Facebook Pixel "Χέρι και πέναλτι ο Μποτία, πουθενά τού Ιντζόγλου"!
| 2016-09-19 12:15:00

"Χέρι και πέναλτι ο Μποτία, πουθενά τού Ιντζόγλου"!

του Γιώργου Κτενά
"Χέρι και πέναλτι ο Μποτία, πουθενά τού Ιντζόγλου"!

"Ήταν ακούσιο, στην Αγγλία αυτό δε δίνεται πουθενά" – O Σωτήρης Βοργιάς σχολιάζει στο sportdog τη διαιτησία στο Ηρακλής-Ολυμπιακός και όχι μόνο! Ατάκες που θα συζητηθούν!

Ακούσιο ήταν το πέναλτι τού Ιντζόγλου στο χθεσινό παιχνίδι τού Ηρακλή με τον Ολυμπιακό, από το οποίο προήλθε η νίκη των "ερυθρόλευκων" στη Θεσσαλονίκη. Αυτό σχολίασε σε συνέντευξή του στο SportDog ο Σωτήρης Βοργιάς, συμπληρώνοντας πως παρόμοια φάση δε θα είχε τιμωρηθεί ποτέ στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Ο παλαίμαχος διαιτητής ανέλυσε όλες τις αμφισβητούμενες φάσεις τού αγώνα, μίλησε για την ελληνική διαιτησία και τις εκλογές της ΕΠΟ, σχολίασε την παραπομπή του Σιδηρόπουλου από τον Γιανναδάκη και έχρισε φαβορί τον Ολυμπιακό για να κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα.

Ο κύριος Βοργιάς μάς ενημέρωσε ότι είχε προλάβει να παρακολουθήσει το παιχνίδι των Πειραιωτών, γι' αυτό και οι ερωτήσεις μας εξαντλήθηκαν σε αυτό το ματς: "Είναι πέναλτι και κίτρινη κάρτα η φάση τού Μποτία, λίγο πριν φτάσει η μπάλα στα πόδια τού Περόνε και μπει το πρώτο γκολ τού Ηρακλή. Για την άλλη φάση, το οφσάιντ που χρεώθηκε σε παίκτη του Ηρακλή στο 17ο λεπτό, ο επόπτης ήταν στην ευθεία και σήκωσε τη σημαία. Οριακή φάση".

Το χέρι του Ιντζόγλου, από το οποίο έγινε το πέναλτι που πήρε τη νίκη ο Ολυμπιακός;

"Ήταν ακούσιο το χέρι, στην Αγγλία αυτό το πέναλτι δε δίνεται πουθενά. Πιάνει αέρα και κατά λάθος βρίσκει στο χέρι του παίκτη η μπάλα. Τέτοια φάση δεν τιμωρείται ποτέ".

Γενικά, πώς βλέπετε τη διαιτησία στις δύο πρώτες αγωνιστικές;

"Μέχρι να γίνουν οι εκλογές στην ΕΠΟ, έτσι θα είναι τα σφυρίγματα. Αυτό το φαινόμενο θα το δείτε μέχρι τις εκλογές, μετά όποιος και να βγει οι διαιτητές θα παίζουν ανάλογα. Άρα δεν είναι αυτονομημένοι οι διαιτητές, δεν κάνουν ό,τι θέλουν. Έχουν ανάγκη την ΕΠΟ και όταν η ΕΠΟ θέλει να κάνει ένα καθαρό πρωτάθλημα, μπορεί άνετα να το κάνει. Αν αυτονομηθεί διαιτητής, θα αποτελέσει παρελθόν σύντομα από τον χώρο. Όλα αυτά που βλέπετε με διαιτητές που παίζουν και ξαναπαίζουν, είναι από πίσω τους οι ισχυροί τής ΕΠΟ".

Το σχόλιό σας για την παραπομπή τού Σιδηρόπουλου από τον Γιανναδάκη, την προηγούμενη αγωνιστική;

"Ήταν αλητεία από την πλευρά του Γιανναδάκη αυτό που έγινε. Και να σου πούνε έχε το νου σου για να χρεώσεις κάτι σε αυτόν, πρέπει να σου δώσει το δικαίωμα ο διαιτητής, να κάνει κάτι. Αυτό το πέναλτι που σφύριξε ο Σιδηρόπουλος, είναι μαρς που λέμε, για να διδαχθεί σε σχολή. Αν σεβόταν τον εαυτό του ο Γιανναδάκης, δεν θα είχε παραπέμψει ποτέ τον Σιδηρόπουλο, ο οποίος λίγες μέρες μετά πήγε να παίξει ευρωπαϊκό παιχνίδι. Πρέπει να σου δώσει δικαίωμα, αλλιώς δεν φτάνεις σε αυτό το επίπεδο. Ο Γιανναδάκης, δηλαδή, πώς θα οριστεί ξανά αν βγει η άλλη πλευρά στις εκλογές της ΕΠΟ; Ένας έμπειρος σε αυτά τα θέματα, όταν βλέπει κάτι που δεν δικαιολογείται, κοιτάζει αμέσως τι θα συμβεί στα επόμενα ματς. Μαλώνουν τα βουβάλια και την πληρώνουν τα βατράχια, αυτό έχουν πάθει οι διαιτητές στην Ελλάδα".

Είστε πολλά χρόνια στον χώρο της διαιτησίας, ποιο είναι το μεγάλο της πρόβλημα;

"Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι να βγαίνουν εκείνοι που έχουν γίνει βασιλοκότεροι του βασιλέως, επειδή τώρα έχει άλλη ομάδα τα κόζα. Τι γινόταν πριν από 10, 15 και 20 χρόνια; Εμείς ζήσαμε παίζοντας με άλλη παντοδυναμία. Και μερικοί από εμάς συνεχίσαμε όταν έγινε η αλλαγή. Προσωπικά έπαιξα για τρία χρόνια και με το άλλο καθεστώς. Είναι δυνατόν με την εμπειρία που διαθέτω, να μην με βάζουν παρατηρητή ή να διδάσκω στα νεότερα παιδιά; Ξέρετε ποιους βάζουν να διδάξουν; Εκείνους που τους λένε να παίξουν για το αφεντικό. Αν φύγει αυτό από τη μέση, όλα θα γίνουν καλύτερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να συνεχίσει η διαιτησία με τον ίδιο τρόπο, όπως είναι μέχρι τώρα, να μη συζητάμε για πέναλτι, αποβολές, οφσάιντ κ.λπ. Καλά έχει ξεκινήσει, αλλά εξαρτάται από την ΕΠΟ και τους μεγαλοπαράγοντες αν θα συνεχίσει έτσι. Αν θελήσουν θα το καταφέρουν, όπως το κατάφεραν τώρα που δεν έχει επέμβει ο επιδιαιτητής ούτε μία φορά. Πώς τα καταφέραν τώρα δηλαδή;".

Το σχόλιό σας για το πρωτάθλημα, μετά από αυτές τις δύο αγωνιστικές που έχουμε δει;

"Το πρωτάθλημα θα είναι καλύτερο από τις άλλες χρονιές, γιατί έχουν δυναμώσει ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Δεν αναφέρω τον Ολυμπιακό, γιατί πάντα ήταν δυνατός. Βλέπω και μία ακόμα ομάδα που αν συνεχίσει στο ίδιο στιλ, μπορεί να χτυπήσει θέση στην πρώτη τριάδα: Τον Πανιώνιο. Υπάρχουν 5-6 ομάδες που είναι δυνατές και μπορούν να δώσουν ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα".

Υπάρχει κάποια ομάδα που να μπορεί να γκρεμίσει τον Ολυμπιακό από την κορυφή;

"Ο Ολυμπιακός έχει 11 καινούργιους ποδοσφαιριστές και σιγά-σιγά θα δείτε ότι θα δέσει αγωνιστικά και θα αλλάξει προς το θετικό η εικόνα του. Μαχητικός ο Ηρακλής χθες και παρόλα αυτά τον κέρδισε, ανατρέποντας το 1-0. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν άλλη ομάδα ο Ολυμπιακός. Αν δεν άλλαζε την εικόνα του, δεν θα κέρδιζε ποτέ. Έκανε αλλαγή τον Τσόρι και έβαλε κάποιον που ήταν ακόμα καλύτερος. Αυτή η ομάδα θα αντέξει στο μαραθώνιο του πρωταθλήματος. Ακόμα και με τον Φορτούνη εκτός 18άδας, η ομάδα έδειξε ότι έχει ρόστερ και βάθος. Οι άλλες ομάδες δυνάμωσαν μέχρι τον 13ο-14ο παίκτη, ο Ολυμπιακός είναι δυνατός μέχρι τον 18ο. Αλλά είναι βέβαιο ότι θα γίνει καλύτερο πρωτάθλημα και θα σκοτωθούν για τη δεύτερη και τρίτη θέση. Φαβορί για τον τίτλο είναι ο Ολυμπακός. Απλώς είναι διαφορετικό να κάνεις τρεις προσθήκες και διαφορετικό να κάνεις 11, όπως έγινε φέτος με τον Ολυμπιακό. Υπάρχει η πολυτέλεια να γίνεται ροτέισον ανάμεσα σε παίκτες όπως ο Καμπιάσο, ο Τσόρι, ο Φορτούνης...".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags