Facebook Pixel Το ταλέντο σε αναδεικνύει, η δουλειά σε καθιερώνει!
| 2016-09-19 09:16:00

Το ταλέντο σε αναδεικνύει, η δουλειά σε καθιερώνει!

Το ταλέντο σε αναδεικνύει, η δουλειά σε καθιερώνει!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τους Κώστα Φορτούνη και Τάσο Μπακασέτα και στο ξεκίνημα που έχουν κάνει την εφετινή σεζόν, στις ομάδες τους.

Η φράση του Πάουλο Μπέντο «έχει τεράστιο ταλέντο, αλλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν αρκεί μόνο το ταλέντο», που είπε για τον Κώστα Φορτούνη στη συνέντευξη Τύπου στο Καυτανζόγλειο και η τοποθέτηση του Τάσου Μπακασέτα στη Nova μετά τη νίκη της ΑΕΚ στη Βέροια φανερώνουν το λόγο που δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι έκαναν μια καταπληκτική σεζόν πέρυσι, έχουν ένα εντελώς διαφορετικό ξεκίνημα στο εφετινό πρωτάθλημα.

Ξεκίνημα που έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τη δική τους φιλοσοφία, νοοτροπία και τρόπο σκέψης.

Διότι ο Κώστας Φορτούνης ως πρώτος σκόρερ και MVP της περσινής σεζόν εκτίναξε την τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, υποχρέωσε τον Ολυμπιακό να του κάνει αναπροσαρμογή συμβολαίου, αλλά ο ίδιος φάνηκε να μένει απλά στις δάφνες που δικαίως κατέκτησε πέρυσι.

Η παρουσία του στα πρώτα ματς του Ολυμπιακού και ειδικά σε εκείνα με την Χάποελ ήταν απογοητευτική.

Ο Μπέντο πρώτα τον άφησε εκτός ενδεκάδας με τη Βέροια και την Γιανγκ Μπόις και χθες εκτός αποστολής με τον Ηρακλή, έχοντας χτυπήσει το καμπανάκι και στην κατ΄ ιδίαν συζήτηση που είχε μαζί του.

Σκεφτείτε πως τέτοια εποχή πέρυσι όλοι μιλούσαμε για τον Φορτούνη ως τον επερχόμενο αντι-Τσόρι, αλλά όταν εφέτος ο 35χρονος Αργεντινός εξακολουθεί να παίρνει θέση βασικού στην ομάδα και ο 24χρονος Έλληνας να μένει εκτός, τα λόγια είναι περιττά.

Την ίδια χρονική περίοδο ο ερχόμενος (με 11 γκολ και 6 ασιστ) από τον Πανιώνιο στην ΑΕΚ, Τάσος Μπακασέτας, υποχρεώνει τον Τιμούρ Κετσπάγια να τον χρησιμοποιεί ως βασικό στη Βέροια και να δικαιώνεται, όταν οι περισσότεροι λέγαμε ότι με Μάνταλο, Βάργκας και Χριστοδουλόπουλο δεν θα είχε τύχη να παίξει στην Ένωση.

Κι όμως. Αγωνίστηκε ήδη 160 λεπτά σε δύο ματς και έπαιξε και ως εξτρέμ και ως δεύτερος επιθετικός και ως φορ, όταν βγήκε ο Αλμέιδα, κερδίζοντας σχεδόν μόνο του τη Βέροια.

Και βγήκε στη Nova να πει ξεκάθαρα ότι δουλεύει πολύ για να παίζει όπου του ζητήσει ο προπονητής του, ακόμα και σε θέσεις άγνωστες γι αυτόν.

Βίοι αντίθετοι ως τώρα για δύο από τις αποκαλύψεις του περσινού πρωταθλήματος.

«Εμπιστεύομαι τον Φορτούνη. Θέλουμε να τον βοηθήσουμε να βρει τον καλό εαυτό του», είπε επίσης ο Μπέντο, στέλνοντας μήνυμα για την επιλογή των καλύτερων και πιο έτοιμων σε κάθε παιχνίδι.

Ο Φορτούνης οφείλει να το αποκρυπτογραφήσει. Όπως έκανε ο Μπακασέτας που ενώ ξέρει ότι δεν είναι παίκτης του... ασβέστη, θα το παλέψει ακόμα και σε αυτή τη θέση προκειμένου να είναι μέσα στις επιλογές του προπονητή του.

Πηγή: Novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags