Facebook Pixel Έγκλημα βοηθών και... Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο!
| 2016-09-24 22:30:00

Έγκλημα βοηθών και... Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο!

Έγκλημα βοηθών και... Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο!

Ο Παναθηναϊκός παραχώρησε 0-0 στην έδρα του Παναιτωλικού σε ένα παιχνίδι που οι βοηθοί διαιτητή είχαν την.. τιμητική τους! Ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Λουντ, λανθασμένες υποδείξεις σε άλλες δυο φάσεις, αλλά και... αυτοκτονία των Πρασίνων που έχασαν σωρεία ευκαιριών στο δεύτερο μέρος!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου

Πρώτη απώλεια βαθμών για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος «σκόνταψε» στο Αγρίνιο κόντρα στον ψυχωμένο Παναιτωλικό. Οι Πράσινοι «πέταξαν» ένα ημίχρονο και όταν ξύπνησαν στην επανάληψη, δεν μπόρεσαν να μετατρέψουν σε γκολ κάποια από τις αρκετές ευκαιρίες που δημιούργησαν. Πάντως, το Τριφύλλι δικαιούται να φωνάζει για κανονικό γκολ του Λουντ που ακυρώθηκε στο 43’.

Τερματοφύλακες και… φαλτσοσφυρίγματα

Οι δυο ομάδες μπήκαν «ζεστά» στον αγωνιστικό χώρο χάνοντας 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες από νωρίς. Στο 5’ Ο Μπεργκ μπήκε στην περιοχή από πλάγια θέση και σούταρε άουτ και στη συνέχεια ανέλαβαν δράση οι τερματοφύλακες. Πρώτα ο Στιλ κράτησε το μηδέν για τον Παναθηναϊκό σε πλασέ του Τομανέ από καλή θέση στο 7’, ενώ στο 10’ ο Κυριακίδης επενέβη εντυπωσιακά σε γυριστό του Λουντ από τα όρια της μικρής περιοχής!

Ο βοηθός Λάμπρου «χτύπησε» για πρώτη φορά στο 16’ υποδεικνύοντας λανθασμένα τον Λουντ σε θέση οφσάιντ καθώς έμπαινε στην περιοχή από πάσα του Μπεργκ. Ο Παναθηναϊκός άρχισε να βγάζει εκνευρισμό στο γήπεδο και να αδυνατεί να κυκλοφορήσει την μπάλα με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Παρ’ όλα αυτά, η υπεροχή της ομάδας του Γιάννη Ματζουράκη δεν μετουσιώθηκε σε ευκαιρίες με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Φερέιρα που πέρας άουτ στο 23’.

Στο 43’ έλαβε χώρα η φάση που συζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη στο πρώτο μέρος και είχε ακριβώς τους ίδιους πρωταγωνιστές με αυτή του 16’. Ο Λεντέσμα έβγαλε μαγική κάθετη πάσα στον Μπεργκ, ο οποίος γύρισε στον Λουντ και αυτός σκόραρε σε κενή εστία. Ο Λάμπρου, ωστόσο, είχε… διαφορετική άποψη καθώς με μια ακόμα λανθασμένη υπόδειξη κατελόγισε τον Μπεργκ σε θέση οφσάιντ με αποτέλεσμα το καθαρό γκολ να μην μετρήσει!

Ασφυκτική πίεση του Παναθηναϊκού

Καμία σχέση δεν είχε το δεύτερο ημίχρονο σε σχέση με το πρώτο. Και αυτό γιατί επιθετικά το παιχνίδι θύμιζε… παράσταση για ένα ρόλο του Παναθηναϊκού. Οι Πράσινοι κυκλοφόρησαν την μπάλα αποτελεσματικά και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι παίκτες του Παναιτωλικού άρχισαν να μένουν από δυνάμεις, κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει σε αρκετές περιπτώσεις με «μοιραίο» πάικτη τον Λουντ. Ο Φινλανδός δεν μπόρεσε να σκοράρει ούτε στο 62’ με τον Κυριακίδη να έχει βγει εκτός εστία, αλλά να προλαβαίνει το πλασέ του, ούτε στο 63’ όταν ο Γουακάσο τον έβγαλε τετ α τετ, αλλά αυτός δεν μπόρεσε να «τσιμπήσει» την μπάλα μπροστά από τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού. Στο 67’ ο Ροντρίγκες έκοψε τον Βιγιαφάνιες την τελευταία στιγμή πριν ο Αργεντινός μπει στη μικρή περιοχή. Από το κόρνερ, ήταν η σειρά του Τομανέ να νικήσει τον Λουντ καθώς απομάκρυνε την μπάλα από την κεφαλιά του Φινλανδού πάνω στη γραμμή!

Στα τελευταία λεπτά, ο Παναιτωλικός πήρε… ανάσα αφού οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να ξεμένουν από δυνάμεις και φαντασία. Ρινάλντι και Εμποκού δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα. Πάντως, ακόμα μεγαλύτερη γκρίνια απότην πλευρά του Παναθηναϊκού προκάλεσε ακόμα ένα λάθος οφσάιντ κατά του Μπεργκ στις καθυστερήσεις!

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μιγκέλ Ροντρίγκες, Κούσας, Τομανέ, Κλέσιο (82’ Ρότσα), Οσμάν Φερέιρα (69’ Μαρκόφσκι), Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Μύγας, Ουαρντά (70’ Μουνιός)

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μολέδο, Μέστο, Ιβανόφ, Κουτρουμπής, Ζέκα, Λεντέσμα, Ιμπάρμπο (82’ Ρινάλντι), Λουντ (74’ Εμποκού), Γουακάσο (64’ Βιγιαφάνιες), Μπεργκ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags