Facebook Pixel Πρώιμη δοκιμασία για το βάθος του ρόστερ της ΑΕΚ
| 2016-09-22 08:03:00

Πρώιμη δοκιμασία για το βάθος του ρόστερ της ΑΕΚ

Πρώιμη δοκιμασία για το βάθος του ρόστερ της ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης με αφορμή τον τραυματισμό του Πέτρου Μάνταλου, βλέπει μια πρώτη δοκιμασία, αλλά και πρόκληση για την ανθεκτικότητα και το βάθος του ρόστερ την φετινή σεζόν. 

Πρώτα απ' όλα η στήλη εύχεται στον Πέτρο Μάνταλο περαστικά, καλή ανάρρωσή και ταχεία επάνοδο. Η πρώτη εκτίμηση από το ιατρικό τιμ κάνει λόγο για 15-20 μέρες, κάτι που αυτόματα σημαίνει πως ο αρχηγός είναι απίθανο να παίξει στο Φάληρο. Αυτόματα στο μυαλό έρχεται η περσινή σεζόν, όταν ο "Πετράν" είχε χάσει μεγάλο μέρος της προετοιμασίας και είχε ριχτεί στη μάχη για πρώτη φορά στη χρονιά, στην ήττα με 2-1 στην Τούμπα, ως αλλαγή. Πέρσι φάνηκε στην εκκίνηση πόσο πλήγωσε την Ένωση το γεγονός πως ο αρχηγός της, δεν μπορούσε να βρίσκεται στην επιθυμητή κατάσταση, ώστε να βρίσκεται στον βαθμό ετοιμότητας που απαιτούσαν οι περιστάσεις. Επίσης η ΑΕΚ ήταν πληγωμένη από την απώλεια του Τζιμπούρ στο ξεκίνημα με τον τραυματισμό του απέναντι στον Πλατανιά. Αυτή τη φορά, η ομάδα είναι θωρακισμένη, ώστε να ξεπεράσει τέτοιες αναποδιές, σχεδόν σε όλες τις θέσεις.

Ακόμα και στο φορ όμως που τα κουκιά είναι πιο μετρημένα θεωρητικά, υπάρχουν λύσεις. Ο Πέκχαρτ μπορεί να θεωρείται μια πολύ δεύτερη λύση, αλλά για εντός έδρας παιχνίδι όπως θα είναι αυτό με τον Ηρακλή, μπορεί να τα βγάλει πέρα. Επιπλέον υπάρχει ο Αραβίδης που πλέον μετά κι από την ατυχία του Μάνταλου, θεωρώ πως πρέπει ν' αντιλήφθηκε πόσο άδικο είχε, σε περίπτωση που εκνευρίστηκε επειδή δεν πέρασε αλλαγή με τη Βέροια. Γιατί απλά όλοι θα χρειαστούν και δεν περισσεύει κανείς. Φυσικά για την κορυφή της επίθεσης, πέρα από τον Μπακασέτα, υπάρχει πάντοτε και ένας παίκτης που ελάχιστα ως καθόλου έχει δοκιμαστεί ως φουνταριστός στους 14 μήνες παρουσίας του στην ομάδα. Αναφέρομαι στον Ρόναλντ Βάργκας.

Το πόσο πιο μεγάλο είναι το βάθος του ρόστερ της ΑΕΚ, φαίνεται από το γεγονός πως υπάρχουν δύο ποδοσφαιριστές που μπορούν να πάρουν τη θέση του Μάνταλου και με τον Ηρακλή, αλλά και στο μεγάλο ματς του Φαλήρου. Μπορεί και ο Λάζαρος να παίξει πίσω από τον επιθετικό στο 4-2-3-1, αλλά πάνω απ' όλα υπάρχει ο ποδοσφαιριστής που ήρθε στην ΑΕΚ νωρίς-νωρίς για να συμπληρώνει τον Πέτρο Μάνταλο. Ο Τάσος Μπακασέτας καλείται ν' αποδείξει έμπρακτα πως μπορεί να θεωρείται μία επαρκής, αν όχι ισάξια λύση με τον αρχηγό.

Θ' αποτελούσε μια τολμηρή ιδέα να ξεκινήσει ο Μπακασέτας ως ο παίκτης πίσω από τον επιθετικό στο 4-2-3-1 κόντρα στον Ολυμπιακό, ακόμα και αν ο Μάνταλος ήταν διαθέσιμος. Είναι κάτι που έχει περάσει από το μυαλό μου, πριν προκύψει η ατυχία του Μάνταλου, αλλά σίγουρα θα ήταν ένα τεράστιο ρίσκο. Μην ξεχνάμε πως ο Μάνταλος έκανε έναν σούπερ τελικό απέναντι στους "ερυθρόλευκους" τον περασμένο Μάιο. Όμως η προοπτική του να παίξει ο Μπακασέτας στον χώρο που υπό φυσιολογικές συνθήκες κινείται ο Μάνταλος, σε ένα τόσο σημαντικό ματς όπως θα είναι αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό, θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για τον 23χρονο διεθνή.

Μέχρι αυτό το παιχνίδι, υπάρχει το ματς με τον Ηρακλή. Ένα ματς που θεωρώ πως η ΑΕΚ θα καθαρίσει εύκολα, αρκεί να παίξει από την αρχή με σοβαρότητα και να μπει δυνατά. Το γεγονός πως η ΑΕΚ έχει κατορθώσει να σημειώσει τα τέσσερα από τα έξι τέρματα της στο πρώτο ημίχρονο και πολύ περισσότερο στο πρώτο εικοσάλεπτο, με κάνει να αισιοδοξώ, αρκεί βέβαια αυτό να συμβεί με συνέπεια και στα επόμενα παιχνίδια. Το ρόστερ της ΑΕΚ πιστεύω πως είναι έτοιμο φέτος ν' ανταποκριθεί επιτυχημένα, σε όποιες απουσίες υπάρξουν, με εξαίρεση τη θέση του αμυντικού χαφ. Ακόμα και για την κορυφή της επίθεσης, θαρρώ πως υπάρχουν πολλές λύσεις, έστω και αν δεν μιλάμε για παίκτες που είναι φορ, αλλά περιφερειακοί επιθετικοί.

Όπως και 'χουν τα πράγματα την ιστορία την γράφουν οι παρόντες και όχι οι απόντες. Αν μιλούσαμε έχοντας σαν δεδομένο το περσινό ρόστερ η ανησυχία θα ήταν τεράστια. Ο τραυματισμός του Μάνταλου αποτελεί πλήγμα, αλλά τουλάχιστον φέτος θαρρώ πως η ΑΕΚ μπορεί να τον αντέξει.

ΥΓ: Όσο σημαντικό κι αν είναι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, θεωρώ πως θα είναι μέγιστο σφάλμα να πιεστεί ο Μάνταλος, ώστε να παίξει πάση θυσία με τους "ερυθρόλευκους". Φέτος σίγουρα θα κριθούν πολλά στα ντέρμπι, αλλά άποψη μου είναι πως ΑΕΚ και παίκτης δεν πρέπει να το ρισκάρουν.

Πηγή: sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags