Facebook Pixel Μιαούλης: «Όταν ως ΑΕΚ είμαστε σε χαλαρότητα, έρχονται κηδείες»
| 2016-09-22 22:45:00

Μιαούλης: «Όταν ως ΑΕΚ είμαστε σε χαλαρότητα, έρχονται κηδείες»

Μιαούλης: «Όταν ως ΑΕΚ είμαστε σε χαλαρότητα, έρχονται κηδείες»

Ο Κώστας Μιαούλης επισημαίνει πως ο αγώνας με τον Ηρακλή, πρέπει να υπάρχει αυτή τη στιγμή μπροστά για τους παίκτες, την τεχνική ηγεσία και τους οπαδούς της ΑΕΚ.

Λίγο οι τραυματισμοί του Αλμέιδα και του Μάνταλου και το αν θα προλάβουν το πρώτο ντέρμπι, λίγο η αδημονία των φίλων της ΑΕΚ για το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα σε μεγάλο βαθμό, πως λίγο πολύ την προσεχή Δευτέρα η ομάδα παίζει με τον...κανέναν και οι τρεις πόντοι βρίσκονται ήδη στο...σακούλι. Συγγνώμη που θα χαλάσω λίγο το ωραιότατο κλίμα προσμονής για το ντέρμπι, αλλά μου έρχονται κάτι αναμνήσεις στο μυαλό, που όταν βρισκόμαστε ως ΑΕΚ σε τέτοια χαλαρότητα, γίνονται «κηδείες».

Για παράδειγμα θυμάμαι το ματς με τον Ηρακλή το 2007-08 που η ΑΕΚ είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα με έξι σερί νίκες, ο «Γηραιός» δεν είχε κάνει σεφτέ και ήρθε και πήρε διπλό στο ΟΑΚΑ. Γι’ αυτό και θα πρέπει όλοι και κυρίως η ομάδα να γνωρίζουν πως πρώτα απ’ όλα υπάρχει το ματς με τον Ηρακλή. Όπως το ίδιο πρέπει να πράξει στο μυαλό του και ο κόσμος.

Η κουβέντα περιστρέφεται γύρω από το ποιός θα παίξει στη θέση του Μάνταλου, αν το σύστημα θ’ αλλάξει τουλάχιστον για το ματς με τον Γηραιό. Αυτό ακριβώς που θα επισημάνω τώρα έχει μια σχέση με τα παραπάνω. Τα πειράματα προσφέρονται για την στιγμή που ένα ματς έχει καθαρίσει. Με την ποιότητα, αλλά και την ποσότητα των παικτών που διαθέτει την τρέχουσα χρονιά η «Ένωση» μπορεί να αλλάξει μορφή ανά πάσα στιγμή μέσα στο ματς, αλλά θεωρώ ορθό να ξεκινήσει και σε αυτή την αναμέτρηση με το σχήμα που έχει χρησιμοποιήσει ως τώρα και με τον Μπακασέτα στη θέση του Μάνταλου. Αν το ματς καθαρίσει νωρίς, ο Κετσπάγια θα έχει την ευχέρεια να δοκιμάσει διάφορα πράγματα στον αγώνα.

Πριν το «Καραϊσκάκη» και για να φτάσουμε στην ώρα να διαπιστώσουμε ποιοί θα είναι διαθέσιμοι για εκείνη την αναμέτρηση οι πάντες οφείλουν να αντιμετωπίσουν το ματς της Δευτέρας με προσοχή. Όσο για ορισμένες ανοησίες που διάβασα από εδώ κι από εκεί πως δήθεν ο Ηρακλής έπαιξε την περασμένη Κυριακή για τους υπόλοιπους και ιδιαίτερα για την ΑΕΚ, αυτά γράφονται ακριβώς για τον λόγο πως ο Ηρακλής πρέπει να έρθει εδώ και να παίξει με έξτρα κίνητρο. Οπότε το ματς απαιτεί μεγάλη προσοχή και επαγρύπνηση.

Τα παιχνίδια, τα θεωρητικά εύκολα θα δώσουν τους εύκολους πόντους, τις ευρύτερες νίκες που θα ανεβάσουν και την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο απαιτείται η ίδια σοβαρότητα από την αρχή σε όλα τα παιχνίδια. Εμένα με ευχαριστεί περισσότερο από καθετί άλλο, το γεγονός πως η ΑΕΚ έχει σκοράρει τέσσερα γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο των δύο πρώτων αγώνων. Γιατί κάτι τέτοιο σημαίνει άνετους πόντους, χωρίς άγχος και αυξημένη αυτοπεποίθηση στην ομάδα.

Πέρα από την κουβέντα για το ποιος θα παίξει σαν δεκάρι πίσω από τον επιθετικό, θεωρώ πως ο Κετσπάγια σκέφτεται πως ίσως να πρέπει να δώσει ένα off στον Γκάλο. Πιστεύω πως πρέπει να κρατήσει ζεστό και τον Μπακάκη και από την άλλη την ευκαιρία στον Βραζιλιάνο ν' ανασυνταχθεί ενόψει του αγώνα της προσεχούς εβδομάδος.

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags