δικαστήριο να καταδικάσει τον Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό. Δικαστήριο αποτελούμενο από Έλληνες δικαστές που θα κάνουν ανεπηρέαστα την δουλειά τους και θα καταθέσουν ανεπηρέαστα την κρίση τους.

Ο μόνος κίνδυνος για τον Ολυμπιακό, όχι για φέτος αλλά για το μέλλον, είναι να υπάρξει μία καταδικαστική απόφαση από την ελληνική δικαιοσύνη, σύμφωνα με την οποία ο Μαρινάκης έστησε παιχνίδια για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Τότε η ΟΥΕΦΑ θα το λάβει υπόψιν της και θα πάρει τις αποφάσεις της. Αλλά πώς θα υπάρξει Έλληνας δικαστής χωρίς κανένα στοιχείο να βγάλει τέτοια απόφαση εις βάρος του Ολυμπιακού και του προέδρου του;

Και αναφέρομαι για το κύριο μέρος της υπόθεσης κι όχι το ενδεχόμενο προσωρινής κράτησης, το οποίο σύμφωνα με όλους τους ποινικολόγους, σοβαρούς κι ασόβαρους, είναι κάτι που ξεπερνάει τα όρια της οποιασδήποτε ακραίας νομικής λογικής και σκέψης..

Κι αυτό, βέβαια, το ξέρουν πολύ καλά κι όλοι όσοι επιμένουν και λένε, «η ΟΥΕΦΑ τιμωρεί τον Ολυμπιακό» και μπλα μπλα μπλα. Γιατί όμως το κάνουν κι ας διαψεύδονται συνεχώς; Μα πολύ απλά για δύο λόγους.

Πρώτον για να κινδυνολογήσουν και να δημιουργήσουν εσωτερικό θέμα στον Ολυμπιακό, με τους οπαδούς του να ψάχνονται να δουν τι γίνεται και να αγωνιούν.

Και δεύτερον για να επηρεάσουν την κρίση της ελληνικής δικαιοσύνης. Να δημιουργήσουν μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα μέσα από την οποία στο τέλος της ημέρας θα προκύπτει, τι; Ότι αν αθωωθούν ο Ολυμπιακός κι ο πρόεδρός του θα είναι σκάνδαλο!

Αυτή είναι όλη η ουσία. Διότι πραγματική υπόθεση στημένων παιχνιδιών πολύ απλά δεν υπάρχει. Πώς διάολο να υπάρξει, άλλωστε, όταν δεν υπάρχουν στημένα παιχνίδια…

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr