Facebook Pixel Γκρεμίζουν ό,τι έκτισαν ως τώρα…
| 2016-10-04 13:16:00

Γκρεμίζουν ό,τι έκτισαν ως τώρα…

Γκρεμίζουν ό,τι έκτισαν ως τώρα…

Ο Αρις Νικολάκης γράφει για τις ευθύνες του Βλάνταν Ιβιτς για τις δυο ισοπαλίες του ΠΑΟΚ με Ξάνθη και Βέροια αλλά και για την διαιτησία.

 

Εδώ ο ΠΑΟΚ. Εκεί ο ΠΑΟΚ. Πού ήταν πάλι, ο ΠΑΟΚ; Εκτός τόπου και χρόνου…

 

Με λίγα λόγια; Αντί να βελτιώνεται, χειροτερεύει αγωνιστικά. Και πλέον, όσο και να ανακατεύει την τράπουλα (είναι βέβαια, υπεύθυνος κι υπόλογος για τα …χαρτιά με τα οποία παίζει) ο Βλάνταν Ίβιτς, διέξοδο από το αδιέξοδο δεν βρίσκει. Είναι – βλέπετε – αδιέξοδο η κατάσταση στην οποία περιήλθε ο ΠΑΟΚ!

 

Και φυσικά, το δις εξαμαρετίν ουκ ομάδας σοφής. Έτσι;

 

Ουσιαστικά το κακό για τον «Δικέφαλο» εντοπίζεται στα σπασμένα …φτερά του. Ο Τζάλμα Κάμπος κι ο Γκάρι Ροντρίγκες δεν «βλέπονται». Σαφώς και διάγουν περίοδο κακής φόρμας. Είναι μεν, μπαλαδόροι οι άνθρωποι αλλά… την τρέχουσα περίοδο, μπάλα δεν παίζουν.

 

Με βαριές ευθύνες για την απώλεια 4 βαθμών σε 2 σερί (με μέτριο βαθμό δυσκολίας) αγώνες ο Σέρβος προπονητής ανακάτεψε την τράπουλα. Άλλαξε πρόσωπα. Τζάμπα κόπο έκανε. Ο Φακούντο Περέιρα στον κόσμο του. Κι ο Γιάννης Μυστακίδης; Πολλή φασαρία για το τίποτε. Γενικά πάντως, ο ΠΑΟΚ επιθετικά... δεν, κάκιστος. Εδώ ο Στέφανος Αθανασιάδης περισσότερες φορές μάρκαρε, έκλεψε κι έκοψε μπάλες παρά πήρε. Η πρώτη σοβαρή – το τονίζουμε: Σοβαρή - ευκαιρία της ομάδας της Θεσσαλονίκης καταγράφηκε μόλις στο 66ο λεπτό. Μέχρι τότε; Δεν έκανε σοβαρές ευκαιρίες. Πέραν πάντως, της ηλίου φαεινότερης έλλειψης οργανωτή… Πασαδόρου, εάν προτιμάτε, από τον ΠΑΟΚ έλειπαν οι φορ!

 

Η είσοδος του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ άλλαξε την εικόνα των φιλοξενουμένων. Ο Ολλανδός ήταν η ευχάριστη έκπληξη στον κανόνα των δυσάρεστων. Μία χαραμάδα φωτός στο σκοτάδι τους. Έδειξε χαρίσματα και οργανωτή και πασαδόρου. Δεν είχε χρόνο, δεν είχε κι ανταπόκριση από τους συμπαίκτες του, για να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ.

 

Ίσως, ο Βλάνταν Ίβιτς έπρεπε να αλλάξει και τακτική. Εξέπληξε μεν, με το πλήθος των αλλαγών. Εξεπλάγη δε – όπως εμείς τουλάχιστον, θεωρούμε – με την αδυναμία τους, να αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά. Με δυο λόγια; Όλα πήγαν στραβά κι ανάποδα. Για να βουτήξει ακόμη βαθύτερα στη βαθμολογία ο ΠΑΟΚ…

 

Ναι, δε λέμε, η ακύρωση κρυστάλλινου γκολ του στέρησε το δικαίωμα διαμόρφωσης της εξέλιξης του αγώνα ανάλογα με την ανωτερότητα του. Όπως και να το κάνουμε, ήταν ανώτερος της Βέροιας. Η …τρικλοποδιά του βοηθού διαιτητή σε κρίσιμο χρονικό σημεία άλλαξε τον ρου του αγώνα.

 

Θέλετε το σύστημα, να έδειξε τα δόντια του; Θέλετε να φάνηκε πως η διαιτησία στην Ελλάδα είναι λίγη; Ό, τι και να θέλετε… Ο ΠΑΟΚ αδικήθηκε για δεύτερη σερί αγωνιστική. Και κόντρα στην Ξάνθη δεν του δόθηκε πασιφανές πέναλτι και κόντρα στη Βέροια του ακυρώθηκε ολοκάθαρο γκολ. Σύμπτωση. Μπορείτε, να την πείτε κι έτσι αλλά… σύμπτωση επαναλαμβανομένη παύει να είναι σύμπτωση.

 

Αυτή η θέση μας, βέβαια, ουδόλως επηρεάζει εκείνη περί της απογοητευτικής εικόνας του ΠΑΟΚ στη Βέροια. Προπονητές και παίκτες τα έκαναν… σαλάτα! Έτσι όμως… γκρεμίζουν ό, τι έκτισαν! Τι δεν καταλαβαίνουν;

Πηγή: Metrosport

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags