Facebook Pixel Έχουν ποιότητα κι αξία. Αλλά πρέπει και να…
| 2016-09-11 14:18:00

Έχουν ποιότητα κι αξία. Αλλά πρέπει και να…

Έχουν ποιότητα κι αξία. Αλλά πρέπει και να…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος μνημονεύει την απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρει ο Ολυμπιακός κι αυτό το πρωτάθλημα.

Ασφαλώς και μπορεί να πάρει ο Ολυμπιακός (και) το φετινό πρωτάθλημα-ακόμη κι αν οι διάφοροι Σιδηρόπουλοι σφυρίζουν τέτοια πέναλτι όπως το χθεσινό. Παρεμπιπτόντως, ο Παναθηναϊκός πραγματικά ήταν πολύ καλός στη Λιβαδειά.

• Ο Ολυμπιακός είναι ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας και με τον κόσμο του στο πλευρό του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Κι όταν λέω στο πλευρό του, εννοώ να είναι δίπλα στην ομάδα γενικά και στον κάθε παίκτη ειδικά στα δύσκολα κι όχι όταν ρολάρει η μηχανή κι ο καθένας είναι στα πάνω του...

• Υπάρχει, όμως, μία απαραίτητη προϋπόθεση, σε επίπεδο νοοτροπίας, που πρέπει να πληρωθεί, αν θέλει ο Ολυμπιακός να στεφθεί πάλι πρωταθλητής: οι ποδοσφαιριστές του πρέπει να βάλουν την ομάδα πάνω από το εγώ τους. Είναι διατεθειμένοι να το κάνουν; Έχει καλώς. Διαφορετικά, δεν βλέπω πώς θα τα καταφέρει.

• Μετά τις πολλές μεταγραφές που έκανε στο φινάλε, ο Ολυμπιακός έχει γεμίσει το ρόστερ του, με εξαίρεση τα άκρα της άμυνας, όπου μέχρι να γυρίσει ο Ομάρ έχει μόνο Φιγκέϊρας, Ντε λα Μπέγια. Και το έχει γεμίσει τόσο πολύ, που αναπόφευκτα θα μένουν εκτός 11άδας παίκτες σημαντικοί.

• Διότι δεν είναι μόνο αυτοί που ήρθαν, κι είναι όλοι παίκτες με αξία και ποιότητα (Καρντόσο, Μάριν, Μάρτινς, Ελιονούσι, Ρομαό), είναι κι οι παίκτες που έμειναν και που είχαν βάλει την σφραγίδα τους στις επιτυχίες του Ολυμπιακού τα προηγούμενα χρόνια. Μιλάμε για Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Τσόρι, Φορτούνη, Πάρντο, Ιντέγε, Σεμπά.

• Μετρήσατε; Είναι 12 παίκτες για τις 6 θέσεις στο κέντρο και την επίθεση. Όπερ σημαίνει ότι έξι θα είναι βασικοί, μάξιμουμ τρεις αλλαγή και μίνιμουμ τρεις στον πάγκο με μηδενική συμμετοχή. Θα με θυμηθείτε το βράδυ, βλέποντας το παιχνίδι με τη Βέροια.

• Ο Πάουλο Μπέντο τους έχει πάρει και τους 12 στην αποστολή, στην 19άδα. Τον ένα θα τον αφήσει εκτός 18άδας, αφού δεν μπορεί να μην έχει στον πάγκο ένα γκολκίπερ (Λέαλι) κι έστω ένα αμυντικό (Ρέτσο). Κι από τους υπόλοιπους 11, θα ξεκινήσουν οι έξι και το πολύ τρεις να μπουν αλλαγή.

• Για εμένα εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα του Πορτογάλου προπονητή, αλλά και όλων των ανθρώπων του ποδοσφαιρικού τμήματος (βλέπε Μοντέστο, Ιμπαγάσα κ.α.), που πρέπει να τον βοηθήσουν: Πώς όλοι αυτοί οι καλοί παίκτες, θα αποφασίσουν να παίξουν πάνω απ΄ όλα για την ομάδα κι όχι για την πάρτη τους. Αν το κάνουν, η ποιότητα που έχουν μπορεί να κάνει τη διαφορά-ειδικά όσο περνάει ο καιρός κι αποκτάει η ομάδα μία χημεία.

• Έχω την αίσθηση, πάντως, ότι ο Μπέντο είναι προπονητής, που αν δει ότι κάποιος βάζει το εγώ του πάνω από την ομάδα, μπορεί να του επιφυλάξει δυσάρεστες εκπλήξεις. Θα με θυμηθείτε...

Πηγή: SportFM.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags