Facebook Pixel "Τράκους στον Μάνταλο και ...κορνέδες στου Ρέντη"!
| 2016-10-01 13:00:00

"Τράκους στον Μάνταλο και ...κορνέδες στου Ρέντη"!

"Τράκους στον Μάνταλο και ...κορνέδες στου Ρέντη"!

Ο Κωστής Ραπτόπουλος, που δηλώνει φανατικός αναγνώστης τού Sportdog, σχολιάζει τα προβλήματα τού Ολυμπιακού και το ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ με σπαρταριστές ατάκες! 

Ο Ολυμπιακός έχει θέμα (και) βιολογικό. Δεν μπορεί να πεις, ότι δεν έχει μονάδες. Δεν μπορεί να κάνει πρέσινγκ ψηλά, ούτε για δύο λεπτά. Νομίζω, ότι δεν έχει δουλέψει στην προετοιμασία σε αυτό το θέμα. Δεύτερον και το δεξί και το αριστερό μπακ δεν είναι όπως ο Μαζουακού και ο Ελαμπντελαουί. Χάνει πάρα πολύ στις πτέρυγες, αλλά και σε αμυντικό παιχνίδι. Οι δύο περσινοί μπακ γίνονταν κατά συνθήκη και χαφ. Μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Οι δύο καινούριοι είναι πολύ πίσω σε ποιότητα, ταχύτητα και ανεβάσματα. Είναι μείον δύο παίκτες πίσω ο Ολυμπιακός με αυτούς τους δύο.

Ύστερα, νομίζω, ότι το θέμα του Φορτούνη είναι βαθύτερο. Πέρσι ο παίκτης έφτασε στο τοπ και το λογικό ήταν να πουληθεί. Κάποιοι λένε ότι ήταν να πάει Κίνα και επειδή δεν πήγε, τον τιμωρεί ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Αυτά είναι ραδιο αρβύλα, δε θέλω να τα πιστέψω. Είναι μεγάλο λάθος σε αυτόν τον Ολυμπιακό, να μην παίζει σε 4-2-3-1 ή ο Τσόρι ή ο Φορτούνης. Και οι δύο μαζί δεν χωρούν. Γιατί δεν χωρούν; Επειδή δεν υπάρχει χαφ σκύλος, 6άρι, δεν μπορεί να παίξει σε 4-3-3 και να βγαίνει από τη μία ο Φορτούνης και την άλλη Τσόρι. Και ο Καμπιάσο είναι πολύ αργός αλλά και ο Μιλιβόγεβιτς. Είναι εξίσου αργά τα στόπερ (Μποτία-ΝταΚόστα). Πέλαγος. Οπότε αυτοί οι δύο (Τσόρι-Φορτούνης) δε χωρούνε μαζί στην ενδεκάδα.

Εγώ ήμουν καψούρης ποδοσφαιρικά με τον Ντουρμάζ. Τον γούσταρα πολύ. Μιραλάς δεν ήταν, αλλά είχε τη διείσδυση και το σκοράρισμα. Έπαιζε ωραία τον εξτρέμ, μπορούσε να παίξει σε 4-4-2 είτε σε ρόμβο είτε στην ευθεία ως δεύτερος επιθετικός. Είναι μεγάλη απώλεια αυτή για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει μακριά τις αποστάσεις του. Από πέρσι φώναζε ότι έχει μεσοαμυντικά προβλήματα. Τον έβρισκαν ομάδες μετρίου βεληνεκούς και ταχύτητας ανοικτό πίσω στις αντεπιθέσεις και είτε έχαναν τα γκολ, είτε σηκώνονταν σημαιάκια, είτε το έβγαζε ο τερματοφύλακας.

Είναι επίσης μεγάλη και η απώλεια του Ρομπέρτο. Μπορεί ο Καπίνο να είναι καλός, δεν μπορεί όμως σε καμία περίπτωση να φτάσει τον Ισπανό. Αυτοί οι παίκτες που πήρε, ο Μάρτινς είναι μικρός για τα δεδομένα του Ολυμπιακού, όσο για τον Μαρίν φαίνεται ότι δεν έχει να δώσει ούτε σαν εξτρέμ. Κατηγορείται ο προπονητής, ότι δεν τον βάζει στη θέση του, αλλά νομίζω ότι με Σεμπά και Μαρίν δεν τρομοκρατούνται οι αντίπαλες άμυνες. Με άλλα λόγια, ο Ολυμπιακός δεν ενισχύθηκε φέτος και νομίζω, ότι είναι χειρότερος από υλικό. Αυτό το υλικό όμως δεν το αναδεικνύει ούτε ο προπονητής. Άρα και κακό υλικό και ο προπονητής δε βοηθά.

Με το ΑΠΟΕΛ έπαιξε σωστά 4-2-3-1 και όχι 4-4-2, αλλά νομίζω ότι στο ανοιχτό παιχνίδι δεν είχε από τις πλευρές το έναν με έναν, δεν είχε τους μπακ να ανεβαίνουν και φυσικά ο Φορτούνης, κακά τα ψέμματα ήταν αρκετά πεσμένος. Πρόκειται για ένα παίκτη που πέρσι έπιασε το τοπ της απόδοσής του και ήταν ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να τον πουλήσει. Από εδώ και πέρα, θα είναι ένας μπελάς ο Φορτούνης. Δεν είναι ο παίκτης που θα σηκώσει την ομάδα στις πλάτες του. Οπότε φέτος ο Ολυμπιακός θα είναι κοντά με τους άλλους τρεις και θα την παλέψει για το πρωτάθλημα.

Πάμε τώρα στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Είναι ένα ιδιαίτερο ματς από δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν ισάξια το πρωτάθλημα. Ο Μπέντο παίζει το κεφάλι του. Οι παίκτες τού Ολυμπιακού ξέρουν ότι οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης, θα πέσουν γιούχες και κορνέδες στο Ρέντη. Θα γίνει ένα παιχνίδι που θα έχει και πάθος και ένταση, πέρα από τακτική και συστήματα.

Εκεί επάνω η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να έχει ποδοσφαιριστές μπαρουτοκαπνισμένους, αν εξαιρέσουμε το δίδυμο των στόπερ (Τσιγκρίνσκι-Λέσκοτ) και τον Γιόχανσον με τον Σιμόες. Μπροστά η ΑΕΚ μειονεκτεί. Ο Μάνταλος ούτως ή άλλως σε τέτοια ματς χάνεται. Αν φάει δύο τράκους τώρα που έχει σπασμένη μύτη θα είναι μειονέκτημα για την ΑΕΚ. Και ο Ολυμπιακός θα πάει σε τέτοια μαρκαρίσματα. Ο Μπακασέτας με απογοήτευσε σαν 9άρι και σαν 10άρι με τον Ηρακλή. Ταμάμ είναι γι' αυτό το παιχνίδι ο Αραβίδης. Δεν πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να μην ξεκινήσει. Γιατί είναι μαχητής. Μπορεί να ξεσηκώσει τους παίκτες στα αποδυτήρια.

Πίσω όμως η ΑΕΚ είναι πάρα πολύ καλή. Νομίζω ότι έχει από τις καλύτερες αμυντικές τετράδες στην Ελλάδα. Έχει δύο φοβερά στόπερ και ακραίους μπακ, τον Ντίντακ με τον Γκάλο και έναν Ανέστη εκπληκτικό, αλλά μέχρι τη μικρή περιοχή. Έχει δύο πολύ καλά αμυντικά χαφ. Αν ξεκινήσε με τρεις ανασταλτικούς μέσους, δηλαδή με Σιμόες, Γιόχανσον, Λαμπρόπουλο, τότε θα μπλοκάρει τον Ολυμπιακό και θα φεύγει στην κόντρα. Αλλά είπαμε, η ΑΕΚ υστερεί επιθετικά, όποτε εκεί θα υπάρξει πρόβλημα ποιος θα φτιάξει τη φάση ή θα βάλει το γκολ.

Αυτό τι σημαίνει; Πιθανολογώ ότι θα έχουμε ένα πολύ χαμηλό σκορ. Αν ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο τρελαμένος να το πάρει, εγώ θα το έπαιζα "Χ". Πιστεύω, όμως, ότι δύσκολα ή εύκολα, θα το πάρει έστω με 1-0 ο Ολυμπιακός το παιχνίδι και θα ηρεμήσει κάπως η κατάσταση. Αν δεν το πάρει αυτό το ματς ο Ολυμπιακός, εγώ τον βγάζω από πρωταθλητή και ψάχνουμε ποιος από τους τρεις έχεις τις δυνατότητες να τον φάει. Ίσως είναι η χρονιά, που ο Ολυμπιακός θα κάτσει στα πιτς...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags