Facebook Pixel Με δοκιμές, μικρούς και σούπερ Βιγιαφάνιες!
| 2016-10-09 21:10:00

Με δοκιμές, μικρούς και σούπερ Βιγιαφάνιες!

Με δοκιμές, μικρούς και σούπερ Βιγιαφάνιες!

Με πρωταγωνιστή τον Λούκας Βιγιαφάνιες που πέτυχε ένα γκολ και «σέρβιρε» άλλο ένα στον Ρινάλντι ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος με 2-2 με τον Πανελευσιανικό. Ξεχώρισε ο Χατζηγιοβάνης από τους «μικρούς».
 

Oι «πράσινοι» θέλησαν να αξιοποιήσουν την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας δίνοντας φιλικό με τον Πανελευσινιακό στην Ελευσίνα. Η δυναμικότητα του αντιπάλου μπορεί να ήταν τέτοια που το παιχνίδι να μην μπορεί να αποτελέσει πηγή για ασφαλή συμπεράσματα, όμως σίγουρα ήταν μια καλή ευκαιρία για τον Αντρέα Στραματσόνι να κάνει δοκιμές και να διαπιστώσει τον βαθμό ετοιμότητας παικτών που ως τώρα δεν έχουν πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής.

Ο Ιταλός τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 3-5-2 με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, τους Μολέδο, Ιβανόφ και Σαμπά στην άμυνα, στον χώρο του κέντρου τους Μπουζούκη, Κουτρουμπή, Βλαχοδήμο, Μαρινάκη και Χουχούμη, ενώ μπροστά τους τον Βιγιαφάνιες σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή της επίθεσης τον Ρινάλντι.

Δυνατό ξεκίνημα και αρκετές χαμένες ευκαιρίες

Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση ήρθε στο 3’ όταν ο Μαρινάκης έδωσε την μπάλα από τα δεξιά στον Ρινάλντι που γύρισε ωραία το σώμα του, σούταρε δυνατά και ανάγκασε τον τερματοφύλακα του Πανελευσινιακού να διώξει δύσκολα σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος συνέκλινε από τα αριστερά σούταρε ωραία όμως η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό των γηπεδούχων και πέρασε εκτός, λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Η επόμενη καλή στιγμή για τους «πράσινους» ήρθε στο 13’ και πάλι με τον ίδιο εκφραστή καθώς ο Βιγιαφάνιες έκανε πολύ ωραία ενέργεια και φτάνοντας στο ύψος της μεγάλης περιοχής πάσαρε στον Έλληνα άσο του «τριφυλλιού» που σούταρε και ανάγκασε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να κάνει μία ακόμα εντυπωσιακή επέμβαση.

Ο Βλαχοδήμος φάνηκε να έχει μπει ιδιαίτερο ορεξάτος στο παιχνίδι καθώς ήταν πολύ δραστήριος και έπαιρνε αρκετές επιθέσεις πάνω του. Στο 18’ ήταν η σειρά του Πανελευσινιακού να επισκεφθεί για πρώτη φορά απειλητικά τα καρέ του Παναθηναϊκού όταν ο Ταμπάκης έδωσε την μπάλα στον Σταματάκη που σούταρε από καλή θέση, όμως η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Στο 21’ ο Βιγιαφάνιες συνεργάστηκε πολύ ωραία με τον Μαρινάκη από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή όμως το τελείωμα του ήταν αδύναμο με αποτέλεσμα ο Αγριμάκης να μπλοκάρει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα η κεφαλιά του Ιβανόφ μετά από κόρνερ του Βιγιφάνιες πέρασε άουτ. Στο 35’ μετά από εκτέλεση κόρνερ για τον Παναθηναϊκό στην προσπάθεια του Μολέδο να κρατήσει την μπάλα με το τακουνάκι, ο Ρόκας την βρήκε με το χέρι και έτσι ο διαιτητής έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι. Ο Λαουτάρο Ρινάλντι ανέλαβε την εκτέλεση του όμως αυτή δεν ήταν καλή, με τον Αργεντίνο να στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αγριμάκη.

Προβάδισμα πριν το ημίχρονο

Κόντρα στην ροή του αγώνα με την συμπλήρωση των 45’ στο πρώτο μέρος, μετά από μία σέντρα-σουτ του Σταματάκη, ο Ταμπάκης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος με την ομάδα του Πανελευσιανικού να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα σε ένα πρώτο ημίχρονο που ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του «τριφυλλιού».

Στο δεύτερο μέρος πέρασαν δύο παίκτες από την ομάδα Νέων για τους «πράσινους» με τους Χατζηγιοβάνη και Αγγελόπουλο να παίρνουν την θέση των Μπουζούκη και Μολέδο. Μάλιστα, ο Χατζηγιοβάνης στο 50’ λίγο έλειψε να σκοράρει καθώς σούταρε πολύ ωραία από τα 25 μέτρα και σημάδεψε το δοκάρι του Αγριμάκη. Ο νεαρός χαφ άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις όχι μόνο για την συγκεκριμένη φάση, αλλά για την εν γένει παρουσία του, ενώ έδειχνε και απελευθερωμένος από το άγχος που θα μπορούσε να έχει λόγω της έλλειψης εμπειρίας.

Ισοφάριση με «αργεντίνικη» συνεργασία

Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Βιγιφάνιες έβγαλε εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Ρινάλντι που έφυγε τετ-α-τετ και με ωραίο πλασέ έφερε το ματς στα ίσια. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του Αργεντίνου με την «πράσινη» φανέλα και πάλι σε φιλικό μετά από εκείνο κόντρα στον Άρη στην Θεσσαλονίκη.

Επίδειξη υψηλής τεχνικής και… 2-1

Στο 64’ ο Βιγιαφάνιες έκανε μία φανταστική ενέργεια και αφού πέρασε όλη την άμυνα του Πανελευσινιακού πλάσαρε από όμορφα από πολύ πλάγια θέση για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να δώσει κεφάλι στο σκορ στους «πράσινους».

Στο 70’ ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ιβανόφ έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα όμως εκεί όπου ο Στεργιώτης δεν δυσκολεύτηκε να την μπλοκάρει. Στην συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε κι ‘άλλο με τον Αντρέα Στραματσόνι να δίνει την ευκαιρία να αγωνιστούν και σε άλλους παίκτες από την Ακαδημία καθώς πέρασε και τους Πίσπα, Μαυρομάτη και Παπανικολάου και Σερβιλάκη. Στο 86’ ο Μαρινάκης μετά από συνεργασία με τον Πίσπα σούταρε και ανάγκασε τον Στεργιώτη να αποκρούσει δύσκολα την μπάλα.

Λάθος του Μαρινάκη και ισοφάριση

Στο 90’ ο Μαρινάκης έκανε το πέναλτι στον Σαμπατάκο και ο διαιτητής υπέδειξε την παράβαση. Ο Ναούμ ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών και έφερε το ματς στα ίσια. Ο αμυντικός του «τριφυλλιου» έδειξε όχι μόνο σε αυτή την φάση, καθώς είχε εσφαλμένη αντίδραση, ανέτοιμος για να πάρει περισσότερες ευκαιρίες στην συνέχεια της σεζόν. Έτσι το 2-2 ήταν και το τελικό σκορ στο φιλικό ματς.

Πηγή: sdna.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags