Facebook Pixel Το παρασκήνιο και οι άγνωστες λεπτομέρειες ενός «fake σκανδάλου»
| 2016-09-21 15:23:00

Το παρασκήνιο και οι άγνωστες λεπτομέρειες ενός «fake σκανδάλου»

Το παρασκήνιο και οι άγνωστες λεπτομέρειες ενός «fake σκανδάλου»

«Σκάνδαλο» με τη μεταγραφή Μαζουάκου, σε δύο επεισόδια, σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα. Διαβάζω μάλιστα προσεκτικά πού έγκειται το «σκάνδαλο» και κατά πόσο αυτό ακουμπάει πραγματικά -και όχι επικοινωνιακά- τον Ολυμπιακό, αλλά δυσκολεύομαι πάρα πολύ να το αντιληφθώ. 

Γράφει ο Ευάγγελος Μίχος

Όχι μόνο με τη συνήθη μανατζερική λογική των μεταγραφών (ειδικά στην Αγγλία, όπου με τους ισολογισμούς των ομάδων δεν υπάρχουν... πλυντήρια και... μαύρα, αφού όλα δηλώνονται), αλλά και με την απλή λογική.

Τι εννοώ; Από πότε αυτός που αγοράζει, κοινώς... πληρώνει -στην προκειμένη περίπτωση η Γουέστ Χαμ για τον Μαζουάκου-, εκ των υστέρων ζητάει ενημέρωση από τον πωλητή για το πώς και πού ξόδεψε τα λεφτά που εισέπραξε από το τίμημα; Ποιο είναι ακριβώς το σκάνδαλο, ποιος μπορεί να κατηγορήσει και γιατί τους «ερυθρόλευκους», ακόμη και αν είχαν υποσχεθεί σε... τρίτους προμήθεια εφόσον βοηθούσε για να ολοκληρωθεί το μεταγραφικό deal με τον Γάλλο αριστερό μπακ στα «σφυριά»;

Για να ξέρουμε τι λέμε και για να μη ρίχνουμε σκιές, ειδικά σε θέματα πιο εξειδικευμένα:

1ον) η αγορά του Μαζουάκου κόστισε στη Γουέστ Χαμ ακριβώς 6.550.000 λίρες. Από αυτά τα 6 μύρια πήγαν απευθείας στον Ολυμπιακό, ενώ τα υπόλοιπα μοιράστηκαν -σαν τροφεία- μεταξύ Βαλενσιέν και «ερυθρόλευκων».

2ον) η συμφωνία θέλει η αποπληρωμή του ποσού να γίνει σε 2 δόσεις.

3ον) ο Ολυμπιακός δεν δέχθηκε να πληρώσει προμήθεια είτε στον ατζέντη του ποδοσφαιριστή είτε σε άλλον ενδιάμεσο με το επιχείρημα πως αυτό θα γινόταν αν έπιανε τιμή 10 εκατ. ευρώ κι άνω, όπως αρχικά τον κοστολογούσε.

4ον) η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ έχει εγγράφως ενημερώσει τόσο τη FIFA όσο και την FA πως δεν υπήρξε εμπλοκή τρίτων στην υπόθεση.

5ον) η πρόταση της Γουέστ Χαμ που κατατέθηκε στον Ολυμπιακό έφερε το ονοματεπώνυμο ενός μόνο FIFA agent, του Πάνου Γαλαριώτη (κορυφαίος πελάτης του ο Κώστας Μήτρογλου, με εμπειρία κι από τη μεταγραφή του στη Φούλαμ). Μάλιστα ο Ελληνας μάνατζερ εμφανιζόταν και ως επίσημος διαμεσολαβητής από πλευράς της αγγλικής ομάδας στη διαπραγμάτευση εκτός από εκπρόσωπος του Αρτούρ Μαζουάκου (τον υπέγραψε όταν ο Γάλλος είχε αφήσει τον Ενροτό τον περασμένο Μάιο κι αφού πήγε την πρόταση της Ρόμα στον Ολυμπιακό ύψους 5+1,5 εκατ. ευρώ που δεν απαντήθηκε καν).

Στις λεπτομέρειες αυτές της περίεργης ιστορίας να προσθέσουμε τα εξής:

Η Γουέστ Χαμ... προέκυψε για τον Μαζουάκου τον Αύγουστο από τη στιγμή που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά ο αριστερός της μπακ Ααρον Κρέσγουολ. Με τον Πάνο Γαλαριώτη να εκμεταλλεύεται τη γνωριμία του με τον κόουτς των «σφυριών» Σλάβεν Μπίλιτς (από την εποχή που ο τελευταίος ήταν στην Μπεσίκτας και ήθελε πολύ τον Μήτρογλου).

Μέχρι τότε η αγγλική ομάδα που είχε δείξει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον Γάλλο αμυντικό ήταν η Κρίσταλ Πάλας (και όχι η Σάντερλαντ, όπως γραφόταν), με τον Αλαν Πάρντιου να δίνει προτεραιότητα στην απόκτηση φορ και μέσου και να ζητάει παράταση μετά τον Δεκαπενταύγουστο γνωρίζοντας ακριβώς τι διαθέσιμο μπάτζετ θα υπήρχε. Μόνο που ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να περιμένει μέχρι τότε. Επίσης και η Μπόρνμουθ αλλά δεν μπορούσε να πλησιάσει τις απαιτήσεις των «ερυθρόλευκων» για τον Μαζουάκου.

Από εκεί και πέρα στην τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε μεταξύ Γουέστ Χαμ και Ολυμπιακού, πριν από περίπου δέκα ημέρες, φέρεται να μεταφέρθηκε από την αγγλική ομάδα πως το όλο θέμα δημιουργήθηκε από έμπιστο του προέδρου Ντέιβ Σάλιβαν, στον οποίον... κατήγγειλε πως υπερκοστολογήθηκε η μεταγραφή του Μαζουάκου αφού plus 1 εκατ. λίρες δόθηκαν ως «επιπλέον» προμήθεια σε «τρίτο» πρόσωπο προκειμένου να το μοιραστούν με άνθρωπο της ομάδας της Γουέστ Χαμ! Ολα αυτά χωρίς στοιχεία παρά μόνο με όσα είχε ακούσει ? ενημερωθεί από μάνατζερ που είχε προτείνει μάλιστα αντί του Μαζουάκου αριστερό μπακ από ομάδα της Τσάμπιονσιπ και πιο οικονομικό...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags